הילוך ראשון...

הילוך ראשון...

שלום חבר'ה הייתי רוצה שתגידו לי מתי צריך את ההילוך הראשון?? ואני מתכוון להכלללל אני יתן לכם דוגמא אחת ואשמח אם תמשיכו ותעזרו לי: כשמתקרבים לצומת ושדה הראיה לא טוב מורידים לראשון.. יש לי קצת בעיה עם הורדה לראשון תוך כדי נסיעה בדברים שאני צריך לעשות אותם על ראשון.. אם אם תגידו לי אני אנסה לתרגל מחר בשיעור!

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

התחלת נסיעה - כל מצב שאתה עצרת עצירה מוחלטת אתה מעביר לראשון. צמתים ופניות: 1) כשאין שדה ראייה אז מאטים כמה שיותר ואפילו עוצרים (גם אם אין תמרור עצור). 2) כשיש עומס בתנועה - אם יש הרבה מכוניות בנתיב שצריך להשתלב אליו גם חייבים להאט ולפעמים לעבור לראשון. כמובן שגם גלישה עושים בראשון. נראה לי שרשמתי את כל המצבים שצריך...

aviGODFATHER

New member
ועוד דבר -

זה משתנה מאוטו לאוטו - בלימודי הנהיגה הייתי רגיל להעביר במלא פניות להילוך הראשון, אבל עכשיו אני כמעט אף פעם לא מעביר (האוטו לא צריך את זה - אם הייתי נוסע ככה עם האוטו שלמדתי עליו הוא היה נכבה)

Daemonlior

New member
יש לי הצעה בישבילך..

למה שלא תתרגל בעצמך? תנסה להעביר לראשון במהירויות שונות ובמצבים שונים.. אחרי מספיק תירגול אתה תרגיש מתי צריך להעביר לראשון ומתי לא..

MrJacKasS

New member
בכל מצד שבו

יש התחלת נסיעה, ועוד כמה יוצאי דופן. לדוגמא: ביציאה מחניה בהתחלת נסיעה באור ירוק ברמזור תמרור עצור - עצירה מוחלטת, העברה לראשון והתחלת נסיעה צומת ללא שדה ראייה - האטה, הורדה לראשון וגלישה זינוק בעלייה פניית פרסה לפעמים בטח יש עוד ששכחתי שים לב, באמצע נסיעה שוטפת, אפילו אם המהירות ממש ממש נמוכה (אתה בפקק או משהו כזה), לפחות בשיעורי נהיגה/טסטים, אל תוריד לראשון אלא תישאר על הילוך שני. הבנתי שטסטרים לא אוהבים את זה. הילוך ראשון נועד רק להתחלת נסיעה.

לא מסכימה איתך

אם התלמיד האט את הרכב באמצע הנסיעה למהירות ממש נמוכה (נגיד 10 קמ"ש) הוא יהיה מוכרח להעביר לראשון כדי שהאוטו לא יתכבה...

One Echoe

New member
לא נכון.

אין חובה להעביר לראשון כאשר יורדים ל10 קמ"ש.

abcdcba

New member
אוף! אנשים!

בכל מכונית המצב שונה.. הילוך הוא לא דרך להוריד או להעלות מהירות! ההילוך צריך להתאים את עצמו למהירות! ובכל מכונית זה שונה! אני נהגתי על פולקסווגן גולף שבה במהירות 10 קמ"ש ומטה (ולמעשה לפני כל זכות קדימה בלי שדה ראיה) הייתי צריך להוריד להילוך ראשון- משום שהאוטו היה נכבה\מתחיל לרוץ. אבל במכונית שונה זה שונה לגמרי! יש מכוניות שבכיף יסעו בהילוך ראשון על 10 קמ"ש! די עם הוויכוחים האלה
.. אין כזה דבר "חובה להוריד הילוך"- ההילוך צריך להתאים למהירות- וזה מקבלים רק עם ניסיון..

MrJacKasS

New member
יש פה טסטר

שיגיד לך (אני מניח) שבנסיעה שוטפת (פקק נחשב לנסיעה שוטפת) אסור להוריד להילוך ראשון. האוטו נכבה? תכניסי קלאץ' ותידרדרי לאט .. קיבלת כבר רישיון? תעשי מה שבא לך ..תמשכי את ההילוך הראשון עד הפס האדום של הסל"ד מצדי ..אבל בטסט ממה שאני יודע טסטרים לא אוהבים את זה ..

איזה שטויות

אם נכבה האוטו תכניסי קלאץ ותדרדרי לאט?? זה ממש ממש לא נכון.. אתה לא צריך להגיע למצב שאוטו יתכבה..אם אתה במהירות נמוכה מאוד (ברוב המכוניות מתת ל-10) צריך להוריד לראשון ולא משנה אם אתה בטסט, בשיעור נהיגה או נוהג לבד באוטו.

MrJacKasS

New member
סליחה טעיתי בניסוח

התכוונתי "האוטו עומד להיכבות? תכניסי קלאץ'" כמובן שלא צריך להגיע למצב שהאוטו נכבה!

עדיין לא נכון

אין כזה דבר שלא כדי להעביר לראשון בזמן נסיעה.. מעבירים לראשון כשהמהירות כי מתאימה לראשון...

aviGODFATHER

New member
עם כל הכבוד...

טסטרים הם בסה"כ עוד נהגים מנוסים וממש לא אלוהים (כמו שהצגת את זה עכשיו). יש מצבים ויש מכוניות שפשוט חייבים את ההילוך הראשון. מה גם שלא כל טסטר חושב ככה. לא סתם מלמדים אותנו לעשות חלק ניכר מהפניות בהילוך ראשון - אני משער שלא עושים את זה כדי להרגיז את הטסטרים. אהה וגם יש לי איזה חבר שנכשל בטסט על פרסה בהילוך שני. ובמקרה של הפקק - נגיד ואני בהילוך שני ואני מרגיש שהאוטו הולך להיכבות. אני מכניס קלאץ' וזה אכן מונע את הכיבוי, אבל מה יקרה כשאני ארים את הקלאץ'? האוטו כנראה ייכבה (ונניח שאני לא בירידה). במצבים כאלה חייבים הילוך ראשון. עוד מצב של נסיעה בהילוך ראשון - עליות חדות. אני לא מדבר רק על התחלת הנסיעה אלא גם על העלייה עצמה - בהדר (בחיפה) יש עליות מאוד חדות וחלק גדול מהמכוניות לא יצליח לעלות שם בהילוך שני (ואני מדבר מניסיון).

MrJacKasS

New member
תעשה מה שבא לך

לא אכפת לי טסטרים שונים זה מזה אני יודע שאני כן משתמש בהילוך ראשון בנסיעה שוטפת אם יש צורך אני רק קבעתי עובדה שיש טסטרים שלא אוהבים שמשתמשים בהילוך ראשון בעת נסיעה ואגב, אני ביצעתי פרסה בהילוך 2 בטסט שלי ועברתי לילה טוב

aviGODFATHER

New member
אז אני לא מבין למה אתה מתווכח...

אם אתה בעצמך לפעמים נוסע בראשון, למה אתה אומר לאנשים לא לעשות ככה?

למעלה