הימצא צדיק אחד בסדום?

meitush123

New member
עמיר פרץ

באופן נורא אוטומטי משום מה מתייגים אותו כ"אחד המושחתים". בפועל לא נדבק אליו רבב של שחיתות בינתיים. כל הטענות על זיוף מתפקדים התגלו כסרק והוא לא גייס כסף בצורה לא חוקית.

../images/Emo45.gif

קל מאוד לסמן את מי ש"אחר" בפוליטיקה בכל התכונות השליליות - אידיוט, מושחת... אבל אז מתפלאים לגלות שדווקא עמיר פרץ הוא בין הבכירים הבודדים היום שלא נחשדים בשחיתות.

ltz

New member
אנחנו מיוחדים? ../images/Emo207.gif

הייתי עכשיו בהרצאה של רב שבין שאר הדברים שאמר (ז"א הדבר היחידי שקלטו אוזניי מרוב עייפות) זה לגבי השחיתות המוסרית הקיימת בפוליטיקה. השאלה שלי האם אנחנו (מדינת ישראל) מיוחדים בתופעות אלו או שמדובר בנגע הקיים בכל מי שעוסק בפוליטיקה בעולם?

eliUSA

New member
ממש לא

המצאה ישראלית משיראק בצרפת, סגן נשיא ארה"ב לשעבר אגניו, מסקוני באיטליה,כל נשיאי דרום אמריקה אין מדינה בלי שחיתות. ברוב ארצות אירופה, בכל אפריקה, בכל ארצות ערב, ובכל ארצות הגוש הקומוניסטי לשעבר המקורבים לשלטון נהנים על חשבון העם. רק במדינות מועטות זה נחקר ומובא לערכאות.

ltz

New member
בין השאר הוא טען

כי אנחנו המדינה המערבית היחידה שרצחה רו"מ (רבין) ואז קמתי נגדו ואמרתי מה קרה לקנדי אז הוא תיקן את עצמו ואמר שאנחנו המדינה המערבית היחידה ב60 שנים האחרונות שרצחה רו"מ ואת זה הוסיף לרשימת האנשים הנמצאים כיום בשלטון הנמצאים תחת חקירה. שימו לב לכמות החקירות הקיימות כיום כנגד אישי ציבור, אני שואלת שוב: האם אנחנו מיוחדים?

אלי ו.

New member
באוגנדה באמת אין שום חקירות שחיתות ../images/Emo3.gif

חלק מחקירות השחיתות קיימות דוקא בגלל שישראל היא מדינת חוק ולא מכיון שהשחיתות היא סטנדרטית. חלק אחר מהחקירות נובעות מ"שינוי כללי המשחק", פעם שר שקיים יחסי מין עם המזכירה שלו היה ענין לרכילות, במקרים מסויימים אולי אפילו היה יוצא מזה נישואים, במקרים אחרים לא. כיום מדובר בעבירה פלילית. פעם היה מקובל שאנשי ציבור וקרוביהם היו מקבלים טובות הנאה שונות. אריק שרון סיפר פעם ששמע מרננה, נכדתו של בן גוריון שקנתה דירה במחיר טוב. כשפנה לקבלן וביקש מחיר דומה הקבלן צחק והסביר שמדובר במחיר מיוחד למשפחת בן גוריון. פעם זה נחשב פשוט לסוג של פטריוטיות, כיום מדובר בעבירה פלילית של שוחד גם אם המתנה לא הותנתה בתמורה. בקשר להתנקשויות פוליטיות, ראי בקישור. בארה"ב אמנם לא הצליחו אבל ניסו להתנקש גם בחיי טרומן פורד וריגן כולם ב 60 השנה האחרונות. גם קנדי נרצח ב 63, לפני 43 שנים בלבד. כבר כתבתי כאן פעם שמה שיחודי לישראל זה התהיה הבלתי פוסקת אם יש דברים שקיימים רק בישראל.

meitush123

New member
סליחה?

כששר מקיים יחסי מין תוך איומים עם די הרבה פקידות שלו זה משהו אחר.

אלי ו.

New member
בהחלט, לא על כך אני מדבר

אני מדבר על יחסים אסורים בהסכמה. את מדברת על אונס, זה סיפור אחר לגמרי.

גרי רשף

New member
קנדי היה נשיא ולא ראש ממשלה..../images/Emo3.gif

כפי שאלי ו ציין בצדק: יש מצב יותר חמור ממדינה בה העיתונות מלאה בסיפורי שחיתות של נבחרי העם, וזו מדינה בה העתונות אינה כותבת דבר מפני שהשלטון המושחת שולט גם על התקשורת בכח הכסף ובכח הכח.

ltz

New member
קנדי היה מנהיג פוליטי..

המצב האידיאלי הוא שלא יהיו שחיתויות..... זה עד כדי כך דימיוני שאתם לא מתייחסים לזה? האם במדינות אירופה יש אותה כמות של שחיתויות כמו שיש בארץ?

amit1270

New member
בחלקן יש יותר שחיתות

נשיא צרפת הנוכחי (בקרוב לשעבר) נחשד בפרשיות שחיתות חמורות אבל אי אפשר לעשות לו כלום כי הוא הנשיא.

amit1270

New member
אני באמת לא יודע,

אבל התחושה שלי היא שהשחיתות בארץ היא ברמה מערבית פחות או יותר (כנראה קצת יותר...), ושעם כל הכבוד לתקשורת שמנסה להציג את ישראל כמדינה מושחתת יש כמה מדינות מערביות שישראל נראית לא רע לידן.

amit1270

New member
תופעה מעניינת

כל מי שמתמנה לשר, פתאום מופיעות פרשיות מעברו ונפתחות חקירות נגדו. שאלת את עצמך פעם למה החקירות האלה מתחילות רק אחרי המינוי?

יוסי ר1

Active member
כי מה איכפת לי סתם בוזגלו או רובינשטיין

שפתחו נגדו חקירה, אם זה לא על נזק ישיר שגרם לי?
אבל אם הוא שר, אוהו! שישיר ויזמר, כולם ירוצו להופעה...

amit1270

New member
ליברמן ואולמרט לא היו "סתם בוזגלו

או רובינשטיין" לפני שהתמנו למשרותיהם הנוכחיות.

למעלה