היפוך עובר

היפוך עובר

שלום ,
אני בשבוע ה32 הריון ראשון
התינוקי שלי נמצא מההתחלה במצב עכוז ו...צריך לחשוב על היפוך .
אני כמובן אתחיל על אמצעים טבעיים -דיקור /רפלק/ .... אבל רוצה לשריין מקום אצל רופא בתקווה שלא אזדקק ...
האם יש לכן המלצה על רופא טוב - האם מישהי התנסה בהיפוך אצל רופא ויכולה לספר /לשתף אותי ...
שמעתי על רופא מעולה שקוראים לו דר' רקנטי שעובד בביח' מאיר בכפר סבא אבל איני מוצאת את מס הטלפון שלו האם מישהי מכירה /שמעה עליו ..
מה עלות של הליך כזה והאם נעשה בהסדר עם קופח או רק באופן פרטי ....
אשמח לכל מידע ושיתוף תודה אודליה :)

מצג עכוז

מספרת עלינו..
משבוע 35 בערך ניסינו כמעט כל דבר אפשרי.
התחלנו מהיפוך עוברים במים אצל רות פדידה. היה מהנה אך לא עזר להפוך.
המשכתי עם דיקור ומוקסה וביוגה המורה נתנה לי תנוחות שמעודדות היפוך. לא הזיז לו.
בשבוע 37 הגענו לקנטי במאיר. הוא ניסה 5-6 פעמים ולא הצליח.
במקביל ישבתי בתנוחות מומלצות, הלכתי על 6, עשיתי נר וכו.
לא זז מילימטר לכיוון מטה.
בסוף נפגשנו עם דר הלוי והחלטנו ללדת עכוז. יקר מאוד, אבל שווה הרבה יותר מניתוח בעיני.
לגבי היפוך חיצוני - זה בהסדר עם קופח. צריך להביא טופס 17 לאשפוז יום.
את צריכה להתקשר לביהח ולקבוע תור. הם לא קובעים לרופא מסוים, אבל אם קנטי נמצא רוב הסיכויים שהוא יעשה.
בדיעבד היפוך חיצוני היה קצת אגרסיבי ולא נעים. ואם אהיה במצב זה עוד פעם אני אוותר על זה.
אם לא הולך עם עזרה עדינה ככל הנראה יש סיבה טובה למנח כזה..
בהצלחה!

looshik

New member
ואיך זה ללדת עכוז?

כלומר, אם יש לך השוואה ללידה רגילה.
ועוד שאלה לשתיכן: למה בשבוע 32 צריך להיות מוטרדים מזה?
אני בשבוע 31 והעוברית עם ראש למטה אבל הרופא אמר לי שהוא בכלל לא מתעסק בזה עד שבוע 36 וזה עוד יכול להשתנות.
מהילדים הקודמים לא זוכרת באיזה שבוע התהפכו אבל בטוח אחרי 32 וזוכרת שהרגשתי כשזה קרה.

עכוז

קצת קשה לי להשוות כי לידה ראשונה הייתה עם זירוז ובסוף גם עם אפידורל וילדתי על הגב.
כאן הלידה הייתה קצרה, אינטנסיבית, ללא תרופות באף שלב. וזה היה כאבי תופת בכל מקרה. שלב יציאת התינוק היה מהיר. בערך 20 דקות מרגע שהתחילו צירי לחץ..
אנחנו התחלנו להתעסק עם המצג בערך משבוע 35.. ב-32 זה באמת מוקדם.

רק ליתר ביטחון צריך לקבוע תור אצל רופא

אם דיקור ורפלק' לא יעזרו ... ולמה לא בעצם להתכונן אם זה נורא חשוב לנו , והוא מההתחלה באותו מקום ....

looshik

New member
למה הכוונה "מההתחלה"?

הרי הם מסתובבים ברחם מליון פעמים עד שהם מתקבעים על מנח.

שונצו

New member
לי יש השוואה ללידה רגילה

בתי נולדה בלידה רגילה (כלומר לידה וגינלית במצג ראש. מבחינות אחרות זו לא הייתה לידה רגילה כלל....) וארבע שנים אחריה נולד בני בלידת עכוז.

והיות שנאלצתי ללדת בבית חולים- היתה לי חוויה לא קלה בכלל, ומייאשת ומתסכלת, אבל בשורה התחתונה- ילדתי אותו באופן טבעי, בלי תרופות ובלי התערבות פולשנית.

הסיפור שלו במאמרים כאן (גם של אחותו, אגב...).

שונצו

New member
בשמחה - קחי קישורים

של אופיר
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1345&aId=104095

של עמרי
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1345&aId=105534

תהני

מה עזר לך להבין שלידת עכוז טבעית היא אופטימלי

תודה רבה על השיתוף זה מאוד תרם לי
הבנתי שהגעת מאוד ממוקדת על הרצונות שלך ושזה עבר בשלום
מי עוד עברה לידת עכוז טבעית ותרצה לשתף אשמח לשמוע ...

