היסטוריה של סוסים...

• פותח הנושא kenz
  • פורסם בתאריך

kenz

New member
היסטוריה של סוסים...

לא היסטוריה נורא רחוקה, אבל יש פה פשוט המון סוסים של חברה צעירים (ואני רק לוקחת לדוגמא את בל דה ז'ור מי-ם, אוליבר טוויסט מאורוות הקיסר וכדו'), שאותי נורא סקרן לדעת אם אתם יודעים את ההסטוריה של הסוסים שלכם. מי הביא אותם לארץ, מה הם התחרו ועם מי במהלך השנים... אפילו חברה שרוכבים על סוסי בי"ס כרגע... מי שיודע, או אולי גם מסתקרן לגבי הסוסים שהוא אוהב, ומעוניין לדעת, מוזמן לכתוב פה... אולי אנשים עם יותר ותק יוכלו לספק מידע...

Blue Eyessss

New member
אווו אני אני אני../images/Emo47.gif

אוקיי עד כה מה שגיליתי על סוסתי היפה והנסיכה
זה שהביאו אותי מפולין והיא נחתה בבצרה,אחרי זה נראה לי שהיא הייתה אצל דובי בבת שלמה,ואז נראה לי שהיא עברה לקדרון ומשם לדניאלה ומשם אליי... וכל פעם מישהו מגלה לי עוד ועוד פרטים..אז אם למישהו יש אז שיפציץ!!! נורית אני מתגעגעת..

kenz

New member
אז את מוזמנת לבוא לבקר

דוי עומד אצל דדה... מבסוט מהחיים... ואם בא לך אז את מוזמנת לרכב ! ונורא יפה לקורוני ורוד...

ronpos

New member
אני יכתוב על סוסות הבי"ס

אוקיי יש חמש סוסות בי"ס בחווה. וחמשתן מחו"ל וטהורות עם תעודות. אני יודעת ששריג עזר לגיורא לבחור את הסוסות ולייבא אותן לארץ. קודם הם יבואו את פאם (שכבר לא בחווה היא בבאר טוביה) וסנדי. אחר כך את שון ומון. שון הייתה בהריון עם שבט ששבט היא גם סוסות בי"ס. ואחר כך הביאו את לובה. זהו!

את רוכבת מממממש יפה!!

וואי את רוכבת ממש יפה.. תגידי מה את רוכבת בדרסז'? ואת מתחרה כאילו וזה?... תשימי עוד תמונות שלך רוכבת שנראה.. אם בלך .. !! :):):)

ronpos

New member
אני רוכבת ווסטרן.. ואיך את יודעת שאני רוכבת

יפה?

kenz

New member
ועל הדרך...

אם כבר אז כבר... אם יש פה מישהו שמכיר טורברדית ג'ינג'ית, צריכה להיות כבת 18-20, הייתה בעברה בחוות הקאנטרי, ושמה "אניגמה"... אני יודעת שהיא נמכרה למשהו מכפר קיש, אח"כ עברה עוד ידיים, הגיע בשלב מסויים לתל מונד (השד יודע למה...), ואז לדרום. מישהו?

belledejour

New member
גם פה ../images/Emo13.gif הסוסה היפהפייה שלי!!../images/Emo23.gif

בל דה ז'ור נקראה על שם סוסה של רוכב אולימפי בגרמניה. היא יובאה לארץ ע"י עינב דודאי לפני 14 שנה בערך, שהתחרתה איתה כשנתיים וזכתה בהמון מקומות ראשונים. אמא שלי קנתה אותה לפני 6-7 שנים, ובגלל חוסר זמן הפסיקה לרכב עליה והסוסה עברה אליי לפני שנתיים קצת פחות, במצב נורא של עודף משקל רציני וכושר על הפנים. עכשיו אחרי כמעט שנתיים היא במצב הרבה הרבה יותר טוב והשנה כנראה נתחיל להתחרות!! אם מישהו יודע במקרה, שמע עליה או מכיר מפעם - אני יותר מאשמח לשמוע!!!
ושוב תודה על הדוגמא
(וסליחה על חרישת התמונה, אין לי תמונות יותר קלות, אני עובדת על זה
)

belledejour

New member
אופס../images/Emo9.gifהתכוונתי לשרשר להסטוריה של הסוסים ../images/Emo13.gif

טאשי- ומכאן למה זה סוס קטן.

ולמה הוא נושך אחרים ולועס חבלים וכל מיני דברים. טאשי, סוס חצי ערבי, הגיע ניתן למנהלת החווה במתנה ע"י חבר שלה שקיבל/קנה אותו ממישהי. היא החזיקה אותו בתא, ורכבה עליו טיפלה בו והכל. הבעיה היא שאותה אישה (לא רק היא, היא ועוד מישהו/ כמה מישוהים) תלו לו חבלים וצעצועים אחרים בתא, שיהיה לו כיף, והוא פשוט נשך ולעס אותם ולמד שמותר לנשוך דברים. ואז, כשהוא התחיל לנשוך גם את אנשים, אותה אישה פשוט פחדה ממנו והשאירה אותו בתא. אף אחד לא התקרב אליו, לא הוציאו אותו, אבל השאירו לו את הצעצועים. במשך שנתיים-שלוש הוא נשאר סגור בתא. לכן הוא גם קטן, כי הוא לא התפתח וגדל כמו שצריך. ואז, היא החליטה לתת אותו למישהו (או למכור, לא זוכרת). והוא נתן אותו במתנה למנהלת החווה שלנו, שהחליטה לשקם אותו ולתת לו בית טוב. היום הוא סוס בריא, מאושר. עדיין נושך אנשים חבלים ומושכות, אבל פחות מפעם. הוא עדיין סוס די נמוך וקטן, אבל העיקר שהוא חזק, בריא, ובלי הגזמה גם סוס יפהה. טאשטש

למעלה