הילד משפריץ

infatuation

New member
הילד משפריץ

לפני שאני רצה לוטרינר..
אוגוסטוס, חתלתול בן שנה, מסורס, ועושה צרכים בארגז שלו.
לפני כמה חודשים הוא עשה לי פיפי במיטה וכך גיליתי שיש לו בעיות בדרכי השתן. מאז הוא מקבל מזון רפואי.
מדי פעם אני שמה לב שכשהוא עושה פיפי הוא משפריץ.. הוטרינר אמר לי לשים עוד ארגז כדי לבדוק אם זה בגלל שהוא לא אוהב פיפי וקקי ביחד. ועוד לפני שהספקתי לעשות את זה, ניקיתי היום את הארגז שלו, הוא נכנס לעשות פיפי שהתחיל בישיבה ואז הוא נעמד והשפריץ על הקיר תוך כדי השתנה כמובן..
אז האם זה באמת יכול להיות סימן להמשך הבעיה שלו עם פיפי?

עוד שתי שאלות- אם הוא חתול שלא יוצא מהבית עדיין אני צריכה כל שנה לחסן אותו?
וכנ"ל לגבי תילוע.

התזת שתן

יש דרך פשוטה מאוד לוודא אם יש בעיה בשתן - בדיקת שתן, אותה הייתי עושה בכל מקרה, בוודאי עם היסטוריה כזו.
על פניו ההתזה שאת מתארת נשמעת לי יותר כמו סימון שתן, התנהגות בעלת אופי מיני. נכון שהוא מסורס, אבל לעיתים זה קורה בכל זאת.

לגבי הטיפול השגרתי- אני ממליץ בכל מקרה להביא פעם בשנה את החתול לבדיקה וחיסון. כך גם בודקים אותו כראוי, והחיסון חשוב גם לחתול שלא יוצא מהבית, משום שאנחנו כבעלים עלולים להעביר אליו מחלות מהסביבה.

חתולים עם עבר של חסימה/דלקת

לומדים לפעמים כי יותר קל להם להשתין בעמידה. המנהג הזה יכול להשאר עד סוף החיים.
בכל מקרה כדאי לבדוק שוב ולשלול חזרה של הדלקת. נצלי את המצב שהחתול עומד, כך יותר קל לאסוף שתן לבדיקה.
הכיני ליד הארגז כלי שטוח ונקי ונסי לעודד אותו להשתין. הכניסי את הכלי מאחוריו ואיספי שתן. העברי לכלי סגור והגיעי לוט' בהקדם.
לגבי הארגז, ממליצה לעבור לארגז בעל דפנות גבוהות או סגור.

במידה והחתול בריא ותמצאי דרך לגמול אותו מהמנהג אשמח לשמוע...

infatuation

New member
תודה על התגובה

הוטרינר לא ביקש שאביא לו דגימה של שתן.. הוא כן ביקש שאביא אותו לבדיקה. ולגבי ארגז סגור נאמר לי שעדיף שלא. יש לי מכסה לארגז, אבל כרגע הוא פתוח.
אעדכן לאחר התור.

תמיד טוב להגיע מוכנים:

מהניסיון שלי בדיקת שתן היא הבסיס במקרה כמו שלך.
במקרה של חשד לחסימה/דלקת, מוכנים זה אומר צום של מס' שעות+דגימת שתן טרייה.
בדיקת שתן היא זולה ויכולה לתת תמונה טובה על המצב, במידת הצורך גם מוכנים לבדיקת דם וחוסכים ביקור נוסף.

רק בריאות ובהצלחה.

infatuation

New member
אוקי, אבל איך מעודדים חתול להשתין?

sapirdvm

New member
מעודדים את הווטרינר

בדיקת השתן הטובה והמהמנה ביותר היא כאשר נלקחת ישירות בשאיבה עם מזרק מהשלפוחית.
ככה נמנעים מזיהומים והשפעה של צנרת השתן התחתונה (למרות שלעיתים דוקא אותה אנו רוצים לבדוק)
הצום שהוצע לך, כך נראה לי, אינו שייך לבדיקת השתן אלא למצב שירצו לטשטש את החתול כדי לקחת שתן (בדר"כ לא צריכים שום טשטוש, זאת פרוצדורה קלה מהירה ולא מכאיבה), וגם כדי שאולי יקחו בדיקת דם ואז הצום חשוב...
עידוד קל ונעים

למעלה