הילוכים 13-25 מול 11-21

skyhopper

New member
הילוכים 13-25 מול 11-21

האם יש הבדל משמעותי בין הקסטות השונות, כלומר בהנחה ורוב הרכיבה והתחרויות הן במישור (וגם שיש לי טריפל) האם כדאי להחליף את הקסטה ל 11-21, האם השיפור במהירות במישור וירידות הוא משמעותי? תודה דודו

skyhopper

New member
השאלה היא האם ההבדל משמעותי -

קריא האם זה שווה את ההשקעה, שיפור במהירות ה 11-54 לעומת 13-54? דודו

ItsikRo

New member
לי יש קסטה 13-26 ואני גם שוקל ...

להחליפה. המשמעות בין גלגל של 13 שיניים ל 11 יש הפרש של בערך 15% כך שנניח שבמהירות 60 קמ"ש באותו סל"ד פדלים המהירות תהיה 69 קמ"ש בגלגל של 11 שיניים . אני עדיין לא החלפתי בגלל המחירים המרתיעים של campagnolo record

לא בדיוק...

קצת קשה לי להבין איך אתה רוכב ומה המטרות שלך: אם יש לך טריפל אז סביר שלא נראה אותך (גם) השנה בשאנז אליזה, ולכן החלפת הקסטה לא ממש חיונית. אני גם לא יודע מה הגודל של שלושת הגלגלים מקדימה, אז איך אפשר לחוות על כך דעה?

skyhopper

New member
אז ככה -

אני משתתף בטראתלונים כך שהתחרויות לרוב במישור, הרכיבה שלי יחסית בסדר (לטריאתלט כמובן) מגיע במקומות טובים חסית לשאר המקצועות, 40 ק"מ ב 1:12 בטריאתלון חוף בכרמל. יש לי שימנו 105 על אופני Scott Team , לגבי הטריפל - ככה הגיעו האופניים. אימונים אני עושה גם על טריינר וגם עליות באזור שמשון - נס הרים וכו'. אז כדאי או לא להחליף קסטה? לעליות זה לא יפריע בגלל הטריפל ובמישור וירידות מתונות אני אגיע למהירות גבוהה יותר מהיום, נכון? זהו זה כל המידע, צריך להספיק אפילו לרפתן לשעבר ממקרפ"ר. דודו

ItsikRo

New member
כן בוודאי, פעמים רבות אני מגיע למצב

של סל"ד גבוה (110+ ) ויש כוח ובייחוד רצון למהירות גבוהה יותר אבל הסל"ד כ"כ גבוה שיוצא עשן מהרגלים. למשל שבוע שעבר רכבתי דקות ספורות אחרי משאית במישור כך שלא היתה התנגדות מהרוח, בשלב מסוים המשאית האיצה ל 70 קמ"ש ומעבר ולי כבר לא נשאר אלא לחזור לשוליים. כמובן שמדובר על מיקרים מעטים, אך שווים כל השקעה... כמעט . מבחינתי אם כבר הייתי מחליף מ 13 שיניים אז ל 11 שיניים, להחליף ל 12 שיניים לא נראה לי משמעותי כ"כ (עוד 4-5 קמ"ש במהירות גבוהה).

ItsikRo

New member
לכל הכבישונים המקצוענים, לא סיימנו

את הדיון כאן !!! אם יש הטוענים שמיותר להחליף את הקסטה, זה מעניין גם אותי. אתם תחסכו לי הוצאה מיותרת. נתחלק חצי חצי .

יש לי 12-25, ואגב דייקת לגבי המהירו

היה לי מקרה דומה שנסעתי אחרי משאית והייתי במהירות של 75 קמ"ש במישור. סיבוב הרגליים היה מהיר מאוד וזה אכן עוד 5 קמ"ש יותר מה-13 שלך. אם היה לי 11, הייתי מגיע ל80... תלוי מה השאיפות. המקובל אצל המקצוענים בח"ל זה 11-23. לטעמי זה אידאלי. בהתחלה ה-25 עזר לי בעליות קשות, עם הזמן רגליי התחזקו והיום בעליות הקשות ביותר אני משתמש ב-23 מקסימום.

