היסטרוסקופיה

lollipop06

New member
היסטרוסקופיה

אני צריכה לבצע היסטורסקופיה אבחנתית כחלק מהבירור להפלות...
קראתי פה בפורום המלצות חמות על ד"ר חן גולדשמיט..
רציתי לדעת האם מעבר להיותו מקצועי הוא גם נחמד? יחסי אנוש?
חשוב לי שהרופא יהיה רגוע וסימפטי.. אני סובלת מוסטיבוליטיס קשה וגם ככה הבדיקות הכי פשוטות מאוד מכאיבות לי... (בצילום רחם עשיתי אצל רופא הפריון שלי שמומחה גם בצילום רחם והוא עשה לי סמי היפנוזה לפני....)
הבנתי שאפשר לבצע בהרדמה... וגם שמעתי שגולדשמיט עושה את זה ללא ספקולום- זה נכון?
עוד שאלה קטנה- אני בכללית- האם אפשר להגיע אליו באופן מסובסד? דרך מושלם? פשוט לקבוע תור במרפאה שלו בר"ג?
תודה רבה...

אמאלוסי

New member
מנסה

הי !
הבדיקה מאוד קצרה, אבל בכמה דקות האלה הוא נראה לי נחמד.
אני חושבת שאת צריכה מראש להגיד למזכירה שלו על הבעיה שלך ושהיא מראש תתיעץ איתו על אפשרויות טישטוש/הרדמה...
לגבי עלות - עשיתי לפני שנתיים דרך כללית מושלם. מזכירה מסדרת הכל.
שיהיה בהצלחה וללא כאבים.

עונה מנסיוני

ב-3 החודשים האחרונים עברתי אצל גולדשמיט 3 היסטרוסקופיות אבחנתיות וניתוחית אחת.
האבחנתית אכן מבוצעת ללא ספקולום. אין לי וסטיבוליטיס ובכל זאת הספקולום הוא מכשיר האימה שלי.

מההתרשמות שלי דר' גולדשמיט מאוד רגוע ונינוח. אחרי שסיימתי לספר לו את ההיסטוריה המיילדותית שלי, הוא אפילו הפגין קצת אמפתיה.
בהרגשה שלי הוא לא פנוי לשיחות ממושכות. הוא מתשאל היסטוריה כדי להבין את הסיבה לבדיקה ומיד שולח להתפשט ולשכב על הכיסא. בדרך כלל כל השהות בחדר שלו מסתכמת בפחות מ-10 דקות, כולל השיחה שלפני הבדיקה וכמה שניות שבהן הוא מדפיס את סיכום הבדיקה.

לגבי האפשרות לבצע את הבדיקה בהרדמה, צריך להתייעץ עם ענת המזכירה שלו. הבדיקות בהרדמה מבוצעות באותו מבנה, אבל בקומה אחרת וסביר להניח שנדרשת התחייבות שונה לחלוטין מהקופה (לא בטוחה שהקופה מכסה אבחנתית בהרדמה).

אני ממליצה שתתקשרי למזכירה שלו (אם היא לא עונה, תשאירי הודעה) ותתייעצי איתה בנושא.

lollipop06

New member
תודה אנסה לדבר עם המזכירה

שאלה נוספת בבקשה-
אם במקרה הוא מוצא הידבקויות- האם הוא מנסה להסיר/ לפתוח על המקום? האם זה כאב שניתן לסבול?

אצלי הוא הפריד חלק כבר באבחנתית

את ההידבקויות שהיו בכניסה לרחם הוא הפריד באבחנתית, באופן אישי לא הרגשתי כאב אלא אי נוחות.
אני חושבת שעניין הכאב הוא מאוד אינדיווידואלי, ואצלי חלק מהיעדר הכאב נבע מההפתעה המשמחת שאין ספקולום. אני לא יודעת כמה ציוד הוא מכניס במהלך הבדיקה, אבל לתחושתי זו היתה צינורית דקה יחסית וזהו.
את ההידבקויות הרבות שהיו בצד שמאל של הרחם הוא לא פתח באבחנתית אלא בניתוחית.
בדיקות האולטרסאונד שעשיתי לאחרונה במעקב זקיקים, כאבו לי יותר מאשר האבחנתיות אצל גולדשמיט, כולל זו שבה הוא הפריד את ההידבקויות.

אם יש לכם ביטוח פרטי, כדאי לברר האם הבדיקות מכוסות דרכם.

lollipop06

New member
תודה רבה!!!

