היסטרוסקופיה

קורלי

New member
היסטרוסקופיה

לאחר 3 הפריות שנכשלו הפנה אותי הרופא לבדיקת היסטרוסקופיה,האם מישהי יכולה לתאר לי כיצד מתבצעת [הרדמה,לא הרדמה,כאבים,החלמה] מצד אחד אני שמחה לעשות זאת מצד שני אני מרגישה שעוד חודשיים מתבזבזים לי,חודש זה שבו אני בהפסקה והחודש הבא שבו הייתי צריכה להמשיך לטיפול הבא,אבל כנראה שאין ברירה ואלי רק שוב לקוות שאולי דווקא בחודש זה אקלט ואחסוך ממני את כל השאר,אך חלומות כבר מזמן שלא מתגשמים לי.

v1

New member
היסטרוסקופיה

ההיסטרוסקופיה מתבצעת בהרדמה מלאה , הטיפול אצלי ארך רבע שעה כאורכה של שאיבה ,התעוררתי מספר דקות אחרי שיצאתי מהטיפול , ללא כאבים לאחר מכן . ההיסטרוסקופיה נועדה לאבחן ובמידה שמוצאים משהו ישר מטפלים כדי שלא תאלצי לעבור את הטיפול שנית . במקרה שלי היא נועדה להוצאת פוליפ . זה אומנם מעצבן כי את מבזבזת חודש אבל אח"כ לפחות תהיה רגועה. בהצלחה

עמית@

New member
היסטרוסקופיה

בחינה של חלל הרחם באמצעות סיב אופטי- מאפשרת בחינה של תקינות החלל ושלילת צלקות הידבקויות מחיצות וכו´ יכול להתבצע גם בהרדמה וגם בלי (תלוי האם רוצים לקחת דגימה או לתקן משהו) לכל פרוצדורה יש סיכוי לההפך לניתוחית (כך שאם מגלים משהו ישר מתקנים) אני עשיתי בהרדמה וזה עבר ממש ללא כאבים (מעט כאבי "מחזור") אחרי ההיסטרוסקופיה בדרך כלל עושים הפסקה של חודש לתת לרחם להתאושש עמית

הרמוניה

New member
אני עברתי 4 היסטרסקופיות-שתיים

ניתוחיות שנעשו בהרדמה מלאה ושתיים בחנתיות-ללא הרדמה. אני מניחה שאם אצלך יש חשד לבעיה הם יעדיפו לעשות בהרדמה על מנת שאם יש הידבקות הם יוכלו לפתוח אותה במקום. לא מאוד סימפטי-אבל גם לא נורא במיוחד. אישפוז יום ואחרי כמה שעות חוזרים הביתה אחרי הניתוחיות היה לי דימום (אחרי האבחנתיות לא) לנוח יום יומיים-ולחזור לעבודה. מאחלת המון הצלחה הרמוניה

../images/Emo32.gif שאלה - כנראה טיפשית ../images/Emo32.gif

ללפרוסקופיה והיסטרוסקופיה זו אותה בדיקה
זה נשמע לי שלא, אבל לפי התשובות שקיבלה קורלי זה בערך מה שצריכים לעשות לי... או לפחות ככה נראה לי.... סליחה על טיפשותי... ד.

מיכל ק-ש

New member
תשובה - כנראה חלקית

לפרסקופיה אבחנתית מיועדת בעיקר לבחינת מצב החצוצרות (האם סתומות, היכן בדיוק, האם מכילות נוזלים, האם ניתן לטפל בהן או שיש להוציאן וכו´). הלפרסקופיה יכולה להפוך לניתוחית ובאמצעותה ניתן להוציא את החצוצרות הפגועות. היסטרוסקופיה אבחנתית מיועדת לבחינת "שאר" חלקי הרחם.היא בוחנת האם מבנה הרחם תקין, האם למשל אין מחיצות והאם יש ברחם הידבקויות. גם ההיסטרוסקופיה יכולה להפוך לניתוחית ובאמצעותה ניתן לנקות את ההידבקויות שנמצאו. 2 הבדיקות האלו מקיפות יותר מצילום הרחם ומאפשרות לדעת מה באמת מתרחש באזור המסתורי הזה - הרחם שלנו. זה מה שידוע לי. מיכל

