היסטוריית קובצי pdf

היסטוריית קובצי pdf

כשאני טוען קובץ pdf (בפיירפוקס מעודכן תחת אובונטו 10.04), ואחר כך יוצא ממנו ונכנס שוב, הכניסה היא לאותו מקום בקובץ שממנו יצאתי (למשל, לעמוד 6 באמצע, ולא לראש העמוד הראשון). כך קורה גם אחרי שאני מוחק היסטוריה וקוקיות, וגם אחרי שאני מאתחל את המחשב, ואפילו אחרי שאני חוזר אל הקובץ כעבור זמן רב.
שאלתי היא: מהו הקובץ שבו נשמר המידע הזה והיכן הוא נמצא (בתת-תקייה adobe שבתיקיית הבית לא מצאתי)?
ובכלל, כל מידע נוסף על קבצים שבהם נשמרת היסטוריית גלישה יתקבל בתודה ובברכה.

אiהד

New member
עם מה הוא נטען?

עם pdfjs,adobe reader או פלאג אין אחר? (אם אתה לא יודע לזהות תעלה צילומסך של השועל עם PDF פתוח)
בגדול יש תכנה בשם bleachbit שיודעת למחוק היסטוריות מכל מיני תכנות בלינוקס...

מוזר

צירפתי לתגובה שלמעלה צילום מסך, הופיעה הודעה שהוא נשלח בהצלחה, אבל לאחר שליחת התגובה הוא אינו מופיע.

בינתיים התקנתי את התוכנה שהמלצת עליה

עשיתי ניקוי יסודי, והתוכנה פינתה כ- 40 מ"ב (!), אף-על-פי שאני מוחק דרך קבע היסטוריה וכל מה שנראה לי מיותר, אבל - מעשה שטן - את הבעיה המקורית התוכנה לא פתרה, כלומר: עדיין כשאני נכנס לקובץ pdf, אני חוזר לנקודה שממנה יצאתי, ולא לראש הקובץ...

BravoMan

Active member
התוכנה שאחראית לפתוח קבצי PDF ב-Ubuntu

ברירת מחדל היא תוכנה בשם evince.

משום מה, תרם מצאתי היכן היא שומרת את המיקום בקובץ...

eladts

New member
ברור שלא יהיה

זה המיקום של קבצי המערכת שקשורים לתוכנה, לא של הגדרות המשתמש. הגדרות המשתמש נשמרות בתקיית הבית שלך.

תודה, שאלת אגב

שתשובה לה עשויה לפתור את הבעיה:
מה הפקודה (אם יש) באובונטו 10.04, המאפשרת לאתר את הקבצים, שנוצרו או ששונו ביום (או בשבוע או בחודש וכדומה) האחרון, בבכונן לינוקס כולו (ולא רק בתיקייה מסוימת)?

eladts

New member
find

אם אתה מחפש את הקבצים של evince בתקית הבית שלך הפקודה הבאתה תעזור:

find ~ | grep -i evince

נכון, תודה

איתרתי בתיקיית הבית את התת-תיקיות:
Gnome2/Evince
Gnome2/Accels/evince
אך שוב, למרבה הצער, לא מצאתי בהן שום קובץ מהשעות האחרונות.
תמוה.

תודה, אבל

לא הבנתי איך מאתרים קובץ בכונן לינוקס כולו, ולא תחת תיקייה מסוימת, ובכל אופן, לא מצאתי עדיין את הקובץ המבוקש.
מעניין שלינוקס מאפשרת לבצע דברים מורכבים ומתוחכמים, אבל משום מה את הדברים הפשוטים היא זונחת או מסבכת (על כל פנים, זו התרשמותי הלא מקצועית).

תודה, אבל אין לי מושג מה שם הקובץ

וכשאני רושם evince במקום שם הקובץ, אני מגיע לאותם מקומות, שאליהם הגעתי באמצעות הפקודה של אלעד (ראה לעיל).

שאכן זהה לפקודה שכתבתי ...

נסה לפתוח משתמש חדש, ולראות אם ההגדרות הבלתי רצויות שמורות אצלו יחד עם ההגדרות מהמשתמש הישן, או לכל משתמש בנפרד.

תודה על הרעיון

אבל אני המשתמש היחיד במחשב, אין לי ניסיון בחלוקה למשתמשים שונים, ואיני רוצה לסבך את הבעיה יותר מכפי שהיא עכשיו (מוזר, בסך הכול צריך לאתר קובץ...).

למעלה