היסטוריה..

היסטוריה..

אני נורא אוהבת היסטוריה, אני רוצה לשאול איזה מקצוע אני יכולה שעוסק בהיסטוריה חוץ מלהיות מורה. אני לא יודעת אם זה מתאים לפורום הזה. אם לא אז תוכלו להפנות אותי לפורום המתאים? תודה

את יכולה....

לכתוב ספר על נושא שמושך אותך ואם הוא יהיה מספיק טוב תוכלי להיות מיליונרית. חפשי באינטרנט את השמות: ברברה טוכמן אנטוני ביוור אלו הם היסטוריונים שכתבו ספרי היסטוריה הנמכרים בכל העולם. אנטוני ביוור: סטלינגרד,נפילת ברלין,מלחמת האזרחים בספרד ועוד... ברברה טוכמן: אוגוסט 1914,מצעת האיוולת,מברק צימרמן ועוד...

מטרניך

New member
אלה מחברים די שטחיים שחיברו

היסטוריה פופולרית על מעלותיה וחסרונותיה. אבל אם הכותבת אוהבת היסטוריה בכל ליבה היא כבר תמצא עסוק מתאים. לא מוכרח להיות בהוראה דווקא, יכול להיות גם במחקר או בתומים פוליטיים וחברתיים שונים. עדיף שיהיו קצת היסטוריונים בפוליטיקה שלנו השורצת גנרלים מרובעים - אם כי אין ערובה שתהיה להם הבנה יותר טובה של המצב (ר' בן עמי כמשל), אבל הם יוסיפו מימד של ניתוח היסטורי לראייה הכללית שחסר כ"כ אצלנו. היסטוריונים השכילו למלא גם תפקידים פוליטיים חשובים בעולם - צ'רצ'יל ומסאריק כדוגמא.

אבל הסופרים הפופוליסטים על כל

חסרונותיהם המדעיים והמתודיים, עוזרים מאד להפוך את ההיסטוריה לתחום פופולרי.

האמת היא שעדיף לך לראות בהיסטוריה

תחביב וללמוד מקצוע ראלי, מחשבים, ביוטכנולוגיה , הסיכויים שלך לעשות קריירה מהיסטוריה הם נמוכים, אלא אם את ממש גאון, בתחומי ההנדסה , גם אם תהיי בינונית תרוויחי טוב. אם תלמדי היסטוריה , ב 99% שתהיי מורה להיסטוריה בשכר של 5,000 ש"ח כל חייך, כמהנדסת בינונית, תרוויחי 15,000 ש"ח בחודש, בלי מאמץ רב.

Boogieman

New member
אין דבר כזה מקצוע ראלי

תשאלי את כל העורכי דין ואנשי ההי-טק שצריכים לעבור "התמחות" (לעבוד בחינם) כדי שיהיה סיכוי שמישהו יקבל אותם לעבודה יום אחד על סמך נסיון. אני אומר שחיים רק פעם אחת, תלמדי מה שמעניין אותך כי אף אחד לא יודע אם המקצוע הריאלי שלך יהיה שווה משהו בשוק בעוד 4 שנים כשתסיימי את הלימודים. אלא אם כן מעניין אותך לשבת מ-9 עד-5 מול מסך כדי להרוויח קצת יותר. נ.ב.- לא מכוון להעליב את כל בעלי המקצועות המייבשים למיניהם

תרשה לי לא להסכים אתך

מי שיש לו מיטה לישון ולחם לאכול יכול אולי להרשות לעצמו לעסוק בעיניינים שברומו של עולם. אבל מי שנאבק אפילו על אלה, איך יעסוק בנושאים אחרים? ובעברית פשוטה: כשיש לך מקצוע מפרנס (ואין זה משנה איזו דרך תלאות עברת על מנת להגיע אליו), אתה יכול לפתח תחביבים - ואפילו להגיע אתם לרמה מאוד גבוהה. אבל אם מלכתחילה תבחר לך "להתענג" על "הבלי" העולם, לא תגיע רחוק. איך נאמר: "לך אל הנמלה וגו'"

Boogieman

New member
מרשה לך.

אבל לא על זה דיברתי בכלל ומי שאין לו מיטה ולחם זה לא האיש שילך ללמוד הנדסה ויתעשר בין לילה, אבל גם זה סיפור אחר. אני, אישית, מובטל כרגע, וממושכן לאיזה 10 שנים בהלוואות על לימודים ובנוסף, אני לא חושב שיש איזה מקצוע שאתה יכול להיות בטוח שתרוויח בו טוב. זה עניין של היצע וביקוש, פעם הכי טוב היה להיות עורך דין אז כולם הלכו ללמוד משפטים, עד שהם סיימו את התואר כבר היו כל כך הרבה עורכי דין שלא ידעו מה לעשות איתם, אותו דבר קורה עם הי-טק, תקשורת ושאר המקצועות שאמורים לסדר אותך לכל החיים. אם אתה הולך ללמוד מקצוע חם כדאי שתדע שעד שתסיים את הלימודים אתה תתחרה עם עוד מאה כמוך על אותה משרה. אני מעדיף לקחת את הסיכון ולעשות מה שמעניין אותי כי אני לא מאמין שיש דבר כזה כמו ללכת על בטוח. אם כבר אתה מחפש מקצוע ראלי אז תלמד מכונאות (אני מתכוון ללמוד מכונאות אופנועים יום אחד), אנשים תמיד הורסים את המכוניות שלהם.

Boogieman

New member
אולי, אולי לא.

קשה לדעת, אבל סטטיסטית אתה צודק. לי זה לא משנה, אני לא הייתי לומד משהו שאין לי עניין בו גם אם הייתי בטוח שתהיה לי עבודה בשכר טוב לכל החיים, והיות שגם להיות בטוח אני לא יכול אז אין מה לדבר על זה מבחינתי. חוץ מזה, עוד כמה אלפים בחשבון הבנק זה לא המדד היחיד ל"מצב טוב". כמובן, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, ללמוד הסטוריה זה בהחלט סיכון, אבל כרגע נזכרתי שקראתי שבחברות מובילות בחו"ל מסתמנת מגמה של העדפת בוגרי מדעי הרוח בדרגות ניהול שונות, לך תדע, אולי יום אחד הדודות יתחילו להגיד "ומה תעשה עם זה?" לילד שהחליט ללמוד תוכנה?

טרה10

New member
רק שתדעי שיש שלשה סוגים של היסטוריה

1.זו שכתבו עליה היסטוריונים. 2.זו שזוכרים 3.זו שהיתה באמת. נ.ב. זה ציטוט של מישהו משפינוזה. [זה שאמר שאלהים זה הטבע.] ------------------ ועכשיו תחליטי מה אפשר לעשות עם זה.

תודה ע להתגובות

אני כנראה אלך באמת ללמוד מקצוע אחד ואשאיר לי את היסטוריה כתחביב... אני לא בטוחה אם אני יכולה לכתוב ספר טוב. ואם כותבים ספר אז או ספר ממש טוב או לא כותבים בכלל. תודה תודה גדולה לכולם!

למעלה