הילוך סרק?

Impious

New member
הילוך סרק?

נגיד שאני נמצא משהו כמו 200 מטר לפני צומת, נוסע לי על הילוך 4 במהירות 70 קמ"ש.. אני יכול להעביר לסרק, להאט לאט לאט עד לכדי עצירה, להעביר לראשון ולהמשיך בנסיעה? זה יכול להזיק? אני לא מדבר על שיעורי נהיגה וכאלה, אני מדבר על האוטו עצמו, זה לא בריא לעשות את זה?

Tombac

New member
לא מזיק...

אני רואה את אבא שלי עושה את זה והרבה נהגי מונית תמיד עושים את זה

buda11

New member
../images/Emo45.gif

לא מזיק אבל עדיף לעצור בהורדת היכלים בהדרגתיות .. כיון שזה מגיבר את הבלאי של הבלמים אבל חוץ מזה זה לא מזיק!

Superdror

New member
לא מזיק

אבל לא מומלץ כל כך. עדיף להוריד הילוכים בהתאם לבלימה - אפילו בלי לשחרר קלאץ, כך שבמידת הצורך ותדרש להאיץ, כל שתדרש לעשות זה פשוט לזרוק קלאץ ולהדביק את דוושת הגז למטה. אגב, זה גם לא חוסך בדלק ואפילו יותר בזבזנתי מלהשאר בהילוך עם דוושת גז משוחררת. ברכב בעל מערכת הזרקת דלק, עזיבת הגז והישארות בהילוך משולב עוצרת את אספקת הדלק למנוע.

almogas

New member
זה יותר נוח..

מאז שעברתי טסט אפילו פעם אחת לא עמדתי עם קלאץ'.. זה סתם לא נוח להחזיק קלאץ' כמו טמבל אני תמיד שאני רואה רמזור אדום אם אני בירידה או במישור אני שם ניוטרל ומאט.. ואם אני בעליה אני רק שם ניוטרל ואם בטעות העברתי מוקדם מדי מכניס ראשון נוסע עוד קצת ושוב ניוטרל.. ברגע שאתה מעביר הילוכים טוב וזה לא יעכב אותך תעשה את זה

אפשרי

נהגי מוניות בעיקר עושים את זה, מבחינה מכנית זה גם לא ממש הורס את הרכב אבל אם תעשה את זה בזמן טסט אז יכולים לפסול אותך על זה. בעקרון עדיף אבל לרדת בהדרגה 4-3-2-1...

למעלה