היסטוריה..

galiltalil

New member
היסטוריה..

שלום. השאלה אינה קשורה לספרות יפה, שירה וכו´, אלא לספרי עיון - נקווה שזה המקום לשאול.. . אולי מישהו יכול להמליץ על ספרים טובים בנושאים הבאים: היסטוריה בריטית- כל המלחמות עם האירים והסקוטים בעת העתיקה (יחסית), קתולים נגד פרוטסטנטים וכו´, והיסטוריה בריטית כללית (לא של המאה האחרונה)?. היסטוריה של היחסים בין פרוטסטנטים ויהודים מתחילת תהליך הניתוק בין הקתולים לפרוטסטנטים?. תודה מראש. אני.

יוסי99

New member
מידע שאני לא בטוח בו

צ´רצ´יל היה הסטוריון, והוא כתב ספר עב כרס (משהו כמו 5 כרכים) אם אני לא טועה, על ההסטוריה של אנגליה. יכול להיות שזה רלוונטי. בכל מקרה, חיפוש מסוג זה כדאי לערוך ב Google, ובאתרי חנויות הספרים בחו"ל (אמאזון, B&N..)

ורדה ש

New member
צ´רציל באמת מתאים

הוא כתב שתי סדרות מופלאות ומרתקות, והראשונה עונה בדיוק לבקשתך.(השנייה היא זכרונותיו כמנהיג בריטניה במלחמת העולם השנייה) השם המדוייק הוא "היסטוריה של העמים דוברי האנגלית", והכרך הראשון שלו (אולי גם השני, אני לא זוכרת בדיוק) עוסקים בהרחבה רבה, בפרטי-פרטים ובכתיבה מעולה בתקופה שאתה מעוניין בה. אם זה נראה לך רחב ומפורט יותר מידי - אפשר לקרוא את הספר של הרברט-אלברט-לורנס פישר, שכולם קוראים לו בקיצור פישר. הספר נקרא "דברי ימי אירופה" בששה כרכים, ובכרך הראשון הוא מקדיש מקום לתולדות האיים הבריטיים. הרבה יותר תמציתי וממוקד מצ´רצ´יל אבל באיכות הכתיבה והתענוג צ´רציל לוקח בגדול!. בקשר לנושא השני - בענייני יהודים ונוצרים אני יודעת שקיים פרסום של האוניברסיטה הפתוחה מאת אמנון רז-קרקוצקין. הוא נקרא "בין יהודים לנוצרים במערב אירופה עד ראשית העת החדשה". אני מניחה שתמצא שם מענה מתאים, אבל מודה שלא ראיתי את תוכן החוברת הזו ואני מכירה רק את שמה.

father2B

New member
קתוליות...

הספר מצעד האיוולת של ברברה טוכמן עוסק בין השאר גם בכל מוסד האפיפיורות במאות ה 14-16 (בערך) אני מאמין שהוא עשוי לעזור לך.

למעלה