היפותירואיד 2 שאלות

• פותח הנושא blg
  • פורסם בתאריך

blg

New member
היפותירואיד 2 שאלות

בעקבות הקרנות (הודג'קינס) אני כבר שנתיים בתת פעילות, לוקחת אלטרוקסין. נדמה לי שיש קשר בין האלטרוקסין ובחילות וצרבות (היתה תקופה שלא לקחתי וגם לא היו בחילות, חזרתי לקחת אלטרוקסין - חזרו הבחילות). גסטרולוגים משכו כתפיים - בבחינת - תלמדי לחיות עם זה כי אנחנו לא יודעים מה גורם לזה. האם יש קשר? ואם כן, מה לעשות? עם איזה רופא לדבר? שאלתי השניה בעניני הריון. האם מותר? מה צריך לעשות? אנחנו מתכננים הריון (ראשון). האם אלתרוקסין (בהנחה שמאזן הבלוטה) לא פוגע בעובר (קראתי שהעדרו עלול לגרום פיגור) בקיצור, עם מי לדבר? בפיקוח של איזה רופא צריך להיות, האם יש אנדו-גניקולוגים? (אה, עשור לפני הסרטן היתה לי בכלל פעילות יתר וגויטר בבלוטה שחלפו מעצמם) תודה מראש על כל התשובות.

אלטרוקסין ובחילות

שלום לך, אתחיל מהסוף כי זה פשוט. אין כל בעיה להרות לאישה שסובלת מתת פעילות של הבלוטה. עליה להיות מאוזנת בעת ההפריה ובמהלך כל ההריון לטובת העובר. אין כל סכנה בנטילת אלטרוקסין בהריון. אלטרוקסין הוא בדיוק ההורמון שהבלוטה מייצרת. הוא נכנס למחזור הדם ומגיע לעובר, ודבר אינו מבדיל בינו לבין ההורמון שנוצר בגוף. המעקב צריך להיות אצל אנדוקרינולוג/ית. גינקולוגים בדרך כלל מפנים לנו את הפציינטים. לגבי נושא הבחילות. אני גם לא מכירה את התופעה הזו, ושוב גם אני לא בטוחה שהיא קשורה לאלטרוקסין. אולי היה זה צירוף מקרים. בכל מקרה אני לא כל כך מבינה את המנגנון של התופעה, אולי ניתן לעשות ספקולציה ולהניח שטיפול בפעילות מגביר את הניע (פעילות מע' העיכול) וכך זה מגביר תופעה שהייתה קורית בלוא הכי. אני כבר שמעתי את התלונה הזו, אפילו בפורום זה נדמה לי שכבר שתי נשים לפנייך התאוננו על כך. גם לי אין הרבה מה להציע. אם זו תגובה לאלטרוקסין יתכן כי זה קשור דווקא לחמר האחר שבכדור (החמר הקמחי). את יכולה אולי לנסות להשיג חמר מחברה אחרת. בארה"ב יש כמה חברות שמשווקות את התרופה, אולי תצליחי יותר טוב. אני יודעת שזה מסובך, אבל אולי שווה את המאמץ. יש לי פציינטית שנשבעת שהיא מרגישה רע מאלטרוקסין אך אין לה כל הפרעה מה-synthroid האמריקאי. היא משיגה אותו דרך איזו עמותה שעוזרת לחולים או משהו כזה. משונה אבל מהחיים...

למעלה