היפופיזה

שרון121972

New member
היפופיזה

לפני כחודש פניתי לרופאת המשפחה עקב השמנה עליתי במשך שנה כ- 15 קילוגרמים. בבדיקות שהיא ערכה לי נמצא כי הפרולוקטין = 1337, LH = 41, 11=FSH בדיקות אילו לא נעשו ביום החמישי של המחזור. כאשר נלקחו ממני בדיקות נוספות ביום החמישי של המחזור עדיין הפרולוקטין היה גבוה = 883 ורמות ה- LH וה- FSH היו בטווח. רופאת המשפחה חושדת שישנו גידול בהיפופיזה ונשלחתי ל-C.T. שאת תשובותיו טרם קבלתי. השאלות שלי הן כדלקמן: א. למה התוצאות מהימנות ביום החמישי של המחזור? ב. איך יכול ליווצר מצב בו ההורמונים הם ברמה גבוהה מאוד בימים מסויימים ובמחזור ברמות נמוכות יותר? ג. האם אני יכולה להיות רגועה מבחינת נושא "עקרות" שכן רמות ה- LH וה-FSH ביום החמישי של המחזור היו בטווח. אודה על תשובתך ושבת טובה. ונ.ב. קראתי גם את המאמר בנושא פרולוקטין ואשמח לדעת עוד.

שרון121972

New member
המשך

בינתיים קבלתי גם את תשובות ה- C.T. והכל תקין אם כי מי שבדקה את הצילומים ציינה כי C.T. אינה הבדיקה המתאימה לגילוי מיקרואדנמה מה המשמעות האם יש קשר בין הפרולוקטין לבין זה? האם עכשו אחרי ה-C.T הוסר הספק שיש לי חלילה גידול. תודה

הייתי צריכה לקרוא את התוספת קודם

זו תשובה טובה. בקשי הפני לאנדוקרינולוגיה. צריך להיות בטוח שיש לך פרולקטין מוגבר. אם הוא מוגבר יש מקום לביצוע MRI להדגמת מיקרואדנומה. אם כי זה לא ישנה דבר בטיפול. שוב אם הפרולקטין אמיתי ואין לך הפרעות במחזור ואין לך הפרשה חלבית מהשד וה-CT שלך הוא ללא ממצא, אני לא בטוחה שיש חובה בהדמיה נוספת ו/או בטיפול.

היפופיזה

שלום שרון, את יכולה להיות רגועה לגבי עקרות דווקא לאור התוצאות של הבדיקות הראשונות שהראו LH ו-FSH מוגברים. פשוט הן נלקחו קרוב לביוץ. את לא ספרת על שיבושים במחזור, יש? כי לפי התוצאות הראשונות נראה שהכל מתרחש כצפוי. אחד הדברים שהפרולקטין עושה הוא לדכא הפרשתם של LH ו-FSH, כך שאם זה לא קורה אולי הפרולקטין הזה הוא טעות, ואולי הוא חסר משמעות. את כבר עשית CT כך שזה מאוחר. אבל האם נלקח הדם לפרולקטין כמה שעות לאחר הקימה משינה? האם היית רגועה כשנלקח הדם כי סטרס יכול להעלות פרולקטין. למה נלקח פרולקטין בכלל? בכל מקרה יש טיפול לזה אם הוא נחוץ. אשמח שתתני יותר פרטים. ואם הדברים נראים כי הם בטוחים הייתי מבקשת הפניה לאנדוקרינולוג/ית מרופאת המפשחה.

שרון121972

New member
המשך

היי קרן תןדה על התגובה וההתייחסות טוב אז ככה רופאת המשפחה שלי יאמר לזכותה מאוד יסודית ואתמול בקרתי כבר אצל אנדוקרינולוגית והיא בחרה לעשות לי מספר בדיקות א. בדיקה לגילוי גוש באדרנל???? עליי לקחת שני כדורים בלילה ולמחרת לעשות בדיקת דם. ב. בדיקה (טסט) בת 3 שעות של לקיחת דם לבדיקת פרולקטין. ג. בדיקה לבלוטת התריס. ד. בדיקה נוספת שהיא לא פירטה לי לגביה. האם את חושבת שכל זה הכרחי אני בסך הכל נגשתי לבדוק השמנת יתר שכן עליתי 15 ק"ג בפרק זמן מאוד קצר של שנה בלי סיבה מוצדקת מה דעתך?

למעלה