הימורים

• פותח הנושא צם
  • פורסם בתאריך

צם

New member
הימורים

האם ישנה דרך לצאת ואם כן כיצד? תודה

tiger

New member
כמו להפסיק כל היתמכרות...לא קל

אבל כניראה שאפשרי.בדף המאמרים של הפורום יש מיספרי טלפון רלוונטיים לנושא .בהצלחה

ramshay

New member
הפסקת התמכרות דורשת שינוי יסודי

מכור צריך להגיע קודם כל להחלטה שהוא לא רוצה להמשיך ולהשתמש. ולא חשוב לצורך העניין במה הוא משתמש. קודם כל להודות בקיומה של מחלה שאין לו שליטה עליה. הדבר דורש דרך של שינוי בדפוסי החשיבה וההתנהלות בחיים. מכורים נקיים שעברו טיפול ולא משנה באיזו רמה היה הטיפול, צריכים להמשיך בדרך של החלמה שהיא יומיומית כי הנקיון כשלעצמו לא נותן מאומה מבלי לשנות את הדפוס שגורם לאותה התמכרות. אפשר לראות מכורים לסם שאחרי תקופת נקיון מסיומת מרשים לעצמם איזו בירה קטנה מפעם לפעם ואולי איזה הימור. אבל תמיד זה מגיע בסופו של דבר אל הסם המועדף. ה"שימוש" הוא מושג רחב. מכורים מחליפים את ההתמכרות שלהם בסם להתמכרות לסקס או להימורים או לכל דבר אחר שבונה ריגוש שהתפקיד שלו הוא לכסות על חוסר יכולת להיות מחובר לכנות שלהם ולפנימיות שממנה נובעים כל הדברים. כשאני אומר נקיון טוטאלי אני מתכוון לנקיון פנימי. לאו דווקא לסם כלשהו אלא לשינוי מהותי בדרך החיים. ולסיום, נפל לידי ספר מדהים שאני ממליץ עליו בחום לכולם. הספר נקרא "שיחות עם אלוהים" של ניל דונאלד וולש הוא מחולק לשלושה ספרים. ממולץ להתחיל בראשון כמובן. שבוע טוב רמי

tiger

New member
רמיייייייייייייי

מה שלומך בנאדם?מה קורה איתך בימים טרופים ומוטרפים אלו? תודה שמצאת מה לומר לבחור. לא מיזמן ראינו סרט שעסק קצת גם בפן הזה של ההיתמכרות (להימורים)ועל פניו זה ניראה קשה כמו היתמכרות לסמים לפחות אם לא יותר.למכור להרואין יכול לקחת הרבה זמן עד שהוא שורף בית אחד אותו יכול המכור להימורים לאבד בלילה אחד. יאללה ביי בינתיים,טוב ליראות אותך כאן שוב

ramshay

New member
אני בסדר גמור

הייתי עסוק עם עצמי בזמן האחרון והפחתתי את "הופעותי בציבור". אכן הימורים זו אותה המחלה רק שההרס מגיע מהר יותר. שלא נדע.

קשכפית

New member
כנראה בשלב שבו אתה מבין ...../images/Emo103.gif

שזה השתלט לך על החיים! שזה הורס או יהרוס לך את כל מה שיש או יהיה מסביבך, עבודה, רכוש, משפחה - הכל יהרס באופן טבעי וכתגובת שרשרתץ אז אולי יהיה לך את הכוח שמגיע מהבנה עמוקה: שכך אי אפשר להמשיך לחיות. מתוך המודעות אולי תמצא את הכוח ותחפש את העזרה המתאימה, כי אין ספק שצריך עזרה וזו לא בושה, אדם שסובל מהתמכרות לא יכול להתמודד עם זה לבד - הרצוןוהכוח יבואו רק ממנו אבל תמיכה זה חשוב. אז כמו שטייגר כתב תחפש קבוצת תמיכה בקישורים ותעשה לעצמך שינוי בחיים הלוואי ותצליח. ותמשיך לספר לנו מה קורה. תשתף אותנו בכלל במה עובר עליך, מה בדיוק רמת ההתמכרות שלך ואיך זה בא לידי ביטוי בחיי היום יום ומתי הבנת שיש לך בעצם בעייה. שבת שלום

תותי 4

New member
צם..........יקר.............מאוד...

