היפו לעומת היפר

TheYoYoMaN

New member
היפו לעומת היפר

היה לי ויכוח קטן עם החברה שלי , מה "עדיף" ? להיות בהיפר קטן או להיות בהיפו קטן? אני ארחיב את השאלה : את הנזקים של היפר לגוף אני יודע (כלי דם , כליות , ראיה , אימפוטנציה וכו וכו וכו) , האם יש נזקים לגוף בהיפו קטן (לא התעלפות ! ערכים של 50-60) ? תודה ! עידו.

לזר

New member
היפו, היפו שלנו

גם להיפו יכול להיות נזק, משום שיש לזכור שהמוח זקוק לגלוקוז כדי לתפקד. ממש גלוקוז, כך שמחסור יכול להוביל לפגיעה אפשרית במוח. לא יודע לנסח את התוצאות האפשריות, אבל שני המצבים הקיצוניים אינם בריאים. זו בדיוק הסיבה, שאנו לודים לשלוט על רמת הסוכר. בלי היפו ובלי היפר טוב יותר

kipodkipod

New member
השאלה היא אם זו פגיעה תמידית

או שהיא עוברת כאשר הסוכר חוזר לערכים הנורמליים?

לזר

New member
לא, זה לא כל כך תמים המצב

נראה שזה עובר, אבל הואיל וההיפוהים חוזרים מדי פעם, יש להניח שהכל מצטבר. ראי זאת כך. אין אני יכול לאשר או לשלול זאת, אבל נראה לי שכל הדבר.

slightly

New member
היפו יותר מסוכן לטווח הקצר

ערכים של 50-60 לא מסוכנים, אך הם קרובים מאד לסכנה אפשרית כי אין הרבה לאן לרדת, 20-30 כבר מכניס לחוסר הכרה. מהר מאד יכולה להיות הדרדרות וכניסה להיפו קשה, עם איבוד הכרה ואף פגיעה מוחית. היפר קטן לאורך זמן, מסוכן לטווח הרחוק, כמו שציינת. השאלה היא כמה זמן נמשך ההיפר וכמה זה היפר 'קטן'. עם מדובר בהיפר של נניח 200, זה רחוק מאד ממצב מסוכן כמו חוסר הכרה ויש זמן לתקן.

kipodkipod

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifסקר../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מה הערך הכי נמוך שמדדתם אי פעם? אצלי זה היה 39

Dool

New member
33 ../images/Emo4.gif

ולצערי כל יום אני עובר היפר של 400 500
אני מנסה כל כך הרבה לתקן אבל זה חוזר

portland

New member
25......

ואחרי הבדיקה ישר לבית חולים
זה היה בתקופה הרעה שלי.... למזלי היום אני כבר לא ככה

shula30

New member
הכי נמוך

LOW במכשיר הפריסטייל (פחות מ - 20, נדמה לי)והיו גם הרבה 23, 22 וכיוב'

hilapo

New member
אתמול בלילה התעוררתי מתוך שינה

עם היפו של 36 ---דפיקות לב ורעידות מפחיד!!! אני לא מבינה בערב אכלתי 3 בורקסים והייתי בטוחה שזה יכסה את הלילה ...מאז הסוכרת אני רק משמינה.... מה דעתכם?

עמית 29

New member
27 מ"ג ...

אולי גם צריך לשאול האם מישהו מכם התעלף? כיצד זה קרה והאם היה ניתן למנוע את זה? אישית לא התעלפתי מעולם! ואין לי כוונה כזו ... הילה, הסוכרת עצמה אינה גורמת להשמנה, אבל אם את אוכלת יותר מאשר אכלת לפני האיבחון (יש להניח שלא אכלת את כל ארוחות הביניים) זה יכול להסביר את ההשמנה. אני לא רוצה לשעמם, אבל זה הזמן להתחיל בפעילות גופנית ! כף גם תרגישי יותר טוב, תראי יותר טוב האינסולין יהיה יותר יעיל וכו'. חג שמח לכולם ושנה טובה

mickey15

New member
אני התעלפתי כמה פעמים...

פעמיים בגלל היפו...שאפשר לקורא לזה היפו רגיל... ופעמיים היה ממש רציני... בגלל ההיפו כל צד ימין שלי השתתק ולר יכלתי לדבר או לזוז אז אשפזו אותי לכמה ימים בבי"ח... קיצור היו לי כמה "מפגשים" לא ממש נעימים בעיקבות היפו רציני!!

shula30

New member
3 פעמים!

בכל הפעמים הגיע אמבולנס, פעם אחת זכיתי בנסיעת חינם בניידת טיפול נמרץ. לא מומלץ בכלל. אחת החויות הכי מפחידות שעברתי בחיים: לא יכולתי לדבר,יצאו לי מילים כמו של אדם שחטף שבץ, כל הגוף מכווץ - עד כדי כך שלא יכולתי ללחוץ על המקש של החיוג המהיר בטלפון. בפעם האחרונה הייתי לבד בבית, עם המפתח בתוך הדלת...פחד אלוהים. אלו היו היפויים לשמם! כמו בספרים. מאז (שנתיים)(טפו טפו טפו) זה לא חזר, וזה די מוזר כי הגעתי לתוצאות ממש נמוכות

hilapo

New member
היי עמית. מה שלומך?

לדעתי בהחלט יוצא לי לאכול יותר אולי זה גם נראה כך אבל הכמויות קצת יותר קטנות ומחולקות..העניין הוא שאני עובדת במשמרות אז אין כל כך סדר, כל יום יכול להיות משהו אחר וצורת אכילה שונה..{הדיאטנית שלי השתגעה ממני עד שהיא הצליחה "להסתדר" איתי} אין ספק שאני צריכה לשלב פעילות גופנית {גם בלי שום קשר לסוכרת} אך לא ממש יוצא לי {למרות שיש לי חדר כושר בחינם מהעבודה}אני מסוג האנשים שצריכים שידחפו איתם לדברים האלה,וזאת בעיה. רצו לשנות לי את האינסולין ע"מ שרק מתי שאני אוכלת אני אצטרך להזריק שזה אומר 3-4 זריקות ביום לא הסכמתי לזה בשום אופן...כרגע אני מזריקה פעמים ביום בבוקר ולפני ארוחת ערב ואין ספק שזה גורם לי לאכול יותר ע"מ למנוע היפויים{מיקס 30}.זה עדיף לי מאשר להיות תלויה במזרק על כל פעם שאני רוצה לאכול משהו. הילה

newKiticat

New member
הסוכרת עצמה לא משמינה

אבל שימוש באינוסלין- גרם לי לעלות 13 ק"ג בפחות משנה מאז שהתחלתי איתו.

לזר

New member
הבורקס לא יכולים להגן עליך הרבה.

השומן שלהן מאיט את קצב ספיגת הפחמימות בגוף. נסי פעם הבאה פרוסת לחם טובה ומה שאת אוהבת, אבל שיש בו גם ערך שומני קטן. זה עדיף על בורקס

למעלה