הילוכים

LuLu A

New member
הילוכים

היי לכולם, יש לי שאלה שמבלבלת אותי כל הזמן. מתי אני אמור להעביר להילוך 2, 3, 4, ו-5? הילוך ראשון הוא לתחילת הנסיעה ויציאה מחנייה, את זה אני יודע, וגם הרוורס לא בעייתי. אבל איך אני יודע מתי להעביר להילוך אחר? תודה מראש.

ChilD SouL

New member
אהמ...

כעיקרון לפי רעש המנוע\טורים\מהירות. בכל מקרה, הילוך ראשון - עד 20 קמ"ש. הילוך שני - עד 40 קמ"ש. הילוך שלישי - עד 60 קמ"ש. הילוך רביעי - עד 80 קמ"ש הילוך חמישי - 80 ומעלה.

costaet

New member
../images/Emo4.gif

פשוט לא נכון. אין מהירות קבוע להילוך, תלוי במצב הכביש ומה אתה הולך לעשות בהמשך. אם מאיצים מעצירה למהירות גבוה אין שום בעיה ואפילו מעוד רצוי למשוך קצת הילוכים נגיד ראשון עד 25 שני עד50 וכך הלאה.

ChilD SouL

New member
אהמ...

תקרא את השורה הראשונה שלי. כל שאר ההודעה נכתבה 'בגדול'. אין פה תשובה של שחור-לבן מן הסתם.

costaet

New member
בכל זאת לא ממש נכון

פחות חשוב רעש מנוע או מהירות, הרבה יותר חשוב מה אתה רוצה לעשות באותו רגע, מה המצב בכביש ומה התכינון שלך להמשך הדרך. אם הכוונה הייתה בגדול אז היית צריכה לכתוב בגדול ולהסביר למה זה בגדול ולא מדוייק בשביל לא להטעות את פתוח השירשור.

8-AN

New member
חשוב מאוד ה"רעש מנוע"

מאוד מאוד אני מעביר רק על פיו קצת יותר משנה מאז שרכשתי רכב ידני לא מסתכל על מהירות ולעיתים רחוקות על הטורים

costaet

New member
לא צריך רעש מנוע

בשביל לדעת מתי להחליף הילוך, מרגישים לפי התגובות של האוטו. ובכלל לא לזה התכונתי, כמו שכבר אמרתי, הכל תלוי במה אתה רוצה לעשות בהמשך הדרך - להעט\להעיץ\ פשוט לשייט באותה מהירות. לפי כל זה אתה קובע באיזה הילוך לנסוע שזה שיקול של כמה כח אתה צריך. לדוגמא אפשר לשייט בהילוך שני ב-30 או להעיץ בשני עד 50 שני המקרים הרעש יהיה שונה אבל בשני המקרים ההילוך מתאים למהירות.

8-AN

New member
תקשיב....

דבר ראשון להאט* להאיץ*
דבר שני..הרעש לא קשור למהירות, אלא לכמות סיבובי המנוע. ברור שהילוך מעבירים לפי הכוונה, זה א-ב של נהיגה, זה לא מה שאני מדבר. אני מדבר על מתי להעביר הילוך שזה לא לפי מספר סל"ד, ולא לפי קמ"ש מסוים, אלא לפי הרעש שהאוטו הספיציפי עושה.

costaet

New member
../images/Emo26.gif

הרעש לא קשור למהירות זה נכון, גם נכון שהוא קשור לסל"ד אבל הקטע שהמהירות קשורה לסל"ד על ידי ההילוך וזה מקשר את המהירות לרעש. תראה, ברור שזה א-ב של נהיגה, אבל פותח השירשור שאל שאלה שהיא א-ב של נהיגה וסביר להניח שהוא לא יודע א-ב של נהיגה, לכן אי אפשר לתת סתם טבלה ולא לפרט בכלל על שיקולים נוספים להתאמת המהירות להילוך.

ChilD SouL

New member
תקשיב...

'הטבלה' לא אומרת שכך צריך לנהוג. זה נותן התחלה כלשהי למישהו שבכלל לא יודע באיזה מהירות להיות באיזה הילוך. לא אמרתי שבהילוך שני חייב לנסוע על 30 וכו'. סה"כ אנחנו מדברים פה על תלמיד לנהיגה [אני מקווה] שבשביל דברים כאלה צריך לפנות למורה שיסביר לו יותר בהרחבה ולא ללמוד דברים מהאינטרנט. כמובן שכל נהג מנוסה יודע שהעברת הילוכים צריכה לבוא בהתאם לתנאי הדרך ועוד. ולדעתי האישית רעש מנוע חשוב, מי אתה שתשלול זאת

costaet

New member
אז למה שלא פשוט

תסבירי את זה במקום סתם לפרסם את הטבלה? לפי ההודעה המקורית שלך אפשר להבין שהמהירויות האלו הן קבועות. בנימה שלך, לדעתי רעש מנוע לא חשוב, מי את שתשללי את זה?
רעש מנוע זה טוב ויפה אבל זה ממש לא הכל, מרגישים יפה מאוד "מתי צריך" להעביר הילוך לפי תגובות הרכב ללחיצות\שיחרור של הגז. ישנן מכוניות שגם בלי שיהיה רעש בתא הנוסעים צריך להעביר הילוך.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

בעיקרון זה לפי הרעש של המנוע והמצב בכביש. המגיב הראשון לא ממש טעה, זה בגדול באמת ככה: הילוך ראשון - עד 20 קמ"ש. הילוך שני - עד 40 קמ"ש. הילוך שלישי - עד 60 קמ"ש. הילוך רביעי - עד 80 קמ"ש הילוך חמישי - 80 ומעלה אבל זה יכול להשתנות ממכונית למכונית. כמובן שגם אי אפשר כל הזמן לא להוריד עיניים מהמחוג של המהירות ולהחליף כמו רובוט שמגיעים. כשהאוטו צריך הילוך גבוה יותר הוא רועש, כשהאוטו צריך הילוך נמוך יותר הוא טיפה רועד. כמובן שגם אין שום סיבה להעלות להילוך 3 כשנמצאים 100 מטר לפני רמזור. זה הכל תלוי במצב הכביש והתנועה וזה משתנה ממצב למצב, אז ללמוד את הטבלה שיש למעלה לא יעזור לך להבין מתי להעביר, אבל זה ייתן לך נקודת התחלה.

8-AN

New member
../images/Emo140.gif

את יודעת מה אני חושב את לא צריכה לקחת אישית תתעודדי לפחות את יכולה להיות
בתור בחורה תיהיי רק
ומי ירצה להיות כזה

8-AN

New member
../images/Emo31.gif ../images/Emo70.gif זה יום שלישי ../images/Emo3.gif

למעלה