הילד שלי בכתה א

rachel153

New member
הילד שלי בכתה א

ילד חכם מאד, אני חושבת שהוא מחונן,אחכה לכתה ב למבחני מחוננים,אבל ,יש לו בעיות חברתיות, הוא אוהב לשחק רק עם ילד אחד כריזמטי ,הילד גם אוהב לשחק איתו אבל גם הרבה דוחה אותו, לפעמים הילד שלי גם מרביץ ,האם נתקלתם בבעיות דומות חברתיות. קשיים חברתיים.ואיך התגברתם?

הוא ילד בכור ו/או יחיד?

ילדים כאלה הם לרוב פחות "משופשפים" מבחינה חברתית (ילד שני גדל לתוך מציאות שבה תמיד יש עוד ילד בסביבה). הדרך להתגבר היא לחשוף אותו למצבים חברתיים - למשל להפגיש אותו עם ילדים של חברים (אם יש לכם חברים עם ילדים בסביבות הגיל שלו), ללכת איתו למקומות כמו גני משחקים שיש בהם ילדים אחרים ולעזור לו (כשהוא צריך עזרה) להשתלב בפעילות שלהם, לקחת אותו לחוגים שיש בהם ילדים שחולקים איתו תחומי עניין (כמו בניית לגו, וכו'), לקבוע מפגשים עם ילדים מהכיתה (דרך האמהות), וכו'.
אם יש רק ילד אחד שהוא רוצה בחברתו, והילד השני פחות תלוי בו (כלומר, יש לו חברים רבים אחרים), זו תהיה בעייה - וצריך למצוא דרך להרחיב לו את המעגל החברתי, אחרת התסכול רק יגבר. אלימות היא דרך מאוד נפוצה בקרב ילדים לבטא תסכול - מעבר לכך שצריך לחנך אותו לא להרביץ, שיפור המצב החברתי שלו יביא לכך שיהיו פחות מצבים שיגרמו לו לרצות להרביץ.
בהצלחה לשניכם!

rachel153

New member
הילד שלי בכור ויחיד וגם אני

אם יחידנית מבחירה ,הוא בחוג לרובוטיקה נהנה מאד, מחכה לחוג משבוע לשבוע ,הוא צריך להתבטא כשמציקים לו בביהס וכו.אין כמו להיות אמא.רק מקווה שהילד יהיה שמח.

חוג רובוטיקה זה נהדר

מציעה לך לנקוט בצעדים נוספים לחשיפה חברתית (חוגים נוספים, אם יש לך חברות עם ילדים להיפגש איתן ועם הילדים, וכו', כפי שציינתי בהודעה הראשונה), במיוחד כשאת רואה שהוא כל כך נהנה - בשאיפה ייצאו לו משם עוד חבר או שניים שירצו להיפגש. אכן אין כמו להיות אמא

למעלה