היסטוריה מורחב

noam650

New member
היסטוריה מורחב

שלום!
בניסיונותי להבין איך אני יכול להגדיל את סיכויי להירשם לרפואה עוד השנה (במסגרת עתודת צמר"ת)
הבנתי שכדאי לי להרחיב את הסטוריה.
יש לי שאלה. ראיתי שהיחידה השלישית היא עבודה. איך אני יכול להשלים אותה(אני אחרי תיכון)?
מישהו פה התנסה בהרחבת היסטוריה ומוכן לספר קצת על התהליך ועל הקושי?
תודה מראש לעוזרים!

AnnaRozen

New member
קיים שאלון מיוחד לנבחני משנה

שבמקום העבודה הוסיפו עוד נושא.
תרד קצת למטה בעמוד ותראה שבדיוק יש שרשור על זה..

noam650

New member
לא מוצא את השרשור

אשמח לקישור.הרגעת אותי, תודה!

ridnik

New member
הקישור

http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Mazkirut_Pedagogit/History/murchav5/LimudeyBchira.htm

'היחידה השלישית' - זה מה שבא במקום העבודה.
קודם כל אני רואה שאתה רוצה להירשם לצמר"ת, אתה חייל? מעבר לעניין הציונים יש גם בירוקרטיה צבאית שאתה צריך לעבור, אני קצת מבין בזה אם תצטרך הסברים.

בקשר לבגרות - אני עשיתי אותה, לדעתי יש בה נושאים מאוד מעניינים, אין מה להפסיד (אם לא תשפר הבגרות לא תיחשב, ומאוד קל לשפר - אם לדוגמא קיבלת 80 בהיסטוריה הבסיסי בתיכון, ו70 בשאלון המורחב - הציון הסופי שלך כולל בונוס הוא 94, שיפור משמעותי! לפי האוניברסיטה העברית שיפור כזה משפר לך את ממוצע הבגרות ב2.5 נקודות, אם לדוגמא קיבלת 80 ב2 יחידות ו85 בשאלון המורחב, אתה משפר את ממוצע הבגרות ב4 נקודות, אתה יכול לראות שמדובר פה בשיפורים מאוד משמעותיים גם אם לא 'תצטיין בטירוף', כמובן שמומלץ להתאמץ כמה שיותר כדי להגדיל את סיכוייך)

noam650

New member
הרגעת אותי במובן מסוים

אני לא חייל.אני מכיניסט שמנסה להתקבל לצמרת.
הממוצע שלי ב2 יחידות הוא 87.
עושה פסיכומטרי באפריל.אני מכוון להגיע לסביבות ה92, ככה שאהיה רגוע עם התעודת בגרות לי.
ובעניין הבירוקרטי, די לצרה בשעתה.
דיברתי היום עם הפקידה של צמרת. היא אמרה לי שלגשת כדאי לי, וכל הפרוצדורה של ההרחבה צריכה להיות ידנית לי,עם מסמך שמוכיח שנבחנתי. כי זה לא יגיע אליהם אוטומטית.
קצת תיזוזים, אבל לא נורא בסה"כ.
תודה רבה!

Reflecti0n2

New member
ע"פ מה אתה מחשב את הממוצע?

אני גם לומד כרגע להיסטוריה מורחב, אבל לא ברור לי כל כך איך הממוצע מגיע ל-94 אם הוצאת במורחב 70?
הציון הסופי בהיסטוריה לא מחושב פשוט כממוצע יחסי? 60%-20%-20%? אשמח להבהרה בנוגע לבונוס.. תודה

ridnik

New member
די פשוט

כשאתה עושה היסטוריה מורחב אתה 'מבטל' את ההיסטוריה הישן, ובמקומו נוצר מקצוע חדש ונחמד עם בונוס שנקרא 'היסטוריה 5 יחידות'.

ציון המקצוע הזה מורכב מ - 60% השאלון המורחב ו40% הציון הישן (אם אתה עושה את המבחן הזה אחרי התיכון)
ואם אתה תלמיד תיכון - 40% ציון ישן, 20% עבודה ו40% שאלון מורחב.
למקצוע הזה יש בונוס כמו לכל מקצוע אחר של 20 נקודות.

אז אם לדוגמא יש לך 80 בהיסטוריה בסיסי ו70 במורחב, והמשקל של הבסיסי 40% והמורחב 60% - אז הממוצע היבש הוא 74.
יש בונוס 20 נקודות חביב ביותר - ככה שהציון הופך ל94.

RBD1

New member
כן אבל 94 מתוך 120 אפשריות פר יחידת לימוד

כלומר אתה "מבזבז" את הבונוס שלך במידה מסוימת
כלומר לחישוב הממוצע נכנסים רק 470 נקודות מתוך 600 . אפשריות להיסטוריה מורחב.בגלל זה מקצועות של 5 יחידות ממליצים לסיים כמה שיותר באיזור ה90 כדי שהבונוס יקנה גם לפחות 10 נקודות מעל ה100 שילכו וישפרו את הממוצע הכולל .

ridnik

New member
כמובן שאני מעדיף שלכולנו יהיה 120

ונאכל מלא המבורגרים ולא נשמין.. אבל כשמתכננים משהו אני חושב שמומלץ לחשוב על כל האפשרויות ואז לבחור. למשל - כשצריכים לבחור מועד פסיכומטרי יש מה להפסיד (אי אפשר לעשות פעם אחרי פעם) לכן צריך לשקול האם כדאי בכלל לגשת הפעם.
בכל הנוגע למקצועות בחירה - בשיטה הנוכחית אין שום סיכון אלא רק סיכוי לשפר, לכן אני ממליץ לכל מי שמתלבט אם לגשת - לגשת!

אל תשכח שה94 הזה לא בא במקום 120, הוא בא במקום ההיסטוריה 80 המעפן שהיה לנו קודם לכן הוא עדיין משפר את הממוצע (כמו שאמרתי לך ב2.5 נקודות לפי העברית! לא מעט בכלל 107.5 במקום 105 לדוגמא)

מובן שמי שרוצה רפואה עקב התנאים הקשים עדיף לו לשאוף כמה שיותר גבוה - תמיד לשאוף לציון גבוה, התחרות קשה מאוד.

RBD1

New member
ברור לי ,אני רק אומר הפוטנציאל לשיפור הממוצע

בהגברת מקצוע חובה ל5 יחידות שמקנות בונוס הוא עצום, וצריך לשאוף לכמה שיותר גבוה .

למעלה