היסוד החמישי...

faith2

New member
היסוד החמישי...

מישהו מוכן לפרט לי עליו? ולמה היסוד הזה מוזכר רק בוויקה?...דווקא במקום האחרון שהייתי מצפה שהוא יהיה....

...

הרשה לי לתקן אותך.., היסוד החמישי-הרוח, אינו מוזכר רק בוויקה מפני שזהו לא עניין של דת או אמונה אלא זהו יסוד הבלתי ניפרד משאר היסודות זהו יסוד המקשר בין כל שאר היסודות, בכל מקום המדבר על האלמנטים תמיד יש גם הסבר על ה"רוח" תתחיל בכך שתיקרא את המאמר של אילן.. ניל.

Remirat

New member
?

"דווקא במקום האחרון שהייתי מצפה שהוא יהיה" למה?

faith2

New member
....

דווקא חיפשתי (אגב אני בת
) בהמון מקורות, ורק בוויקה מצאתי אותו, אולי באמת כדאי שאני יעיין במאמרים
תודה בכל אופן...

faith2

New member
אל תתיחסו למה שרשמתי../images/Emo13.gif

אחריי קריאה נוספת על היסודות, הבנתי שדיברתי מבורות...

L e s t a t

New member
ממתי? מי קבע את זה?

טוב, מספיק ללמוד מקומיקס זול! היסוד החמישי, הרוח (Spirit), אינו שייך לאף אחד - אל או שטן - אני ממליץ לקרוא עוד חומר בנושא, להתחיל עם המאמרים של הפורום ולא עם סדרות טלוויזיה, קומיקס ישן או עם הספר "פטיש המכשפות".

faith2

New member
אוי באמת לסטר....

אישית אני מאמינה שכל יסוד שייך למלאך...וככה אני קראתי במאמרים וספרים. זאת האמונה שלי

DaniZisserman

New member
תשובה טכנית...

למרות מה שנאמר כאן ע"י מספר אנשים, במקור היסוד החמישי *לא* היה משוייך ל-"רוח" (SPIRIT), אלא למשהו שנקרא QUINTESSENCE. המלה הזאת מורכבת משני חלקים: "ESSENCE" ("מהות") ו-QUINTA ("חמיש/חמישי"). כך שלמעשה הפירוש הוא: "המהות החמישית", מה שמרמז שגם מי שטבעו את המושג הזה לא ממש הבינו על מה מדובר. בכל מקרה, הסברה היתה (במסורות אלכימאיות ואף קדומות יותר) שמדובר בחומר שממנו מורכבים כל הגורמים השמיימיים (שמש, ירח, פלנטות, כוכבים), והוא משמש כמן מקשר בין ארבעת היסודות הארציים, אם כי הוא נחשב כ-"גבוהה" יותר מכולם. עוד תרגום אפשרי למלה הזאת הוא: "תמצית". היסוד הזה מגלם את ה-"מהות" או ה-"תמצית" (הריכוז הגבוה ביותר) של החומר האוניברסלי. עם הזמן הוא שוייך אל ה-"רוח", שזאת בעצם עוד מלה נחמדה שלא ברור ממש מה היא מתארת. חשוב לזכור שמדובר כאן במערכת סימבולית שיכולה להקל על הבנת העולם ולאפשר תרגילים פילוסופיים מסויימים. לא צריך לקחת את זה בתור "תורה מסיני". דני

...

"...רוח - spirit - ידוע גם כ-akasha, לעיתים מכונה גם אתר. זהו היסוד נחשב העדין ביותר שממנו נובעים שאר היסודות. מקומו הוא המרכז (הלמעלה והלמטה של המעגל). ללא צבע, מתואר גם כ-void - ולכן שחור. בוויקה, למשל, הכלי המייצג אותו הוא הקדירה (cauldron). "שליטי" היסוד הם האלים/היקום..." חלק ממה שיש במאמרים

למעלה