הימאות שירדה מהמדפים

הימאות שירדה מהמדפים

לאורך השנים למדתי ימאות במקומות שונים ובעיקר מהחיים. שמעתי ראיתי ועשיתי כל מיני פטנטים שאולי עובדים ואולי כבר לא. מה הם "הפטנטים" של פעם בימאות, שהיום כבר לא משתמשים בהם? מתי השתמשתם בהם,אם בכלל,והאם זה פעל?

כד בשמן בסערות

בזמן סערה,אמרו כי כדי לקשור מיכל שמן כך שיטפטף שמן לים מסביב לספינה. הטענה כי שמן זה גורםלים סביבנו להיות שקט יותר. ומה עם זהום הים?

Alex33

New member
לא כד, אלא חבית..ולא רק טיפטוף...

זה לפחות מה שגם אני קראתי..אבל זה לתנאים קיצוניים,ובנסיבות ספציפיות של כיוון לרוח.האמת,לא ראיתי או שמעתי אף שייט "ממוצע" באיזורנו, שאכן ביצע זאת .. ומאיפה כל השמן הזה ביאכטה 35-40 רגל מפלסטיק..??כדי לשפוך לים במשך שעות..?? כמובן בנסיבות אלה, זיהום הים זו הצרה האחרונה של הספן..

fcb

New member
נשמע כמו איזו אגדה../images/Emo70.gif

של ספנים מימי הביינים או אפילו קודם. אבל מה ,כמו כל האגדות נשמע נחמד. מעניין כמה שמן צריכה למשל מיכלית לשפוך אם היא נמצאת בים סןער? או שבאופן עיקבי יש להן נזילת שמן על כל צרה שלא תבוא.

Alex33

New member
לא, זה לא היה בצחוק, יש לזה שימוש

בספינות,בתנאים ים קשים וצרכים מסויימים..פעם זו הייתה פרוצדורה מקובלת ו..עובדת.כמובן שלא למיכלי...( באמת fcb , אני צריך לתת לך עוד חוברות לקרוא..
)

דווקא ב- D.R. השתמשתי לפני כחמש

שנים כאשר בדרך ממרמריס לארץ הלך לי המסך של ה- GPS . מאחר ואני מחזיק תמיד מפה פתוחה על שולחן הניווט עם סימון POSITION כל שלש שעות, לא היתה כל בעיה לחזור הביתה בשלום. לעומת זאת ב- R.D.F. השתמשתי בפעם האחרונה לפני עשרים שנה, היום אינני בטוח שיש עוד משואות רדיו פעילות.

rdf

לפי ידיעותי, המשואות האויריות עדיין פעילות. מגדל שלום- Lima Lima הערכתי זו שיטת גיבוי -פרמיטיבית יחסית-שלא תבוטל עוד הרבה שנים. מהן תוכנית חלופית בסיסית למקרה שהטכנולוגיה תיקרוס.

Alex33

New member
Lima-lima עובד! הוא ימשיך לעבוד..

בגלל התעופה, נ"צ מרכזי לכניסה וגישת מטוסים לנתב"ג. זו גם הסיבה שמעט הRDF שעדיים עובדים קשורים בחלקם הגדול לתעופה..

Alex33

New member
הלכת רחוק מאד..

DR זה עדיין במישור הפראקטי, היישים,ללכת לקנות סקסטאנט טוב וספרים עדכניים..זה 3-4 GPS !! וכמובן להתחיל לתרגל...הכל כמעט מהתחלה... Sorry( למרות הרצון נטוב..)

