היסטוריה רומנטית..

ז פרויד

New member
היסטוריה רומנטית..

שלום לכם,
אין לי ספק שאני מבוגר מרובכם המכריע בדי הרבה שנים אבל במשך הזמן הבנתי שאני יכול לקבל כאן עיצה חכמה בענייני הלב.

במשך השנים צברתי לא מעט חוויות (טובות ורעות...) רומנטיות. יש לי הרבה מאוד זכרונות והרבה מזכרות כמו מכתבים, צילומים ועוד..
בזמן האחרון, יש לי הרגשה שמצאתי את זו שנכונה בשבילי ואני רוצה מאוד שזה יימשך לתמיד. מאז, עולה בי ההרגשה מידי פעם שאין יותר מקום ל "ארגז ההיסטוריה" שלי והוא צריך למצוא את דרכו לעבר האשפה. מין הרגשה כזו שצריך "לנקות את הבית" משאריות העבר (מה שניתן כמובן..)

מה אתם אומרים?

תודה,
הזקן...

Megie

New member
הגיל...

יש שיהחיו בעולם-לא יחחו, לא יעיזו, לא ינסו.. יעמדו במקום-והשנים יחלפו...אתה חושב שהעיצה שלהם תדע לעזור?

ודווקא אלו, שיעשו, יחוו, יגלו- לא צריכים הרבה שנים כדי לדעת הרבה.. התפקיד היחיד של השנים בהיבט הזה- יהווה את ההתפתחות והתוצאות של הזמן על המהלכים במהלך חייהם.

אני חושבת שבכל שלב בחיים, צריך לחיות.. וברגע שאתה נעצר ומרגיש שהחיים הם רק מקום לשרוד- אתה בעצם רק נמצא..
אם אתה מרגיש שמצאת את מה שנכון לך, שאתה צריך להתנקות, לשנות.. אל תתן לגיל, לסטיגמות, לפחדים ומכשולים-לשנות את דעתך.. כי כרגע כנראה אתה לא איפה שבאמת טוב לך- אחרת לא היית מחפש.. אבל התוצאה יכולה להשאיר את המצב כפי שהוא- ולא יהיה לך טוב בשינוי.. ומנגד-השינוי יהופך אותך למאושר.. מה אתה אומר? לדעתי, עדיף להסתכן כל עוד יש גם סיכוי להצליח, מאשר להשאיר את המצב הקיים-כאשר הסיכוי להיות מאושר ממנו-לא קיים..

בהצלחה

ז פרויד

New member
תודה רבה לך על התגובה, אבל

אני לא מבין איך הגעת למסקנה שאני מחפש משהו. מצאתי!!
השאלה היתה אחרת לחלוטין...

Megie

New member
נכון..

"יש לי הרגשה שמצאתי את זו שנכונה בשבילי ואני רוצה מאוד שזה יימשך לתמיד"
כשאתה נמצא כל החיים במן מסלול של לחפש את המקום הנכון והטוב, ואז נמצא בו.. אתה מרגיש שכל מה שהיה עד לאותו רגע מן "מזהם" את המקום החדש והטהור.. אז לנקות את הסביבה כדי להתחיל מחדש- זה דבר שיכול לעשות טוב..
כתבתי במילים אחרות את אותה התשובה

שלום

חפצים ומזכרות שיש להם ערך בשבילך, שהם יפים, מעניינים, מרגשים, משמחים וכולי - כדאי לשמור. ייתכן שבעתיד תרצה להשתמש בהם.

sani48

New member
אני אומר

שתזרוק לאשפה רק את המזכרות של הבחורות שנישאר לך טעם מר מהן,אבל אם יש לך מערכות יחסים שהיסייתמו יחסית יפה,ויש לך בעיקר זכרונות טובים מהם,אז תשאיר את זה,יכול להיות שיום אחד אתה תהנה מאוד לראות את זה,וזה דבר יקר ערך,לשיקולך

רואה 6 6

New member
אין דבר כזה,אפשר רק לקבל ולהשלים איתו.

זה בנוגע לנפשי.
בנוגע לחומרי,אתה לא חייב להעיף כל מה שמהווה חלק מזהותך,אלא אם כן הוא מרגיש לך כמעצור.

יהלי481

New member
להיפטר ומהר...

כדאי לך כמו שאמרת
.אני מאמינה בפסוק;ישן מפני חדש תוציאו;רק טוב יצא מזה.

אייני

New member
אין כאן נכון או לא נכון.

אם אתה רוצה להיפטר, תיפטר. אם לא, לא. אם קשה לך להחליט, אז רעיון קטן - קח את הכל, תארוז את זה יפה בקופסא אטומה (תדביק אותה אפילו), ותוציא את זה מהבית למחסן או משהו כזה, ותחשוב על זה עוד קצת, ואז תחליט.

הזקן... אין דבר כזה... בטח שלא פה.

סוגיות רומנטיקה יש בכל גיל, תמיד נחמד לשמוע עליהן ואם צריך אז לעזור.

אישית אני מישהי שנוטה לשמור כל דבר, כי לכל דבר היה פעם ערך סנטימנטלי.

אם דברים מסויימים מעלים בך זכרונות חזקים מדי, רעים, או משמעותיים - אותם כן צריך לזרוק, נוכחותם תמיד תפריע באיזה מובן.

דברים אחרים שסתם ניתנו לך בזמן זה או אחר, מעלים חיוך גם אם ישן נושן, אני לא רואה סיבה לזרוק.

Optimistic Girl

New member
היום שאחרי...

דווקא ממליצה לך לשכור שירותיי יעוץ פנג שוואי
היא תעזור לך לנקות את מה שלא צריך

ובגדול רואים שאתה אדם סנטמנטלי אם אתה צובר זיכרונות.
אני לא מאמינה שהעבר יכול לפגוע באדם שאוהב נוסטלגיה...

תחשוב עם עצמך לכמה ימים:
מה יקרה ביום שאחרי?
ביום שאחרי שתזרוק את כל התמונות והזיכרונות?

האם תרצה להשיב אותם? האם "תכה" את עצמך על כך שזרקת אותם?

אישית אני גם צוברת דברים שמזכירים לי זכרונות ילדות, ולאחרונה החלטתי להיפטר מהם פשוט כי אני כבר לא משתמשת בהם/לא מביטה בהם כשהם בארון... הבנתי שאני רוצה שינוי.
אבל עדיין יש דברים שאני לעולם לא אזרוק!

בהצלחה

שאלה למחשבה

שהתשובה עליה תעזור לך להחליט.

* נסה להזכר בפעם בה כן זרקת מכתב/תמונה או כל דבר שהיה בעל ערך עבורך וחשוב כיצד הוא משפיע על חייךכיום.
עכשיו תחשוב, באיזו מידה מה שנמצא בארגז ההסטוריה שלך, משפיע עליך כיום, על ההתנהלות שלך (האם טוב לך עם זה? אתה מסתדר עם זה? היית רוצה לשנות משהו?)

זהו. פשוט וקל.

למעלה