היסטריית החדר האטום

dorit0

New member
זוהי לא סיבה כמובן לא להביע את דעתך

אם את רוצה בכך.

מירי,

New member
בגדול... בזמן שאנחנו האימהות...

עסוקות בטיטולים הנקה ולחכות לילדים בבית , הגברים עסוקים בלצבור המון כוח ולנהל לנו את המדינה וכל מה שזה אומר, ופתאום אנחנו מגלות שאין לנו שליטה אלא על... על מה בעצם יש לנו שליטה (ואפקטיביות בקבלת ההחלטות) , על איך תיראה מערכת החינוך? על איך תיראה הכלכלה? על מצב הביטחון? איפה מכל זה נשים מטוות את המסלול???

מירי,

New member
לא הבנתי...

האם את חושבת שנשים כן מצליחות להחליט את ייראו החיים שלנו?

מירי,

New member
ולכן גם לא על ביתנו פנימה...

יש לזה השלכות ישירות, מצב הכלכלה מצב החינוך החשיבות של איכות הסביבה (בול שאר הנושאים) מצב הביטחון- כל זה משפיע ישירות עלינו! האם אני יכולה כאישה להחליט שהאבא לא יצא למילואים? האם המצב הכלכלי ש המדינה לא משפיע על המצב הכלכלי שלי (ברוב המיקרים)? האם המצב הביטחוני לא משפיע על הערכים שאני אמורה להנחיל לילדי? השאלות שהם מעלים... המצבים אים הם ניתקלים... אני יכולה להיות אישה מאוד דומיננטית חולקת הכל עם בן הזוג בן הזוג שלי יכול אפילו להיות זה שמגדל את הילדים , אני זו שקובעת את התנהלות הבית - אבל בסופו של דבר מחליטים עבורי גברים!!

dorit0

New member
אני לא בטוחה שהבנתי

אבל נדמה לי שאני מסכימה איתך, שנשים לא משמיעות את קולן במספיק תחומים, ושאנחנו צריכות לעשות זאת יותר.

מירי,

New member
אני טוענת שלא רק להשמיע קול!

צריך להיות במקומות שיעזרו לנו להשפיע!

maya100

New member
וגם לגדל את הילדים?

אני מסכימה איתך לגמרי ברמת העקרון, אבל חושבת כשבר כיום יש לנשים הרבה הרבה מידי תפקידים על כתפיהן הצרות.

dorit0

New member
כדי שנוכל לגדל את הילדים

ולעשות את זה טוב, אנחנו צריכות להיות מעורבות. הדוגמה שאני חושבת שהיא מאד בוערת בי כרגע היא באיך אנחנו יולדות. מה מידת המעורבות שלנו בלידה, כמה אנחנו סומכות על הממסד הרפואי שלא בהכרח בוחר בדרך הטובה לנו אלא דווקא בזו הנוחה לו. מעט נשים (ראה את סיפור הלידה של אלישע של נדיה... ) לוקחות אחריות על הכאבים, על מהלך הלידה. וכשעושים זאת, מנסיוני האישי, שואבים המון כוח. המון. גם לאחר כך, לגידול הילדים. וגם - נותנים את הטוב ביותר לילד. טוב, זאת רק דוגמה שיושבת בי מאז שראיתי את התגובות לסיפור של נדיה.

מירי,

New member
ואני חושבת אחרת....

טוב אני לא דוגמה להחלטה על לידה - כי בלידות אני הופכת היסטרית לגמרי! אני חושבת שאנחנו צריכות לצאת מתוך הקונספט של האני , אנחנו אחראיות ללידה להחלטה על הנקה על גידול הילד - החלטה על גנים (או אולי חינוך ביתי) על כמה זמן הילד צריך להשאר בבית וכד... רובנו נימצאות במיין סטרים , הילדים הולכים בשלב זה לחינוך ההמלכתי או כזה שבפיקוח משרד החינוך (כזה שמוכר ע"י משרד החינוך), וגם אם אנחנו בוחרות את הגן וביה"ס מי מחליט על הצרכים הלימודים על תוכניות הלימודים בד"כ גברים! מי מחליט מה יהיה תקציב החינוך? מה יהיה תקציב איכות הסביבה - שישפיע ישירות על איכות חיי הילד שלי היום ובעתיד? גברים! איך סזה שרוב הרופאים הבכירים (מנהלים למינהם9 הם גברים? מי מחליט איזה מחקרים ייעשו בתחום הרפואה ? גברים - האם זה לא משפיע ישירות על בגוף שלי (אם חלילה הוא חולה)? אנחנו נישארות עם ההחלטות של ביתינו פנימה ומשאירות להם את ההחלטות על ביתנו!

dorit0

New member
גם אמהות היא עמדת מפתח

כאמא את צרכנית: את בוחרת בית ספר, את בוחרת בית חולים ללדת בו. את יכולה לדרוש, ברמה מסוימת, שהדברים יקרו איך שאת רוצה שיקרו. את יכולה לא להתחבר לכבלים. את יכולה לבחור מפלגה שתומכת בדיעותיך גם ברמה החברתית (לא רק מדינית, מלחמתית... ). את יכולה להצטרף לארגוני נשים שמיצגים את הדעות שלך ונלחמים עבורן. את יכולה להחליף דעות באינטרנט. חלק מזה אנחנו עושות, נכון? ונכון, הלואי שיותר נשים יהיו בעמדות מפתח. אולי כשהילדים יגדלו קצת?