אכן גם אצלי הפחד הנורא הוא מהספקולום... את ממש מעודדת אותי. זמחה לשמוע שהוא לא משתמש בו...
מקווה שיהיה בסדר.. אני עובדת על עצמי מאוד פסיכולוגית גם בזמן ההזרעות עשיתי את זה- פשוט מנסה לתפוס את הכאב כחוויה חוץ גופית. יודעת שזה נשמע מוזר אבל אני כל הזמן משננת שזה כמה דקות של כאב ואעמוד בזה...
לצערי לא נראה לי שהביטוח הפרטי שלי שווה משהו בכלל..
תודה על כל העזרה וההתייחסות!

לא

ההידבקויות נוצרו אחרי הגרידה האחרונה ומנעו כל אפשרות שאצליח להרות. פשוט לא היתה רירית שעליה העובר יכול להשתרש.

היו 3 הפלות יזומות שבהן הרחם תיפקד מצוין ולולא יזמנו את הפסקות ההריון הללו, כנראה שההריונות היו מסתיימים בידיים מלאות.
היו גם 3 הפסקות דופק בשבועות מוקדמים. 2 מהן רצופות - באחת החל דימום בשבוע 6 והדופק פסק אחרי שבוע, בשניה הדופק פסק בשבוע 9 בלי שהיה דימום מקדים.

מנסה טבעי

החודש יזמתי מעקבי זקיקים כדי לתזמן יחסים וכדי להבין את מצב הרירית.

אם יהיה הריון הוא כנראה יתנהל כמו כל ההריונות הקודמים שלי - ללא תמיכה הורמונלית, ללא קלקסן או מדללים אחרים, יהיו בדיקות דופק שאני יוזמת בתדירות גבוהה (בערך אחת לשבוע) ותהיה בדיקת סיסי שליה.

גלי377

New member
לא ניסו לתת לך קלקסן אימפרי לאחר הפלות? לפעמים זה עוזר

לא ניסיתי קלקסן

3 הריונות הפסקנו באופן יזום בעקבות ממצא שאני מורישה.
איך קלקסן יכול לעזור למנוע מקרים כאלה?

שירהד1

Member
מנהל
קלקסן לא רלוונטי במקרה

של מרעישה בשקט, כמו גם במקרים רבים אחרים, שהבעיה היא לא קשורה לקרישיות.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה לנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

גלי377

New member
הבנתי , זה משהו גנטי את מתכוונת? בכל אופן המון בהצלחהה!

גלי377

New member
אז מה הרפואה מציעה במקרים גנטים כאלו? אין טיפול כלשהו

PGD - אבחון טרום השרשתי

במידה ויש ממצא גנטי שמורש מאחד ההורים או משניהם, ניתן לבצע IVF (שאיבת ביציות והפרייתן במעבדה) וע"י הוצאת תא אחד מכל עובר ניתן לבדוק האם העוברים נושאים את הפגם הגנטי.
במקרה כזה מחזירים לרחם רק את העוברים שלא נושאים את הפגם הגנטי הספציפי שנבדק.
אנחנו ניסינו את זה אחרי ההפלה היזומה השניה והפסקנו אחרי 4 שאיבות.

יתרונות - העוברים לא נושאים את הפגם הגנטי שנבדק.
חסרונות - המון בדיקות מקדימות והרבה ביורוקרטיה - להערכתי מדובר במינימום של 5 חודשים שבהם הזוג מתחייב לא לנסות להשיג הריון ספונטני (בעייתי למי שאין לה זמן לבזבז), הרבה הורמונים גם למי שמצליחה להיקלט טבעי (מגדיל הסיכון לחלות בסרטן), עצם בדיקת העוברים יכולה להוביל לפגמים אחרים בעוברים, עצם השימוש בהפריה מכנית ולא עפ"י הברירה הטבעית עלולה להוביל לפגמים אחרים בעוברים, לפעמים יש מיעוט ביציות (כמו אצלי), לפעמים יש מיעוט הפריות (כמו אצלי), לפעמים העוברים לא שורדים עד ליום הבדיקה (יום 3 או 4), לפעמים עוברים מתפרקים במהלך הבדיקה (כמו אצלי) , לפעמים למרות שמוחזרים עוברים שנראים תקינים - לא מושג הריון (כמו אצלי), לפעמים מושג הריון אבל מתגלה פגם אחר (למשל טריזומיה).

במקרה שלנו, אחרי שהפסקנו את הPGD, הצלחתי בתוך שנה להרות 3 פעמים. ב-2 הריונות הדופק פסק מעצמו ובהריון השלישי גילינו ששוב הורשתי את הממצא.

תלוי למי

הרבה נשים הרו וילדו PGD מכל מיני סיבות.
מי שהצליחה ללדת ילדים בריאים בדרך הזו, בוודאי לא מתחרטת על הדרך.

באופן אישי אני בשלב שבו אני לא מוכנה לעבור את התהליך הזה שוב, ומעדיפה לנסות טבעי.

למעלה