הימנונאת דכאן ימרטו שיערם, או כקרעי ושאר הנלוזים

eקא זו או

Well-known member
התלויים באחוריו של רה"מ יגדו: מה אכפת לי מהם.
1765732062299.png

ניצחון היסטורי לדמוקרטיה הישראלית!

חברות וחברים יקרים,

עדכון משמח: בית המשפט העליון ביטל את פיטורי היועצת המשפטית לממשלה וקבע בצורה ברורה שהחלטות הממשלה בעניין זה מבוטלות.

זה לא קרה במקרה.

זה קרה כי למעלה מ-30,000 אנשים הצטרפו לעתירה שלנו, כי לא שתקנו, כי עמדנו על המשמר כשניסו לפרק את מערכת האיזונים והבלמים מבפנים.

מה קבע בית המשפט?

בית המשפט קבע שעצם העובדה שהממשלה הגישה תצהיר תשובה לקוני ולא התייצבה לדיון - זה טעם מספק לפסוק נגד החלטותיה. כן, קראתם נכון: ממשלה שבורחת מבית המשפט מקבלת פסק דין נגדה.

בית המשפט קבע גם ששינוי מנגנון הפיטורים ללא ועדה מקצועית עצמאית הוא "שינוי מבני מהותי" שמערער את האיזון בין הרשויות ופוגע בליבת תפקיד היועץ המשפטי לממשלה. והכי חשוב - בית המשפט קבע בצורה ברורה: "שלטון החוק אינו פוסח על אף אדם, וכך גם על רשויות המדינה והארגונים שלה."

זה ניצחון של שלטון החוק על שרירות השלטון. של מקצועיות על פוליטיזציה. של העם הישראלי על ניסיון לפגוע בדמוקרטיה שלו.

Harrington

Well-known member
מנהל
ניצחון היסטורי לדמוקרטיה הישראלית!
אין שום "נצחון לדמוקרטיה" בכך שממשלה נדרשת לעבוד עם יועצת שאינה מעוניינת בה. זה אולי נחמד בתיאוריה, לומר ניצחנו בבית המשפט והממשלה לא הצליחה לממש את רצונה. אבל תכל'ס זה יום עצוב לדמוקרטיה. במיוחד בהתחשב באינוס החוק שבג"צ עשה בפסה"ד הזה כדי להגיע לתוצאה שביקש להגיע אליה.
אגב, עצם העובדה שלא היה ישראלי אחד בודד לרפואה שלא ידע לחזות את תוצאות ההליך המשפטי הזה, היא כשלעצמה מלמדת על כך שיש לנו בעיה קשה עם הדמוקרטיה הישראלית (ולא, לא מהסוג של המצאות על דיקטטורה שלטונית מדומיינת).

כך או אחרת, הזמן ילמד כיצד הסיפור יסתיים. משהו אומר לי שטרם נאמרה בו המילה האחרונה.

certified.woke

Well-known member
אין שום "נצחון לדמוקרטיה" בכך שממשלה נדרשת לעבוד עם יועצת שאינה מעוניינת בה. זה אולי נחמד בתיאוריה, לומר ניצחנו בבית המשפט והממשלה לא הצליחה לממש את רצונה. אבל תכל'ס זה יום עצוב לדמוקרטיה. במיוחד בהתחשב באינוס החוק שבג"צ עשה בפסה"ד הזה כדי להגיע לתוצאה שביקש להגיע אליה.
אגב, עצם העובדה שלא היה ישראלי אחד בודד לרפואה שלא ידע לחזות את תוצאות ההליך המשפטי הזה, היא כשלעצמה מלמדת על כך שיש לנו בעיה קשה עם הדמוקרטיה הישראלית (ולא, לא מהסוג של המצאות על דיקטטורה שלטונית מדומיינת).

כך או אחרת, הזמן ילמד כיצד הסיפור יסתיים. משהו אומר לי שטרם נאמרה בו המילה האחרונה.
הרשות השופטת חייבת להיות עצמאית לחלוטין ולא חותמת גומי של המכשלה...

Harrington

Well-known member
מנהל
הרשות השופטת חייבת להיות עצמאית לחלוטין ולא חותמת גומי של המכשלה...
בהחלט נכון, רק חבל שאין לזה שום קשר לדברי או למשהו כלשהו אחר בדיון הזה או בישראל בכלל (זולת אם נרצה להתייחס בעודף רצינות להמצאות הרל"ב, אבל אני פחות בקטע).

למעלה