גם בעלי נפל לסרט הזה של ההימורים לפני שנתיים,כאשר אני גיליתי את הדבר זה כמעט הרס את הבית,הוא פגע באמון שלי בו,ואת עצמו הוא הפיל למחלה.היום הוא פשוט מתנזר ממכונות,קלפים,רולטה,ואפילו חיש-גד.כי הימור זה הימור .הוא בדעה של נגעתה נסעתה. שיהיה לך בהצלחה...והלוואי ותגיע לחופש פנימי.

nhyt

New member
תוווווווווווותי

מה ..... קורה? מה שלומך? ברוך שובך ציפור הנחמדת מארצות החום אל חלוני(ביאליק)אנילא מכיר את המחלה הזאת ולא מבין אותה אף פעם לא סבלתי הימורים וזה לא משך אותי אני יודע שהרבה מכורים נופלים להימורים אני מכיר חבר ששם הרבה כסף בתקופה שהוא יתנקה וכמעט הלך לאיבודאין לי מושג אבל כנראה שצריך להגיע להזו שהיא תחתיתואז לצאת משם ,אבל את יודעת מה, אנירוצה שתיראי סרט טוב שנקרא "28 יום" עם סנדרה בולוק סרט על מכורה לאלכוהול שמגיעה לקיהילה טיפולית וזה הקטע מטפלים בבעית ההתמכרות ולא רק בבעית הסמים זה יכול להיות סקס,סמים אלכוהול ומה לא אולי יחשבו על זה בארץ,שבוע טוב.

תותי 4

New member
יקירי היקר מכל....nhyt......./images/Emo25.gif

הכן ראיתי את הסרט והוא בעל מסר חזק והלוואי שגם אצלינו היו מאמצים את השיטה ,והקהילות היו פתוחות לכל סוגי ההתמכרויות.בעלי גם סיים טיפול בקהילה,אך כנראה שהפיתוי להימור שזה בעצם סוג של ריגוש היה חזק מימנו{אגב גם אלי הימורים לא מדברים},אך רק להיום כבר שנתיים שההימורים מאחוריו ואני כולי תקווה ותפילה שכך זה ימשך.כנראה הוא לא רצה להגיע לסבל שאליו הוא הגיע עם הסם גם בהימורים.

צם

New member
עוד שאלות

מה צריך לקרות לבנאדם כדי שיעשה את הצעדים שיוציאו אותו. גירושין כבר היו. מחשבות על התאבדות שלבינתיים עברו היו. הליכה לפסיכולוג באגודת אפש"ר היתה.

tiger

New member
ולימצא איזה שהוא סיפוק אחר....

תחליפי אם תירצה היה? האם יש איזו שהיא פעילות,ספורטיבית או מינית או מישפחתית ...או היזו שהיא הנאה,מסעות טיולים,צניחה חופשית אולי...משהוא שיכול ליגרום לך להנאה או לריגוש שיכול להחליף את הריגוש מההימור? שיכול אם תירצה ליהיות האדולן שלך ?

שקד..

New member
ומה קורה שגם הריגוש לא מרגש?

האם הטיפול לא צריך להיות עמוק יותר? האם הימור הוא רק הנאה? או שנובע מדברים אחרים? ואם בנוסף לתחליפים....פעילות מינית....וכו...עדין נמשכים להימורים ... אז? האם צריך " לוותר? למכור? או ללחוץ עליו. אוף כמה שאלות ולא שאלתי אפילו טיפה ממה שרציתי.