zina71955

New member
כמה תגובות

-שמן. ענין השמן הוא לא אגדה אלא מעשי מאוד. בסירות ההצלה של פעם היה ציוד לזה. פחית "שמן סערה" Storm Oil שאליה היתה מוצמדת שקית קנבס וכל זה יחד עם עוגן ים Sea Anchor . השיטה היתה לקשור את השקית כששמן בתוכה לחבל של עוגן הים קרוב לעוגן ולעמוד כך מול הרוח והגלים כשהשמן מטפטף. אני עשיתי פעם אימון לצוות במצוות רב החובל כשהייתי קצין שלישי, ולא להאמין, זה עבד, וזה אכן מרגיע את הים. אינני יודע מה זה יעשה בים של רוח 10 אבל ברוח 6 זה היה יעיל. - DR זו שיטה נהדרת, עדיין, וזה מצדיקה הפלגה עם מפה על השולחן, דבר שבהרבה יכטות כבר שכחו (בלי לפגוע) וחבל. בנפול המערכת של הנווט הלוויני מסיבה כלשהיא, בים התיכון זה תמליף יעיל ומוכך. - סקסטנט. בים התיכון אפשר להסתדר בלעדיו.

אה אה

כל הכבוד zina אתה האדם היחידי שאני מכיר כי השתמש ואפילו לתירגול,בכד השמן. האם עוגן ים= עוגן צף? מסכים איתך כי האזה שהוא אופן,הניווט הקלסי או הבסיסי הולך ונעלם-וחבל. לא כך צריך להיות ! אישית אני אוהב את מלאכת הניווט ואוהב לבדוק אותה ע"י ה GPS ולגבי הסקסטנט-למרות שיש לי כזה,נראה לי יותר מידי בשביל מעט מידי.

zina71955

New member
תגובה לאלון

- עוגן ים הוא עוגן צף. למה קוראים לו "צף" לא יודע למרות שהוא אכן על פני המים. באנגלית Sea Anchor . - סקסטנט באמת לא דרוש היום, אבל כמערכת גיבוי סקסטנט + מחשב נווט Tamaya זה טוב ואז לא צריך את כל הספרים שאלכס הזכיר. ה Tamaya הוא מחשבון בגודל בינוני שמאפשר חישובים קלים ומהירים של Plane Sailing , Mercator Saling , וחישובי Haversines עם מערכת השמש וכוכבי השבת. הוא מכיל את כל הנתונים של הנווט האסטרונומי ל 20 שנה ואח"כ אפשר לכיילו לעוד 10 שנים. נדמה לי שהאחרון יצא ב 1997.

מע' GPS כנראה לא תיפול. אבל הפסקת חשמל, קצר או תקלה במכשירים יקרו בשלב כזה או אחר. מילא אנשים מנווטים על GPS פלוטר, אבל ברוב הספינות אין פלוטר ואנשים מכניסים נ.צ. מהפיילוט בוק ישר ל-GPS הפשוט, בלי לבדוק על מפה היכן עובר הנתיב.

Alex33

New member
פלוטר..אבל בזהירות , באשר לעתים...

בחלק מהמכשירים,המפה האקטרונית לא "מיושרת" בדיוק מול ה Lat/Long האבסולוטי של ה GPS...בחלק, אולי כולם, של פלוטרים ניתן לבצע תיקון ידני, "להזיז" את המפה כך שתתאים לGPS . לגבי מערכת האמריקאית של GPS , מערכות נוספות הצטרפו וייצטרפו אליה, לשימושים מסחריים, הנושא עדיין בהתרחבות..

Alex33

New member
ו..Granny Bars סביב התורן..

איך "שכחתי"..אבל מעניין, מה המקור שמות מפרשי החלוץ "ג'נואה" ו"יאנקי"?? ("סטאי סייל" אני כבר מבין לבד)

zina71955

New member
המקור לשם גנואה בא מהעיר גנואה

שם התחילו לעצב את הצורה של המפרש הזה (בימי הביניים המוקדמים אם איני טועה). בתחילה הוא החליף את הראשי המרובע והיה עם "גף" ארוך בחלקו העליון. הוא נקרא גם בשם "סימה" על שם האות הלטינית הדומה. אחר כך הצורה הזו עברה למפרץ עדן, ים סוף ומזרח אפריקה, שם עוד אני הספקתי לראות את הספינות האלה, כאילו שלא השתנה דבר מזה מאות בשנים, מפליגות ממפרץ עדן לזנזיבר, דאר-א-סלאם, מומבסה וכו'.

למעלה