היסטוריית נינג'יצו

היסטוריית נינג'יצו

שלום, מישהו יכול אולי לתת לי קישור לאתר שבו ישנה היסטוריה מפורטת של שיטת הנינג'יצו? בלי מאסטרים ושמות של אנשים ושיטות מסויימות, רק את הסטוריית הנינג'ה. בתודה מראש, גל

amir_aikido

New member
יש הסטוריה רק לשיטות ספציפיות

גל הסטוריה מפורטת יש רק למעט שיטות ספציפיות, במקרה של רוב שיטות הנינג'יטסו, ההיסטוריה במקרה הטוב לוטה בערפל ובמקרה הרע הומצאה לאחר מעשה. יש מעט מאוד שיטות נינג'יטסו שבאמת קיימת להן היסטוריה מתועדת ביפן כשיטות עתיקות (קוריו ג'ו-ג'וטסו דווקא בדר"כ ולא נינג'וטסו) וניתן להוכיח כי באמת קיימת המשכיות בין השיטה העתיקה ובין השיטה הנוכחית. אתה מוזמן לחפש בעבר של הפורום ולמצוא על מספר שרשורים שעסקו בכך. אמיר

אנסח זאת מחדש

לא חובה היסטוריה של נינג'יצו. פשוט מה היה הנינג'ה בעבר הרחוק ביפן. כיצד הכירו אותו במה הוא היה ידוע.. יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, וגם התכוונת בתשובתך לניסוח החדש אבל רק כדי לסגור פינות.

amir_aikido

New member
שוב אותה תשובה - לא ברור

יש מספר לא מצומצם של אנשים שדעתם מאוד נחשבת בעיני, אשר טוענים שנינג'ה הוא מושג מודרני שלא היה קיים כפי שאנו תופסים אותו ביפן העתיקה. היו מרגלים לסוגיהם השונים ואף יש מעט מאוד סגנונות קוריו שעד היום נשמרו בהם פרקי-חומר של התגנבות בשטח ואף ריגול ממש. ובהחלט היו "יחידות מיוחדות" של סמוראים, אבל נינג'ות, כשכירי-חרב שהם מרגלים נסתרים ולוחמים בכלל לא היו קיימים כמעמד ביפן העתיקה לטענת אותם אנשים. ויש גם אנשים רציניים שחולקים עליהם, במידה כזו או אחרת. אני לא הסטוריון, ואני בהחלט ממליץ לך לחפש בהיסטוריה של הפורום את הדיונים שהיו על הנושא. אמיר

כן את זה אני יודע

פשוט חיפשתי בכמה משפטים ולא ממש הצלחתי אני לא ממש מנוסה בלמצוא כאן שרשורים. יש לך הצעה מה לכתוב?

ש מים

New member
הצעה

דיעה מוסמכת לא תוכל לקבל כאן, לכל היותר דיעה סובייקטיבית ו/או כזו שיהיו אלף קופצים שיטענו שאינה נכונה (מבלי שיש להם הוכחות הפוכות). לכן, מציע לך לחרוש את האינטרנט (בחו"ל). לא ששם אין את הרעות הללו, אבל יש שם הרבה יותר מקורות ידע וייתכן שיהיו שם כאלו שיראו לך יותר אמינות מאחרות.

oferc99

New member
נינג'צו - מסורת וקדמה

טקמצו סנסאי דור 33 בטוקגקורא ריו נינפו החליט לחשןף את הנינג'יצו לציבור הרחב וללמד נינג'יצו בתחילת המאה העשרים ונולד בסביבות 1888. אושיבה סנסאי - נולד בחלק האחרון של מאה ה19 והתחיל ללמד בסוף המאה ה19. כשהוא מגבש את האיקידו כאמנות חדשה בשנות העשרים של המאה ה20 והעד יום מותו בשנות השישים. טקמתצו סנסאי מת ב 1972. ההחלטה לחשוף את האמנות אינה ייחודית לנינג'צו, הרבה בתי ספר בסין ובמקומות אחרים בחרו לשמור את האמנות חסויה מסיבות שונות. (למשל פנגק סילט) בכל מקרה, ההסטוריה הגלויה של הנינג'יצו נחשפה לציבור במשך מעל ל 80 שנה. בערך באותו הזמן, שאמנויות הלחימה המודרניות כגון קרטה ואיקידו קיימות וקצת פחות מג'ודו שותיק ב20 שנה. מי שפגש את אמנות הלחימה של הנינג'יצו וראה את העבודה של הדאי שו סבקי (עבודה עם שתי חרבות מול יריב חמוש בשתי חרבות). והתנסה בלימוד המוטה דורי יבין שהנינג'יצו במסורת בוג'יןקאן מייצגת מסורת עתיקה של לחימה בכלי נשק מסורתיים. בברכה עופר

kagekun

New member
בטוח?!