nhyt

New member
לא מתים אם לא מתרגשים

לא חייבים להיות בריגושים 24 שעות וחבל ללחוץ זה לא יעזור.ההפך.,

קשכפית

New member
שקד... התמכרות זו צרה צרורה

ולא סתם יש לך המון שאלות... כל מחלה שנובעת מעמקי הנשמה היא קשה ביותר. כשיש פצע, שמים תרופה וזה עובר. כשזה בראש... זה סיפור אחר. בוודאי שרצוי טיפול עמוק, הימור זה הנאה אבל ברגע שהנאה הופכת לאובססיה והופכת מדבר מהנה לדבר הורס חיים אז זו המחלה, זו האובססיה , זו ההתמכרות. ממה נהנה המכור להימורים? מזה שהוא זוכה? מזה שהוא מהמר?? מזה שההימור וההתעסקות איתו נותנים לו ריגושים וטעם ותיקווה למשהוא? מזה שזה ממלא איזה חלל?? את הדברים הללו צריך האדם לבדוק בטיפול, אלא אם כן יש לו כבר את התשובות בתוכו. זה מאוד מתעתע כי נורא מבלבל להבין את הגבול שעובר בין הנאה ממשהוא ובין התמכרות, יש גבול, הוא משתנה מאדם לאדם אבל ברור שעד גבול מסויים משהוא מהנה והחל משלב מסויים זה כבר משהוא אחר. המכור להימורים נמשך להימורים ותמיד ימשך, כמו שהמכור לסם או לאלכוהול או לסיגריות... הרעיון הוא שהאדם המכור יבין שהוא מכור, יבין את התוצאות של זה על החיים שלו, יחליט שהוא רוצה משהוא אחר ומוכן להילחם בזה. לצפות שלא יהיה יותר הרצון זה לא העיניין, לצפות להתגבר על הרצון זה העיניין. האם צרי לוותר? למכור? למה הכוונה, לא הבנתי. לוותר למי ועל מה? למכור, מה? ללחוץ על בן אדם להפסיק להמר - הייתי אומרת כן, אבל זה לא עובד לצערנו. כשאנחנו רואים מישהוא במצוקה בגלל התמכרות האינסטינקט הוא להגיד לו: זה רע, זה הורס אותך, תפסיק בכל מחיר, ללחוץ עליו אפילו. אבל באמת זה לא עוזר, בגלל זה כתבתי בהתחלה שבעיות שבאות מהנפש זה הכי קשה. לחץ לא עוזר, הטפות לא עוזרות, דוגמאות גם כן לא. מה כן עוזר? לפי מה שראיתי בחיים, הדבר היחיד שעוזר זה אך ורק כאשר הבן אדם הסובל, המכור עצמו מחליט יום אחד ממש בנשמתו עמוק שעד כאן - כך אי אפשר להמשיך לחיות וצריך שינוי, רק אז יש את הכוחות לעבודה הקשה. זו התמודדות כל הזמן, החל מגמילה מסיגריות ודרך הימורים, אלכוהול, סמים וכו´. הרצון והמשיכה יהיו שם - ובזה צריך להילחם. צם שאל למעלה מה עוד צריך לקרוא? היו כבר גירושים, היו מחשבות על אובדן... רק הרצון וההבנה שלך צם שאתה הורס לעצמך את החיים , להבין מאיפה זה בא לך הכפייתיות הזו להמר, להפסיד את כל מה שיש לך ומה שאין לך , מה זה ממלא לך בחיים? למה זה השתלט עליך? מה זה נותן בעצם? ואיך אתה יכול לצאת מהמילכוד הזה.

תותי 4

New member
המכור לא צרייך לוותר לעצמו לא אני .

בשבילו אז איזו כניעה היא זו אם אני צריכה ללחוץ אותו לנקיון מהימורים או מכל דבר אחר,הוא צריך להבין לבד שהכניעה זו המפתח...ואין דבר כזה להחליף התמכרות בהתמכרות או הכל או כלום ...גם אני ויתרתי על הריגוש של הסם עם כל הכאב ונמנעתי בכאב אומנם מריגוש אחר...להיות נקי זה מקצוע...זאת עבודה קשה לכל החיים,להתנזר מהרס עצמי...סקס מופרז..סם...אלכוהול...הימורים...שינה...וכל דבר...אם הגבול מאבד את טעמו ונהפך לאובססיה אז אין לזה כבר שליטה וטעם {בכל דבר בחיים},וגם אני שאני יודעת שיש לי סכנה בדברים מסוימים עם כל הצער שבדבר אני מתנזרת.

תותי 4

New member
לא צריך.......

להתגרש...ולא להתאבד...רק להחליט שהגענו לתחתית וברצונך לקום משם...אחר כך הכל אפשרי...יש קבוצות ...יש שם הזדהות וזה הכי חשוב....

למעלה