אני זוכרת את המפגש הראשון שלי עם ד"ר אן
(העוזרת שלו, שעושה סגירות/פתיחות בלי תור). הגעתי לפתיחה, אחרי ששמעתי מאנשים פנינים שהיא הוציאה מפיה. הגעתי חדורת קרב, ואיימתי על ברכה הפקידה שאם היא תגיד לי מילה אחת שלילית אני אכנס בה. ברכה היתה בהלם, כי היא מכירה אותי בתור אחת שלא נכנסת באנשים. וחוץ מזה, היא יודעת שזו רופאה 10. כשנכנסתי לרופאה קיבלתי חיוך רחב, אשה שתרמה לי הרבה ידע (וידעה בדיוק מה לא מתאים לי לקבל ממנה!), ושתמכה מאוד בפעילות בפורום ובאישיות שלי. ועשתה בדיוק מה שביקשתי, גם במקרה שהיא חשבה אחרת ממני. מאז פגשתי בה שוב, והרושם לא השתנה, אלא רק קיבל עוד חיזוקים. וכך למדתי שזה לא בהכרח הרופא, אלא איך ולאן שאתה לוקח אותו... היום אני לומדת פסיכופתולוגיה (מהעקרונות בהתפתחות התינוק מהשורש), ותלמידות מספרות על רופאים בפגיה ובטיפת חלב, שנתנו להם הדרכות שגויות באופן קריטי לבריאות התינוק (המסכן! שלא יכול להגן על עצמו!). אז בכל מקרה שהאם ידעה שההוראה הרפואית היא טעות גמורה מבחינה רפואית, אז היא צריכה לציית לרופא? לקבל את עצתו? מה זו השטות הזו? הבעיה היא כאשר האם לא יודעת מה נכון מבחינה רפואית. בשביל זה יש כאן הפורום הזה, וחוות דעת רפואיות נוספות, שמאפשרות למי שלא בטוח לוודא מה נכון ומה שגוי. בשביל זה גם ד"ר אן וגם ד"ר שחר שולחים את האנשים להעצים ידע בפורום. אז את תצומי רק בגלל שהרופא אמר, כשאת יודעת שזה לא טוב לגוף שלך? תפתחי סיכות אחרי 4 ימים כאשר הצלקת האישית שלך טרם נסגרה? יש דברים שבגללם מוותרים על המומחיות של הרופא, כי הם חמורים מידי. כגון רופא מומחה, שבנוסף גם שולח ידיים למקומות מעניינים... לא מדובשו ולא מעוקצו, גם אם הרופאים האחרים הרבה פחות מומחים ממנו. אבל בשביל כמה דעות לא מתאימות בתזונה (שלא נכפות עליך כלל וכלל, ואם לא תבקש אותן גם לא תשמע אותן!), מוותרים על המנתח הכי מומחה ומיומן?