הילד פתאום לא שומע

anna1309

New member
הילד פתאום לא שומע

מישהי פעם נתקלה בכזו תופעה ? בן 4 כמעט, כבר שבועיים בערך מצונן, השבת התחיל להשתעל יותר. לפני שבועיים שלושה התחילה לו תופעה שחשבתי שהיא שמיעה סלקטיבית- מרוכז במשהו ולא שומע כלום עד שאני צועקת. לאחרונה זה ממש החמיר, הוא מסתכל עלי, אני מדברת והוא כל הזמן שואל מה ? מה? ונראה שממש מתאמץ לשמוע. היום עמדתי מאחוריו ושאלתי בקול שקט- רוצה גלידה? רוצה סוכריה ? והוא לא ענה, פשוט לא שמע ועוד כל מיני דוגמאות כאלה שכל היום אני בוחנת אותו.
אני יודעת בוודאות שזה לא משהו מולד , הוא ילד מאוד וורבאלי, מתקשר, שר..
קבעתי למחר תור לאף אוזן גרון אבל אני ממש לחוצה, מישהי נתקלה בכזה דבר ? מה יכול להיות ?

בושי812

New member
מאוד יכול להיות שיש לו נוזלים באוזניים

במיוחד אם מצונן בתקופה האחרונה, והנוזלים "חוסמים" לו את העברת הצלילים. טוב מאוד שקבעת תור לרופא אאג. אפשר גם להתייעץ לגבי בדיקת שמיעה, בשביל להיות רגועה...

נשמע כמו נוזלים באוזניים

אצלנו יש את זה הרבה. אנחנו מטפלים אצל בנר הופי אצל מטפלת אלטרנטיבית. אף פעם לא הגענו לדלקת..

anna1309

New member
עידכון

היינו היום אצל ה א.א.ג ובאמת מתברר שיש לו נוזלים באוזניים רק שהרופא בספק שזה עניין שהתחיל לאחרונה אלא משער שהיה לו גם קודם ופשוט שמנו לב לאחרונה כי זה החמיר..
בדיעבד כשאני חושבת על זה כבר הרבה מאוד זמן שהוא מדי פעם שואל מה? מה? וחשבתי שזה מחוסר תשומת לב או כשהוא רואה טלויזיה ומרוכז אני יכולה לדבר עד מחרתיים והוא לא שומע ואני חשבתי שזה קשב סלקטיבי אבל הרופא אמר שלילדים בדר"כ אין קשב סלקטיבי..
קיבלנו הפניה למכון שמיעה לעוד חודשיים שכל הצינונים למיניהם יעברו ואולי הנוזלים יתנקזו כשהאף יפתח והנזלת תעבור .
בכל מקרה אם לא יהיה שיפור בעוד 3 חודשים נצטרך כנראה ניתוח
מקווה שלא נגיע לזה

תקשיבי לי!

אני לא מזלזלת לשניה בצורך בניתוח. אבל, כמו שכתבתי על נר הופי, ואת מוזמנת לחפש בגוגל בדיוק מה זה, עושה פלאים! עכשיו עשיתי לאמצעית, והיא הוציאה המון נוזלים והקלה מאוד על אי הנוחות והיא הפסיקה לשאול מה? מה אמרת? היא עברה את זה בפעם הראשונה בסביבות גיל 5 חודשים ומאז כמה וכמה פעמים. בפעם הזאת היא היתה זאת שביקשה את הטיפול. הוא מרגיע מנעים מאוד ויכול להביא להקלה גדולה. תלכי למשהו שמטפל בילדים. כמובן לבדוק ואם צריך ניתוח לעשות.

anna1309

New member
אין לי מושג מה זה

אבל אם זה יכול למנוע את הצורך בניתוח ברור שאני אחפש ואנסה.

תודה

מאיפה את?

אני מאמינה באלטרנטיבי אבל גם בקונבנציונלי. חפשי מישהו טוב, אפילו שבגדול זה טיפול שאפשר לעשות בבית. אני לא מעזה, גיסתי עושה לילדים שלה. אני עושה לילדות, גם לקטנה, דיקור שעושה פלאים. אבל אם לא עוזר, הולכת לרופא. כמו עכשיו שצריך ללכת למומחה ריאות..

anna1309

New member
מאזור באר שבע

איזה קטע, קראתי על הטיפול באינטרנט ובדיוק סיפרתי לאימא שלי על זה ומסתבר שכשאנחנו גדלנו היא היתה עושה לנו את זה עם נייר עיתון מגולגל.. משהו שהיה מאוד מקובל בזמנו.
כמובן שאני לא עד כדי כך אמיצה ואלך למטפל מוסמך..
מכירה מישהו טוב מהאזור?

