תורי לכתוב?
טוב אז איזה סיפורון שזור בהסטוריה. בשנות השבעים עמד זכר הרבעה בעכו בשם נפליב, ערבי קטן ומ****. הבת הראשונה שלו בארץ, נולדה בפרק לסוסה הונגריה בשם נוגה, (אמא של סוסה בשם שחרית שהוזכרה בפורם לא מזמן ואמה של סוס בשם שחר, אחד הסוסים הטובים שהיו אז בפרק (בן של רויאל, למי שזה אולי אומר משהו), לסוסה שנולדה לנפליב ונוגה קראו כוכבה. יותר מאוחר כוכבה הגיעה לעין שמר, והיתה אחת הסוסות הכי טובות שהיו בארץ. מיום שהיא נולדה כוכבה היתה תמונה אומנותית על ארבע, ואנשים באו לפרק מכל הארץ רק להסתכל עליה. מאחר שהיא היתה הסיחה הראשונה שלו, נפליב קיבל שם של זכר פצצה, ובמשך 6-7 השנים הבאות הוא הרביע סוסות בלי הכרה. מישהו זרק לי פעם שיותר מאלף. אני לא יודע אם זה נכון, אבל בסוף שנות השיבעים כל סוס שני שעמד בארץ היה בן נפליב. כולם, כמעט ללא יוצא מן הכלל היו גרועים, האחד יותר מהשני. כמעט ללא יוצא מן הכלל, כי חוץ מכוכבה היה לו עוד בן אחד שהיה מדהים, סוס בשם שח. היה לי הכבוד לשבת גם על כוכבה וגם על שח ושניהם היו סוסים מצויינים. אבל חוץ מהם, לי לא יצא לראות עוד בן או בת נפליב שיכלו להצדיק את השימוש בו כסוס הרבעה. שח היה שייך ליוסי קרש, אבא של גאי המפרזל (טוב נו, מדינה קטנה

) ויום אחד יוסי לקח אותו לרוץ באילת במרוץ שאירגנו כמה בעלי מלונות כפרסומת לעיר. למרוץ הגיעו כמה סוסים מאזור המרכז, ועוד איזה 40 סוסים בדואים מאזור באר שבע. קצת בדומה לסיפור על שבע פעמים שבע, הפרס שנתרם (שבוע ימים לזוג באילת) ניתן רק לסוס שינצח את כל הסוסים.

לכן שח רץ פעמיים באותו יום (בקנטר) וניצח את כל הסוסים המנצחים של אותו יום. לבדואים היה סוס אחד מאוד שחור, שבגלל הצבע שלו אף בדואי לא הסכים להתחרות נגדו,

כשהוא הפסיד לשח במרחק מאוד גדול, עבר רחש ב"מחנה הבדואי" כאילו שהם ראו כישוף. הסיפור נמשך כששלוש שנים אחרי זה, יצא ליוסי לפרזל קבוצה של סוסים בדואים מאותו איזור ליד באר שבע. סוסה אחת עמדה מאוד גרוע, וכשיוסי "גער" בה (כדרך המפרזלים) הבדואי ניגש אליו ואמר לו, "אתה יודע מי הסוסה הזאת???" "אתה צריך לעשות לה כבוד!!!" יוסי אמר לו שהוא עושה לכל הסוסים כבוד, אבל בכל זאת מתוך סקרנות, הוא שאל אותו למה? "וואלק הסוסה הזאת זה אוחת לשח", "שמעת על הסוס הזה? שמעת על האח שלה, קוראים לו שח?". יוסי אמר לו לחכות רגע והוציא אלבום מהאוטו עם תמונות של שח. הבדואי לא הצליח להבין מאיפה ליוסי יש את התמונות האלה, ורץ קרא לכל שאר הבדואים שיבואו לראות. הסתבר שלרובם היו בנים ובנות של נפליב וסוסות מורבעות איתו, כי נפליב היה אבא של שח.