הילד צועק מתוך שינה

הילד צועק מתוך שינה

דור בן שנתייים וארבע, ורבלי מאד, התחיל לאחרונה לצעוק מתוך שינה. הצעקות שלו הן בסגנון :"לא רוצה לראות גמל" (היינו בגן חיות) "אני רוצה חלב סויה" (ולא שמישהו מונע ממנו חלילה...) "לא רוצה ללכת לאלדר" (והוא אף פעם לא הלך לאלדר, ילדון בגילו מהגן) מה עושים? הוא ממש בוכה בשינה ואי אפשר להעירו. מוצץ לא עוזר, דיבור, מגע, הצעה לשתות, כלום: הוא צועק ובוכה. היום תוך כדי שינה הוא שפשף את פניו בחוזקה רבה כאילו הוא מנסה להוריד איזה לכלכוך וצעק :"לא רוצה / רוצה (לחילופין) חלב סויה". בבקרים הוא במצב רוח טוב , אין שום שינוי באורח חייו לאחרונה (את הגמילה מחיתולים התחלנו רק אתמול וזה לא ממש נחשב), הוא עדיין בפעוטון. הוא מאד אוהב ללכת לשם, ומבקש גם בשישי-שבת. חשבתי שאולי זה קשור לשינה לא טובה. הורדתי לו אתמול את שנת הצהריים שירדם מוקדם בלילה. אכן, הוא נרדם ב- 20.00, אבל הצעקות חזרו. רעיונות? כולנו רוצים לישון!

לאה_מ

New member
לא יודעת מה עושים, אבל

זכור לי שאחי היה מדבר, רב, מתווכח וצועק מתוך שינה עד גיל ממש מבוגר (חטיבת ביניים). לא יודעת מה זה מאפיין, אבל אם הוא בסך הכל מתנהג כרגיל ובמצב רוח טוב, תשמחי על ההזדמנות להציץ לתוך החלומות שלו

טאשקה

New member
גם לבני (2.2 היום) הייתה תקופה כזו.

במשך כמה חודשים הוא היה צועק בלילה או בוכה תוך כדי שינה. מאוד דומה למה שאת מתארת ("לא רוצה/רוצה X). לאחרונה זה עבר מעצמו.

טוב לשמוע. תודה.

זה עתה הוא העיר אותי בזעקות "לא רוצה לישון"- מתוך שינה, כמובן. כמה אירוני.

מוכר. גם אצלנו היו/יש מידי פעם

התקפי צעקות מתוך שינה, לעיתים מלווים בבכי. אני מבינה שהוא מעבד את חוויות היום שלו, אם כי לא תמיד אני יכולה לקשר לדברים שאני יודעת עליהם. אני מחבקת אותו, ואם צריך אומרת לו בקול רם: "חלמת חלום רע, אבל אמא פה ואמא שומרת עליך, חזור לישון". לשמחתי הסצינות הללו לא נמשכות זמן רב והוא חוזר לישון די מהר. אומרים שזו תקופה וזה עובר.

למעלה