טלי 220

New member
אז ככה-

אם אמא שלך עשתה לך את זהכשהייתת קטנה, אז פשוט תלכי לחנות טבע לקנות נרות הופי (זוג נרות עולה בערך 30 שקל),] אפשר לעשות את זה בבית וממש לא צריכים שום מומחה לעניין....
וגם אם זה לא יעזור, אל תרוצי לניתוח. נוזלים באושניים זה דבר מתשנה. כשהילד יבריא סביר להניח שהנוזלים יעברו לבד, וגם אם לא אפשר לטפל בדרכים אלטרנאטיביות. ניתוח מומלץ במקרים קשים של נוזלים שמובילים לכאבי אוזניים בצורה חריפה או במקרים של ירידה חזקה בשמיעה לאורך זמן שמשפיעה על ההתפתחות. במקרים אחרים פשוט כדאי להיעזר בסבלנות, ולא לרוץ לנתח גם אם רופאים ממליצים על זה (כי לעיתי ההמלצה באה מתוך רצון שלהם לנתח ולא טובתו של הילד בלבד...ככה היה אצלנו....). ואצלנו, עשינו בדיקת שמיעה שהיתה לא טובה. וחזתרי על הבדיקה אחרי כמה חודשים והיא היתה מצוינת, ואח"כ שוב.... בקיצור.... לא לרוץ לניתוח ולא להתאכזב עם הבדיקה לא טובה. הרי את כבר יודעת שהילד לא שומע טוב. כשהנוזלת תתיבש והילד ירגיש טוב תקחי אותו שוב לרופא אאג לבדיקה חוזרת של הנוזלים. ואם כבר את רוצה לטפל אלטרנטיבי, תטפלי גם בנוזלת וזה משפיע (או להוריד מוצרי חלב שגורמים לנזלת וכו...)

טלי 220

New member
ועוד משהו אחרון-

כל הסיפור של נוזלים באוזניים ודלקות אוזניים- בדרך כלל- מסתיימים סביב גיל 5.... ככה שזה עוד סיבה שכדאי לחכות...

anna1309

New member
לפחות זה מעודד.. אין לי עוד הרבה לחכות

באוגוסט הוא יהיה בן 4 :

anna1309

New member
האמת שנראה לי שחל שיפור בינתיים

הוא עדיין מנוזל אבל פחות , הא.א.ג נתן לנו טיפות אף מיוחדות שאמורות ממש לפתוח את כל התעלות ונראה לי שזה עזר, הוא כבר שואל הרבה פחות "מה? מה? " (למרות שעדיין שואל מדי פעם אבל באמת פחות) אז אני לא ממהרת בכלל עם הניתוח.. שלחתי גם את ההפניה למכון שמיעה אבל זה לוקח איזה 5 חודשים - באיזה חנות אפשר לקנות קצת סבלנות? זה מצרך שמאוד חסר לי

לגבי הנרות מצאתי מישהי בב"ש אבל לא דרך המלצה, רק באינטרנט, אני אלך אליה בפעם הראשונה לראות איך ומה בדיוק היא עושה ואז אקנה נרות ואעשה בבית. ונראה לי שאקח איתי את אימוש למקרה שאאבד את האומץ להדליק לילדון נרות בתוך האוזניים.

טלי 220

New member
נרות הופי

לא מדליקים שום דבר בתוך האוזניים, מכניסים את הקונות לאוזן ומדליקים בצד השני, למעלה. יש על הנרות ציור מדויק איך עושים את זה. עם ילד קטן צריך שני מבוגרים, אחד שמשגיח על הקונוס ואחד שמסב את תשומת הלב של הילד...
ולאיזה מכון שמיעה את מחכה חמישה חודשים? זה לא הגיוני בעליל!!! מאיפה אתם? ומאיזה קופה אתם? והאם יש רק מכון אחד בסביבתכם? נשמע לי קצת הזוי. דווקא בגלל שזה נוזלים וזה מתשנה. והבדיקות של היום ועוד חודש יכולים להראות משהו אחר , אז לחכות חמישה חודשים?????
אבל מצד שני לגבי הבדיקות שמיעה- תסמכי על עצמך שאת מרגישה מה הכי נכון לילד שלך ומתי יש שיפור וכו...
בהצלחה!

anna1309

New member
אנחנו מהדרום ונאמר לי בכללית שבסורוקה זה

המכון היחיד שיש וככה זה הולך עם התורים שם..

לגבי הנרות לא חשבתי שמדליקים לו את האוזניים
אבל בכל זאת קצת מפחיד בפעם הראשונה.. ננסה..

yaell8

New member
גם אני חושבת כמו שגית

ניתוח זה ממש אופציה אחרונה.
אני יודעת מניסיון שגם רפלקסולוגיה מאוד עוזרת.
כדאי ללכת למישהו מומלץ, שיודעים שזה עזר.
מאוד מקל על הילד.

בושי812

New member
מצטרפת לעצות לחכות עם הניתוח

ולנסות גם טיפולים אחרים. עם הגדולה (לא פגית) התנסינו ב"דלקות אוזניים כרוניות" - מגיל 10 ח' ועד 6 ש' בערך, עם תקופות סוערות יותר או פחות... אחרי שטיפול אנטיביוטי מונע לא עזר, ניסינו את תחום הרפואה הסינית (אמרו לנו שזה 50/50 - גם לא עזר) וניתוח כפתורים - גם לא עזר.... אחרי שנה עברה ניתוח להוצאתם
וגם אצלנו היתה ירידה בשמיעה, בדיקות שמיעה וטימפונומטריה חוזרות . כשגדלה - האוזן גדלה והעניינים נרגעו...
לאחרונה גם האמצעי הראה ירידה בשמיעה, מקווה לא לחזור לסיפור הזה...

למעלה