הילד מתעניין בשירותים

שרי30

New member
הילד מתעניין בשירותים

והוא בן שנה וחצי. אתמול הוא אמר פיפי ורץ לשירותים וביקש שנוריד לו את החיתול (בתנועות ידיים, הוא עוד לא מדבר). הוא עמד על שרפרף איזה רבע שעה, שיחק עם הבולבול, הסתכל למטה, מידי פעם התיישב על האסלה ו....לא יצא כלום. מאז בערך פעמיים שלוש ביום הוא צווח בחדוה פיפי פיפי, רץ לשירותים ושוב פעם אותו סיפור - מורידים חיתול, מעמידים, הוא נהנה אבל לא עושה אפילו טיפה אחת. על מה זה מעיד? האם זה משחק ללא קשר לגמילה? האם זו תחילתה של גמילה וכדאי לנצל את המומנטום? האמת שזה די מעייף כל פעם להוריד חיתול, להעמיד אותו על שרפרף ולחכות איתו ששום דבר לא יוצא....זה לא מתקדם לשום מקום. אבל אולי אם זה ימשיך ככה בסופו של דבר ייצא פיפי? מה אתן אומרות?

לאה_מ

New member
זו התחלה של מוכנות לגמילה.

התהליך עוד ארוך. מה שכן, עכשיו, כשמזג האוויר כבר נעים, את יכולה לתת לו להסתובב ערום. זה מאד עוזר למודעות לצרכים. אם הוא מבקש שתלכו איתו לשרותים - עשו זאת. בינתיים אל תפתחו ציפיות גדולות, וכך תמנעו מלהפעיל עליו לחץ במודע או שלא במודע. אם יותר נוח לכם, אתם יכולים לפזר בבית כמה סירים, ולהציע לו לעשות פיפי ו/או קקי בסיר, ואז אתם לא מוגבלים למתחם של חדר השרותים. ותעדכני בהתפתחויות, טוב?

שרי30

New member
תודה על התשובה

אעדכן אם יהיו התפתחויות....היום ראיתי כמה חשוב להיות קשובים למה שהילד אומר. כשהוא הלך לישון הוא אמר קקי ואחז בחיתול שלו. כשהסתכלתי מאחורה ראיתי שנקי אבל חשבתי לעצמי שאם הילד מתלונן, שווה לבדוק. הורדתי את החיתול וחשכו עיני - התפתחה שם תפרחת חיתולים איומה, ממש במהירות (כי אחרי האמבטיה היה נקי). כנראה הוא עשה שתן מרוכז וזה עשה את התפרחת. החלפנו, מרחנו דזיטין והוא הלך לישון בשקט.

טאש

New member
אמנם אין לי מושג, אבל נשמע לי אחלה

התחלה למודעות לצרכים.... ממש יפה שזה בא ממנו ככה בגיל שנה וחצי. מה שלומכם חוצמיזה?

שרי30

New member
שלומנו טוב, תודה ../images/Emo13.gif

לא יודעת אם זו התחלה של מודעות לצרכים, לי זה נראה יותר כמו משחק. אבל שיהיה, נזרום איתו.

למעלה