היערכות במטבח

אמאגנות

New member
היערכות במטבח

אנחנו ממש לפני סוף האבחון ורצינו להתחיל להיערך (כמובן לא לשנות כרגע תזונה אבל להבין מה יקרה ביום שאחרי הביופסיה).

הבנתי שכדאי לרכוש קרש חיתוך חדש, אולי כפות עץ, מסננת לפסטה (למרות שאנחנו בקושי מכינים, לדעתי יש לי כמה מסננות שלא השתמשו בהן אפילו פעם אחת) ולדאוג לשטוף סירים וכו' היטב בין בישול לבישול (משהו מעבר למה שעושים בד"כ? שוטפים אחרת?)

מיכל עוד לא בת שנתיים והאוכל שלה לא מאוד מגוון, אז טוסטר וכו' עדיין אין צורך.

הבנתי שיש להחליף את כל התבלינים, אבקות מרק, רוטב סויה ועוד - איפה אפשר למצוא המלצות למה כן להחליף? אם אני מבינה נכון הבעיה היא לא שהם היו פתוחים במטבח שיש בו גלוטן אלא שבתהליך הייצור לא דאגו לסביבה נקייה מגלוטן.

אשמח לשמוע אם יש לכם עוד המלצות איך להתחיל בצורה שפויה

תודה וחג שמח!

אמאגנות

New member
ועוד שאלה - אם לא כתוב בכלל כלום על אלרגנים, מה זה אומר?

למשל קניתי שוקו בשקית של יטבתה שלא היה כתוב עליו כלום. האם זה אומר שאין גלוטן? נראה לי מוזר שבשוקו יהיה גלוטן, אבל אולי אני מפספסת?

net the jet

New member
מעבר למה שטלי כתבה, באר העמותה יש בצד שמאל למעלה את החוק

לגבי סימון מוצרים. החוק אומר ( בקצרה ) שיש לכתוב ברשימת הרכיבים אם המוצר מכיל גלוטן (לא בתיבת האלרגנים ) לכן צריך לקרוא תמיד את רשימת הרכיבים. חברות גדולות ואחראיות תסמנה בסוגריים אם מכיל גלוטן. ( ככה שלגבי השוקו, אם לא מצוין ברשימה, סביר להניח שזה בסדר... )
&nbsp
לגבי תבלינים- יכול להיות שאילו שיש לך בבית הם בסדר, לא לזרוק לפני שאת בודקת של איזה חברה מותר. חבל. אני למשל לא הייתי צריכה להחליף בכלל כי החברה של תבלינים שאני קונה ( מקורמיק ) היא בסדר.

d a p h n a

New member
זה תלוי בחברה

ישנן חברות שהן רציניות ואמינות בסימון המוצרים שלהן. במקרה שלהם, אם לא כתוב שום דבר ברשימת הרכיבים או ברשימת האלרגנים על גלוטן, זה אומר שהמוצר בסדר. מדובר בין השאר על אסם, שטראוס, עלית, תנובה, יטבתה, טרה ועוד.
&nbsp
מעבר לזה, כדאי כמובן להרשם לעמותה ולקבל גישה למדריך.

טליאמתי

New member
לגבי תבלינים: יכול להיות מעורב גלוטן בייצור או בסביבתו לכן

משתמשים רק באלה של חברות שמתחייבות שהמוצר שלהם נטול (ובעצם, כך לגבי כל מוצר
). יש כל השנה של החברות המסויימות האלה.
אבקת מרק כנ"ל. כדאי להצטייד בפסח (שוב באלה המותרים לנו)
מדגישה: לא כל המוצרים נטולי גלוטן בפסח!
כדי לדעת מה כן ומה לא-רצוי להרשם כחברים בעמותת הצליאק ולקבל גישה למדריך המקוון. הוא שימושי מאוד, על אחת כמה וכמה להתארגנות ראשונית:)
&nbsp
שטיפת כלים: אם את מקפידה באופן רגיל-אין צורך ביותר מזה אלא אם מדובר במוקשים כמו מסננות, הזרועות של המיקסר, מגרדות וכו'. להקפיד שלא יתפס גלוטן בחריצים. אם מנקים מייד, מים רותחים וקרצוף מספיקים (או מדיח אם יש). כמו כן, כדאי להחליף סקוטצ'/ספוגית ניקוי לעתים קרובות או לאחר שניקית משהו גלוטני כבד וברור לך שאי אפשר שהסקוטצ' ישאר נקי ממנו.
&nbsp
כלים חדשים למטבח: אני קניתי מסננות (עבה ודקה) לא דווקא לפסטה אלא לסינון קמח אם יש צורך או לניקוז נוזלים מקטניות/ירקות. חבל על מאמץ הניקוי. כנ"ל לגבי לקקנים ומברשות לאפיה. כשאני עובדת עם שני סוגי הבצק, הרבה יותר נוח לזרוק לכיור ולנקות מאוחר יותר מאשר לעצור הכל ולקרצף.
&nbsp
לגבי מוצרי חלב: שוב, באתר העמותה יש רשימות של החברות שמתחייבות שהמוצרים שלהן מסומנים כראוי. זה לא אומר שכתוב במפורש "נטול גלוטן". אם אכן היה כך זה היה מקל עלינו מאוד
אבל זה אומר שאם יש גלוטן הוא מסומן. כך שאם לא כתוב על השוקו מכיל גלוטן/עלול להכיל גלוטן או ברכיביו אין משהו שהוא במפורש גלוטני- הוא מותר לנו.
(דווקא לגבי שוקו הייתי בודקת היטב למרות שזה נשמע מוזר כדברייך, מפני שהוא בד"כ יותר סמיך מחלב ולכן הגיוני שמסמיכים אותו איך שהוא...)..
&nbsp
איך מתארגנים בצורה שפויה?
בדיוק כמו שאת עושה

שואלים, מתאימים לצרכי הבית, שואלים שוב ומתקנים. יקרו טעויות ולא רק בתחילת הדרך, לא להכנס לפניקה. לאט לאט זה מסתדר (והרבה יותר מהר ממה שנדמה).
כבר אמרו לפני אבל מדגישה: לא כדאי לקנות כמויות. לנסות בכל פעם מוצר או שניים. לתת לטעם של הילדה להוביל אתכם. ולקחת בחשבון שהטעמים נרכשים. יתכן שבתחילה היא תתקשה למצוא משהו שמוצא חן בעיניה. לא להתעקש או להלחץ מזה. עם הזמן היא תתנסה ותתרגל לטעמים וודאי תאהב מוצרים שתוכלו לגוון לה את התפריט אתם.

למעלה