ItsikRo

New member
חיכיתי לאישרור מסוג זה, גם לי נראה

שקסטה 11-23 היא האידיאלית. עד היום לא היה לי צורך בגלגל שיניים הגדול - 26.

timon1

New member
אם אתה אידיוט לפחות אל תתגאה בזה

לעשות דראפטינג על משאית זו לא חוכמה גדולה, החכמה היא להבין מה היה קורה לך אם לפתע פתאום המשאית הייתה נעצרת ולראות כמה טיפש היית שעשית את זה!!! ואם כבר אתה עושה שטויות אז תשמור אותן לעצמך, חו"ח איזה ילד ינסה לחקות אותך [או לחלופין מבוגר "אינטיליגנט" אחר] וחו"ח*10 נהג המשאית יבלום בלימת חרום ואז כל הפורום יהיה מלא נרות וכולם יקללו את נהג המשאית ה*&^$%^ "חסר הזהירות" ש"הרג" לנו רוכב ובשביל מה??? כדי לא למחוץ רכב אחר...

TIMON1, לגבי נסיעה אחרי משאית, אם

אכן התכוונת אלי, אני חושב שאכן זו שטות גדולה וסכנה מרובה. אני חצי-נקלעתי חצי-נסעתי מרצוני, אחרי משאית מאוד רחבה שחסמה לי את כל הנתיב. זה היה לזמן קצר מאוד, ואני חושב באמת ובתמים שזה מסוכן. בנוסף לכך, אם קראת לי אידיוט או למישהו אחר,אני חושב שזה לא ראוי בפורום, ובכלל.

timon1

New member
אכן אמרתי את זה וגם התכוונתי לכך

ואם הנימוק שלי לא משכנע אותך אז אני כנראה גם צודק, לא מקובל עלי שבן אדם מבוגר מתגאה בשטויות שעשה ועוד בפני ילדים שיכולים לראות בכך אתגר ולנסות לחקותו. היה פה כבר אחד כזה לפני כמה חודשים ואז הוא חטף שטיפה מכל הפורום ואחותו, היום כנראה אני היחיד שזה מפריע לו אז אתה יכול פשוט להתעלם ממני.

קצת לגבי דראפטינג

אני מתאמן כמה פעמים בשבוע אחרי רכב משלי כי זה האימון הכי טוב שיש בארץ ל0פתח מהירויות (ראה זמנים שלי בתוצאות נ"ש בעיקר בטריאתלונים). המהירות שאתה אומר 53-13 אפשר להחזיק ב 130 סיבובו רגליים CADENCE גם 75 קמ"ש. עם 53-12 לא יהיה לך בעיה להגיע גם ל-80 קמש במישור 130 CAD 53-11 לרוב לא יהיה בשימוש אך אני כבר נסעתי 93 קמ"ש אחרי משאית לאורך 15 קמ (כמובן עם רכב ליוי בצד שמזהיר אותי בציפצוץ מסכנות ורמזורים.) רק להזהיר אותך שהברקסים לא עובדים במהירויות הללו ואתה יכול לבצע נעילת גלגל וסלטה קדימה. אני כבר הספקתי לשבור ככה כתף........אז תחשוב פעמיים לפני שאתה מבצע דראפטינג עם נהג לא מיומן או נהג שבכלל לא יודע שאתה מאחוריו......................

ItsikRo

New member
אז אני מסיק שקסטה 12 אין צורך ...

להחליף ל - 11. והשימוש בקסטה 11 נדיר. לגבי 13, להחזיק יותר משניות ספורות בסלד 130 לא מעשי מבחינתי . אגב ארז, שמעתי שאתה מוכר חלקי Campagnolo אז אם יש לך קסטות 11 (כן בכל זאת), 9 הילוכים, יש על מה לדבר. איציק [email protected]

אל תשכח שההבדלים בקסטות זה לא רק

בגלגלים הקטנים, אני למשל מעדיף 12-23 על 12-25 בגלל שיש בה גלגל 16, ואין קפיצה גדולה בין בקושי בין ההילוכים, לכן היא יותר רציפה.

urias1

New member
עם זה אתה עולה מים המלח לערד ??

למי שיש רגלים קצת פחות צעירות אין מה להתבייש כלל עם 26 ,28 .אני הזמנתי למשל באופן מיוחד קסטה עם 29 מאחור ומברך על כך בכל עליה לכרמל או להרי נצרת כמו שרכבנו בשבת האחרונה.

למעלה