אני שמעתי דוקא שלא בטוח בכלל שטקמצו לא "המציא" קצת... אבל אם אתה אומר... לגבי היסטוריה, יש באמת היסטוריונים שחוקרים גם את הנינג'ה, בלי קשר לאף שיטה... אני שמעתי פעם הרצאה מאד מעניינת על הנושא מפי חוקר מאיזושהי אוניברסיטה בשוויץ.

זה משנה ?

נינג'וטסו הינו אוסף של אסכולות ג'ו-ג'וטסו שונות - והשלום כמובן, הופך ליותר מסך חלקיו. אך טבעי הוא הדבר: שלכל סוקה תהיה את חתימתו וגרסתו האישית לאסכולה / אסכולות שהוא מלמד. מתוך שכך הגיוני כי טקמצו היווה אבן בוחן חשובה מאוד בהתפתחות של הנינג'וטסו כפי שאנו מכירים אותו דרך הצומי ותלמידיו הבכירים.

kagekun

New member
תיקון טעות

נחמקין מה יהיה? או שאתה עסוק בלהסתלבט על מי ששואל שאלות על נינג'וטסו או שאתה נותן הגדרות לא מדוייקות? אקיצר, "נינג'וטסו כפי שאנו מכירים אותו היום הינו אוסף של אסכולות ג'ו-ג'וטסו שונות" זה אולי... נינג'וטסו זה טכניקות אחרות שאינן נכללות בקוריקולום של בתי ספר של ג'וג'וטסו בדרך כלל. אבל הן גם לא ממש נלמדות היום בשום מסגרת אחרת של א"ל...

ננדין

New member
אבל זה קצת נוגד את מה שהצומי אומר

כלומר את זה שהנינג'טסו שלו זה 9 אסכולות קוריו (ג'יו ג'יטסו...) שונות שרק הוא הנציג שלהן של כל אחת מהם...

kagekun

New member
עוד טעות

לא כל ה-9 הן גו'ג'וטסו, לא את כולן מישהו למד או יודע... ולפחות לשתיים שאני יודע בודאות יש נציגויות נפרדות ביפן (מחוץ לבתי ספר לנינג'וטסו), קוקישין ריו וטקאגי ריו...אז אני לא חושב שהוא אמר את הדברים הללו.

יהיה חרשו ב"ה

אין לי אג'נדה כנגד שיטה כל שהיא, רק כנגד איוולת... כננדין: לא ידוע לי על מה שאתה מספר אבל גם אם אתה צודק... זה עדיין לא עומד בסתירה למה שכתבתי על חותמו האישי של הסוקה וכיוב' נ ני נינ נינג' נינג'ה

EranGoshin

New member
הי עופר

אתה יכול לפרט אם אתה יודע על הארגון גנבוקאן שגם הוא ארגון נינג'וטסו בין לאומי. הבדלים בין זה להצסומי אם יש או שכמו במקומות אחרים גם פה אנו עדים לפיצול. http://www.genbukan.org/cgi-bin/site.pl?genbukan

היסטוריה

חבר אמר לי שההיסטוריה נכתבת על ידי המנצחים לדעתי יהיה לך קשה למצוא "היסטוריה " של אמת אחת והמצדדים במורה או שיטה יפרגנו והמלעיזים להיפך יש לי ספר של שיטת קאטורי שינטו ריו שכתוב אנגלית ויפנית ושם מוזכר ההיסטוריה של נינגיטסו וה "חיבור " לקאטורי שינטו ריו וקוגה ריו כנס לאתר של "קוריו " שיטות עתיקות http://www.koryu.com/

למעלה