מירי,

New member
אני הצרכנות ומה שעל המדף...

אני יכולה לבחור בביה"ס - אצלנו יש איזה מורה (זכר) או שניים ואפילו מנהלת, כמה מפקחות יש וכמה נשים קובעות את תוכניות הלימודים (אני לא יודעת אני זורקת באויר), במקרה חרום (ואפילו כזה כמו לידה) כמה אפשרויות יש לתושבת פרובינציה כמוני? אחת והאחרות במרחק שעה ויותר, אני יכולה לבחור בכל מפלגה - כמה נשים יש בכל אחת מהן??? וכשהילדים ייגדלו? את חושבת שגם הגברים בגילי מחכים שהגברים ייגדלו? לא הם מתקדמים לכ מיני מקומות , משם הם כאמור מנהלים לי את המדינה ואת החיים , ואת חושבת שכשאני אגיע מישהו מהם יגיד עכשיו המקום הזה הוא בשבילך על שגידלת את הדור הבא , כמו שהוא בשביל קצין בדימוס???

dorit0

New member
אנחנו כאילו מתוכחות, אבל לא ממש

אני מסכימה איתך, ומזה התחיל הויכוח, שהקול הנשי לא נשמע מספיק, שהנשים לא קובעות מדיניות בהרבה תחומים. אני לא מסכימה איתך שזה חייב להיות ככה, שאין לנו מילה כצרכניות, בחינוך, בבחירה. למשל, גם אם את לא יכולה לבחור בית חולים ללדת בו, ואת מחויבת להשתמש בשירותי אחד שלא מוצא חן בעיניך, השמיעי קול בנוגע לאיך את רוצה שהדברים יתנהלו כשאת יולדת. אם עוד כמה יעשו כמוך, תהיה לזה השפעה בסוף. תעזרי בארגון שקיים לצורך זה "נשים קוראות ללדת". תהיי מודעת לזכויות שלך, למה מוצע לך ומה את לא חייבת לקבל. עלי לא מקובלים כל מיני דברים שקורים בצבא שלנו. לצערי הם לא מתיעצים איתי בכלל (מן הסתם). הדוברת שלהם מקבלת ממני אי מיילים לפעמים. בעלי אומר שזה חסר טעם, ושאני סתם מספקת תעסוקה לאיזה קצינה שם. אני מאמינה שאם עוד אחרים יעשו כמוני, זה יעזור. מה שאני רוצה להגיד לך, זה שאל תזלזלי במילה שלך, במקום שלך בחברה. אני עצמי לא לוחמת גדולה, ומזה התחילה ההודעה שלי, שאני כועסת על עצמי על כך.

מירי,

New member
אני? מתווכחת? מה פתאום? ../images/Emo8.gif

מבחינתי זו בדיוק הבעיה , אני יכולה להחליט קצת בכל מקום ורק על הפרטי שלי וגם זה מתוך מה שגברים היחליטו שמגיע לי , אין כמעט נשים שמחליטות מדיניות שקובעות יעדים. נשים עסוקות בפרנסה וגידלו ילדים, את מכירה את הבדיחה שהיא מחליטה על הכל בבית והוא מחליט על ראש הממשלה? זה בדיוק ככה וזו הבעיה לדעתי (לידה מבחינתי זה המקום האחרון שאני רציתי להחליט, העברתי באופן היסטרי את כל האחריות ממני!!, אבל זו אני אישית).

dorit0

New member
מירי, אני פורשת

לא כי שכנעת אותי שאין לך מילה, להפך, פשוט כי אנחנו נוסעים לחופש כמה ימים. נמשיך שבוע הבא?

לאה_מ

New member
רגע, רגע... לפני שאתן בורחות...

בדיוק חשבתי על זה אתמול בערב. יצא לי במקרה לראות בטלויזיה את קובי מידן מראיין את ג´יין פונדה ואיב אנסלר (המחזאית שכתבה את "מונולוגים מהואגינה"), והן דיברו בעיקר על הכח הנשי, על הצורך של הנשים להשפיע, על הצורך לעבור מתפיסה זכרית לסוג אחר של תפיסה, לאחר שהפתרונות שנוסו עד כה נכשלו. זה היה ראיון מאד מרגש ומאיר עיניים.

מירי,

New member
ועכשיו את מספרת לנו עליו ../images/Emo8.gif

ומה זה סוג אחר של תפיסה? אני מאמינה בשינוי מבפנים - כלומר קודם "נשתלט על השילטון" ואז נשנה אותו (ואת סיגנונו)....

למעלה