היפו עצמוני

היפו עצמוני

הי לכם
רכבת ההרים הסוכרתית ממשיכה, שבוע שלישי:

אז אחרי שהפסקתי לקחת אינסולין בגלל תופעות תכופות של היפו, גיליתי שאני שוב נכנסת להיפו-ים, גם ללא אינסולין.
אני אוכלת תזונה דלה בפחמימות, עם הרבה חלבונים ושומנים <שומרת על כן לאכול מעט פחמימות (כ30 ביום)>. לוקחת אבץ פיקולינט, ניאצין (niacinmide), מגנזיום, חומצא אלפא ליפואית, מולטי ויטמין וגאבא (שומרת על כמויות קטנות מהכמות המומלצת לכל אלו, בנתיים).

בימים האחרונים, הייתה ירידה הדרגתית ברמות הסוכר בדם שלי, עד שהיום קמתי בבוקר עם 67 (צום) וקמתי משנת צהריים בהיפו (66 שירד אחרי חצי שעה ל53). - כאן אני רוצה להבהיר שיש לי סוכרת, כנראה כבר שלוש שנים, ולפני כמה שבועות רמות הסוכר במהלך היום הגיעו גם ל240- הבנתי שבקיטוזיס היפו לא אמור להיות בעייתי כי המח "ניזון" מפירוק שומנים ולא סוכרים, מצד שני פירוק השומנים גם מצריך אינוסלין ובאם רמות האינסולין נמוכות אז גם אין פירוק שומנים ראוי. בכל מקרה, ההיפו לא הרגיש נורא כמו ההיפו שהיה לי מהזרקת האינסולין, אבל חוויה לא נעימה ומיד הכנתי לי כוס תה עם סוכר אמיתי של מוגלגים

מה אתם יודעים לגבי היפו מתזונה דלת פחמימות, ו/או מתוספי התזונה האמורים? מישהו התנסה בחוויה דומה?

tulkin

New member
מעולם לא התקרבתי לזה.

אני גם בתזונה דלת פחמימות - אבל מעולם לא ירד לי הסוכר באופן "עצמוני". וזה לא אמור לקרות - לגוף יש מכניזמים טובים למנוע את זה (גלוקגון).
הדבר הכי קרוב שקרה לי הוא "היפו" במהלך פעילות גופנית ארוכה (מספר שעות). לעתים אחרי כ 100ק"מ רכיבה אני מגיע לרמת סוכר בדם של 60-70. אם אני נח/עובר להליכה זה עולה חזרה בקלות בלי שום התערבות תזונתית כעבור כ10-15 דקות. ברכיבות אימון, זה מה שאני עושה. ברכיבות ה"תחרותיות" שלי אני אוכל תפוח וממשיך ברכיבה.
לגבי הסיבות שזה קורה - א. ייתכן שהתקופה בה לקחת אינסולין פגעה בתהליך הסיגנלינג הטבעי, ועכשיו הגוף שלך לא מייצר (או מעכב ייצור) גלוקגון גם כשצריך. ב. התוספים שאת לוקחת אולי משפיעים על התהליך. בד"כ אלכוהול ידוע כמשפיע על תהליך ייצור סוכר (הוא הופך את הכבד לרגיש פחות לגלוקגון, ולכן גם כשיש גלוקגון בסביבה, הכבד מגיב באיטיות ולא מייצר מספיק סוכר מספיק מהר), אבל אולי יש דברים אחרים. מכל מה שאמרת שאת לוקחת הGABA נשמע לי הכי חשוד, אבל אני לא מספיק מבין בשביל להגיד את זה בבטחון.
&nbsp
&nbsp

אם אתה מעוניין באיזון סביר, A1C של 6-6.5

אז תתחיל להתרגל לרמות סוכר כאלה, 67 זה לא היפו..

67 זה בהחלט נמוך

יש אנשים שיש להם נטיה לסוכר נמוך.
67 זה בהחלט נמוך ולא רצוי להתעורר עם זה בבוקר.
מאד יתכן שהלבלב שלך הגיע למצ כמו אצל רבים שהוא מייצר יותר מידי אינסולין.
יתכן שתזונה דלת פחמימות לא טובה לך במקרה כזה.
הבעיה היא ש-67 לא מחייב גבול תחתון.
כלומר זה יכול לרדת גם מתחת לזה.

בהצלחה

oritta17

New member
איך לא היפו ? ברמה של 80 ומטה -כולי רעד וחולשה.,,

עד כדי אי -אפשרות ללכת באופן יציב (רעד בברכיים).
מבחינת תחושות החולשה, מבחינתי ,, ירידה מ- 80 ומטה מרגיש לי -היפו .

תומרונתם

New member
מנהל
אני חושבת שכדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג

לא הבנתי איזו סכרת יש לך?
וגם לא יודעת מה זה גאבא...
בכל מקרה כיוון שעבר עוד שבוע, מה שלומך? האם התופעה הזו חזרה על עצמה?

למעלה