הילוכים ושאר ירקות

NightElf

New member
הילוכים ושאר ירקות

קניתי אופניים לפני זמן לא רב, יש להם 7 הילוכים במחוגה שאני יכול להעביר בידית הימנית, ועוד מחוגה למשהו שכאילו מכוון את העוצמה שאני צריך להשקיע בכל סיבוב. האופניים עצמם פשוטות יחסית, לא מדגם מוכר\מקצועי, ואני משתמש בהן רק לנסיעה בעיר, לא נסיעות קשות בדרכים עפר. מישהו יכול להסביר לי לגבי ההילוכים והמחוגה בצד השני? כיצד הכי טוב לכוון אותם? לאיזה מצב מיועד כל הילוך? שמתי לב שבהילוך הראשון אני מסובב את הפדלים יותר מהר ובקלות, אבל נע פחות יחסית להילוך השביעי שקשה יותר, אבל יש פחות סיבובי פדלים והגעה לאותו המרחק. ומה לגבי המחוגה השנייה? של העוצמה? כיצד הכי אידיאלי לכוון אותה ביחס להילוכים לקבלת ביצועים מקסימליים? תודה לעונים.

כנס

ידית ההילוכים הימנית (זאת עם ה-7 דרגות) שולטת על מנגנון העברת ההילוכים שמורכב על הגלגל האחורי (7 גלגלי שיניים). ידית ההילוכים השמאלית (כיוון "עצמה", סימון H ו-L או HI ו-LO) שולטת על מנגנון העברת ההילוכים שעל זרוע הפדל הימני (3 גלגלי שיניים). שתי הידיות עובדות יחד כדי לתת לך טווח של 21 הילוכים (כל הילוך אחורי עובד בעיקרון עם כל גלגל שיניים קדמי... 7*3...). אופן השימוש: אך ורק תוך כדי דיווש קדימה, העברת הילוך למספר נמוך יותר ו/או לכיוון ה-LO -> הילוך קל יותר, נסיעה בעליה, סל"ד גבוהה במהירות נמוכה. העברת הילוך למספר גבוהה יותר ו/או לכיוון ה-HI -> הילוך קשה יותר, נסיעה בירידה או מישור, סל"ד נמוך במהירות גבוהה. ההילוך הכי קל: ידית ימנית ב-1, ידית שמאלית ב-LO. ההילוך הכי קשה: ידית ימנית ב-7, ידית שמאלית ב-HI. אל תחשוש לנסות כל הילוך ולראות בעצמך מה הוא עושה. תרכב ותהנה!

xX Parsi men Xx

New member
תן לי להוסיף פרט חשוב מאוד-

לעולם אל תצליב הילוכים כדוגמת HI ובידית ימינית 1. תעשה לעצמך ככה- HI=7,6,5 אמצע=5,4,3 LO=3,2,1 רכיבה מהנה

dyego

New member
חמודי, תפסיק לקשקש.......

אתה לא ממש מבין באופניים ואתה מטעה אנשים לא בפעם הראשונה. שב קצת בשקט תלמד דבר או שניים ותחזור יותר חכם ומוכן לעזור באמת למי שמבקש עזרה.

xX Parsi men Xx

New member
תצליב הילוכים ניראה איזה יופי

המעביר יכנס לך בתוך השפיצים והאוזן תישבר לה..

למעלה