שונצו

New member
שום דבר לא עזר לי

פשוט רציתי להימנע בכל מחיר ממגע עם סכינים מכל סוג שהוא... (והיתה לי אמונה מאוד חזקה שזה יגמר בשלום מבחינת התינוק).

עכוז

מה זה מההתחלה?... את מתכוונת ממזמן?.. בהתחלה הם שוחים ומתהפכים כל הזמן..
בכל מקרה - הייתי פעמיים עם נשים שליוויתי אצל קנטי, הוא עדין ומקצועי. מאד ממליצה על האופציה הזו, אם שום דבר לא עוזר. עדיף לקבוע תור מראש לשבוע 37, ומקסימום לבטל, כי הוא עמוס. בלניאדו הוא עושה את זה פרטי.
יש גם את האופציה של לידת עכוז כמובן, שהיא לפי הרבה רופאים שמתמחים בעניין - פחות מסוכנת מניתוח קיסרי. כמובן שרק בנוכחות רופא שמתמחה בזה.

|בלתק|

ד"ר קנטי מהפך במאיר (לא בהכרח הוא). בלניאדו הוא עושה פרטי - עולה 3000 שח. לא צריך לקבוע מראש, לעשות א"ס כמה ימים לפני לוודא שהוא עדיין בעכוז ואז להתקשר (יש את הטלפון באתר של זהר כבר בדקה)

יתכן והוא התהפך .... אני בכל אופן

מרגישה את הראש באותו המקום מההתחלה של ההריון ..
וגם תודה לכולן על התגובות והשיתופים

מנצלש"ת - היפוך טבעי/עדין

אמנם בשבוע מוקדם עדיין (30), אבל יש מחיצה ברחם והרופא שלי אמר שאם לא העוברית לא תתהפך לבד הוא לא ימליץ על היפוך ע"י רופא בשלב מאוחר יותר, בשל המחיצה, ולדעתו נלך לקיסרי. קראתי שאפשר ללכת לדיקור ושות' - אפשר עוד מידע? מי עושה דברים כאלה? מתי?
תודה רבה!

לאחר שבדקתי מעט

נעמי יעקובי רופאה סינית בתא - היא פייבוריטית שלי עוזרת בהיפוך
ציפי - מורה ליוגה בשיטת איינגר בתא מומחית ביוגה בהריון עושה היפוך
בת שבע טירולר - רפלק' בחסד עוזרת בהיפוך
ויש גם בביח' מאיר ובל השומר היפוך של רופא שהוא יותר אגריסיבי ...
כול המטפלות באיזור תל אביב
&nbsp

kkinaa

New member
אני עברתי היפוך במאיר

אתחיל מהשאלה שלך בסוף - הרופא הוא ד"ר קנטי.
כעקרון הוא עובד במאיר וניתן להגיע לשם להיפוך ללא עלות (עם טופס 17), אבל שם הוא לא מקבל באופן פרטי ולכן לא ניתן להבטיח שהוא זה שיבצע את ההיפוך אם תלכי לשם.
הוא כן מבצע היפוך באופן פרטי בלניאדו, בעלות של כ- 3000 ש"ח. לדעתי זה לא מכוסה ע"י אף אחד מהביטוחים. תור קובעים במרפאה הפרטית שלו בנתניה (בזמנו מצאתי טת הטלפון בגוגל).

אני ניסיתי להפוך את העובר בשיטות טבעיות (דיקור, יוגה, מוקסה) וזה לא הצליח. במקביל קבעתי תור לשבוע 38 לביצוע היפוך חיצוני.
בחרתי לעבור את ההיפוך במאיר ולקוות שד"ר קנטי הוא זה שיעשה אותו. זה לא יצא ככה ובפועל ביצעה אותו רופאה מקסימה בשם ד"ר בירון-שנטל והוא עבר בקלות.

את ההיפוך מבצעים באשפוז במחלקת יולדות (ממש איפה שחדרי הלידה), לאחר מוניטור ותוך כדי אולטראסאונד. אני בשום שלב לא הרגשתי לא בטוחה או שלוקחים עלי סיכונים מיותרים. אצלי הוא הלך בקלות, לא כאב והצליח וילדתי לאחר קצת יותר משבוע בלידה שהתפתחה באופן טבעי. כן חשוב לי להגיד שהרופאה אמרה שלא כל ההיפוכים עוברים כ"כ חלק.
אחרי ההיפוך השאירו אותי להשגחה ומוניטור של כשעה. את הביקורת על תקינות המוניטור ובדיקת מצג העובר לאחר ההיפוך עשה ד"ר קנטי.
הדבר הכי לא נעים לי היתה המתנה של למעלה מ- 4 שעות. לא ברור למה זה קרה..

בהצלחה!

למעלה