מיכל - ../images/Emo51.gif

עכשיו אני לא ממש יודעת מה בעצם עושים לי, הרי הסיומת אותו דבר, ואולי לא הבנתי מה הרופא אמר. מה שהבנתי שהוא צריך לבדוק מה בעצם מפריע (בשחלות) שזה כנראה לא הצ´יסטה (היא קטנה 25 מ"מ) אבל יש חשד לאנדו ואולי עוד משהו ואולי כן הצ´יסטה ואולי יוציאו אותה.... בכל מקרה זה יהיה בהרדמה מלאה, אך, אישפוז יום. והלוואי שזה יהיה הפתרון הסופי לחוסר פריון שלי ואחרי זה.... בכל מקרה, תודה לך מיכל. ד.

מיכל ק-ש

New member
אז כנראה מדובר על היסטרוסקופיה

אבל יקירתי, למה את לא שואלת את הרופא?! את הולכת לקראת ניתוח!!! מגיעים לך כל הפרטים וכנראה שאם לא תשאלי, לא ינדבו לך אותם. זאת זכותך המחאה ותעמדי עליה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

האמת - אף פעם לא שאלתי...

כל הזמן הייתי כמו תוכי, אמרו ככה, עשיתי ככה, אמרו משהו אחר, עשיתי כדבריהם...לא ידעתי שאפשר (ומסתבר שרצוי) לשאול. ואז יצאתי להפסקה של שנה וקצת... ובחודשים האחרונים, שהכרתי את הפורום, פתאום קראתי כל מיני מושגים שבחיים לא שמעתי עליהם (חוץ משמות התרופות והזריקות שידעתי). בדצמבר 01, חזרתי להמשך טיפולים למיניהם (הרי כלום לא קרה בשנה זו) ואז נאמר לי על הניתוח (בכלל לא הספקתי להמשיך טיפולים) שאהיה אמורה לעשות ב- 9/4, חיכיתי המון המון זמן (מדצמבר עד עכשיו חיכיתי), אני אמורה לראות מה הלאה רק אחרי הניתוח. לכן לא חזרתי בכלל לרופא והניתוח הוא בבית החולים לא יצא לי לחזור למקום בו אני מטופלת, בקיצור, אין לי כבר קשר למרפאה, עד אחרי הניתוח, כי אין לי מה לעשות שם.. בדיעבד, אני כל כך מצטערת שאף פעם לא שאלתי! פחדתי, חשבתי שאסור לשאול רופאים, שכאילו אני מתערבת בעבודתם, בעיקר, בתור אחת שבחיים בחיים לא היתה חולה בכלום (ברוך השם) לא מכירה קופות חולים - בבי"ס לא הכרתי את תוכניות הבוקר (לא החסרתי בכלל), לא הייתי חולה, בצבא גימלים ואפילו ב´ לא היו לי, לא ידעתי שמותר ורצוי לשאול. למרות שאימי כל הזמן לא הבינה למה אני לא יודעת כלום, למה אני לא יודעת מה נותנים לי, כל הזמן רצתה גם היא לבוא איתי, ולא הפשרתי לה, הייתי קצת (אולי הרבה) סתומה... רק בזכות הכרת הפורום, אני מבינה שאפשר לשאול כל מה שהרופאים עושים, אבל אני באיחור, אין את מי לשאול כרגע... כל מה שאתם עונות/עונים כאילו סינית בשבילי, למרות שעברתי הרבה מהדברים. טוב, בפעם הבאה אדע... תודה מכל הלב ד.

למעלה