הילד מצונן. מה עושים?

b e c k y

New member
הילד מצונן. מה עושים?

הבן שלי מצונן נורא. אני יודעת שאסור לתת לו כל מיני כדורים שעוזרים ליבש את הריריות אבל מה בכל זאת אפשר לעשות על מנת להקל עליו? בטח לסיאפניקים הותיקים יש פיתרונות.

גורילה

New member
הפתרון

הפתרון הכי טוב הוא לשתות הרבה תה .... וחוץ מזה אם יש לכם מכשיר אדים בבית שימו אותו בלילה בחדר של הילד ... אם לא אז שימי סיר עם מים על הרדיטור (מקווה שיש לך )זה עוזר מאוד לנשום בלילה ...

גורילה

New member
זה ממש עוזר

ששמים סיר על רדיטור יוצאים אדים שהם חמים אבל לא כאלה ששורפים את היד ... שימי את זה שהוא הולך לישון .... ובאשר למכשיר אני ממש לא זוכר את החום של האדים כי היה לי את זה כשהיתי קטן ...זה ממש עוזר ... הרי האויר בחדר יבש וזה מקל על הנשימה ...

jasmine38

New member
שלום בקי../images/Emo24.gif

ההמלצות שאנו קיבלנו, למקרה של צינון: 1. מכשיר אדים טוב במיוחד, אם תהליך החימום מייבש את חלל החדר/הבית. 2. יש תכשיר שנקרא: קרבול-(Karvol) (לחצי על שם התכשיר ללינק. אנו משתמשים בקפסולה אחת שמטפטפים על הכרית, ועל חזית החולצה (קרוב לאף). אפשר גם להשתמש בשילוב מכשיר אדים. התכשיר עושה פלאים (מאוד מומלץ
3. שימוש בתרסיס לאף "מי מלח", להבדיל מתרסיס או טיפות אף המקובלות. יש לרסס את מערות האף, ולקנח את האף, 1-3 דקות מאוחר יותר, ולחזור על התהליך (3-5) פעמים, לבצע זאת מספר פעמים ביום ובמיוחד לפני השינה. 4. מאוד חשוב, להגביר את הפיזיוטרפיה, כלומר, לפחות פעמיים ביום, ואם אפשר, רצוי להוסיף פעם נוספת בצהרים. סה"כ עד-3 פעמים. אני יודע שכאשר מצוננים, ואולי יש חום, אז הגיף חלש,השרירים כואבים, ולא בדיוק מתאים ולא נוח "להתעלל" בגוף החולה, עם פיזיוטרפיה . אך, צריך לעשות מה שאפשר, לפי שהנסיבות מאפשרות. פיזיוטרפיה מוגברת, יש להמשיך מספר ימים נוספים לאחר שנזלת נרגעה, כי יש לנזלת, נטייה (גם אצל בריאים וכחלק מתהליך הריפוי) להצמיג את הליחה בסינפונות. רצוי להסיר את הליחה, עוד בטרם תתגבש למושבה של "תבלינים". ובסוף>>> נהיה בריאים תבלינים=חיידקים.

ציפלה

New member
אני חותמת על דברי יסמין, אבל..

מציעה לשים את הקרבול על מגבת קטנה. לפעמים הריח כ"כ חזק. את המגבת ניתן להניח ליד הכרית ולהרחיק לפי הצורך. טיפות של שמן אקליפטוס במכשיר האדים מביאים הקלה. זילוף של מי מלח לאף נראה דוחה. אבל מי שיודע לשאוף מי מלח דרך האף ולהוציא מהפה לא יאמין מה הוא מסתיר מה הוא מסתיר שם. אני מצאתי כנוח מאד למהול רבע כפית מלח בכוס מים פושרים ובעזרת מזרק לזלף לגרון דרך האף. מכשיר אדים חמים טוב בחורף ובאמת גורם לאוויר להיות רווי בלחות, כל מכשירי האדים למעט אולטרסונים מוציאים תרסיס של טיפות קטנטנות שמהר מאד נופלות. בקיץ ישראלי אדים חמים גם מחממים את החדר ואז קשה לנשום ולא נעים. מליון אפשרויות: מגבת רטובה על רדיאטור, סיר במטבח וכו..

b e c k y

New member
תודה רבה יסמין ודליה.

עכשיו כבר בוקר אצלנו. הלילה שמתי מכשיר של אדים קרים בחדר ונראה לי שהיה לו קל יותר לנשום. בלילה הבא אני אנסה אדים חמים. פה אין קרבול אבל יש מן מדבקות שמדביקים על החזה ויש לזה פעולה דומה. לגבי מי המלח - יסמין כתב שצריך לחזור על הפעולה 3-5 פעמים. אתה מתכוון ברצף או במשך היום? אני אנסה (נראה אם אזכה לשיתוף פעולה) ויאללה, קישטה הנזלת הזו.

jasmine38

New member
לבקי, ../images/Emo186.gif הבהרה../images/Emo101.gif

* מי מלח, 3-5 מחזורים ברצף, (תלוי בשת"פ של הילד). מנסיון, זה פחות דוחה מאשר תרסיס אף לנזלת. הכי חשוב לפני השינה !!! מחזור = (התזה קלה לכל נחיר, ונשיפת הנזלת לאחר 1-3 דקות לפי יכולת הסיבולת של הילד) ככל שניתן להחזיק את מי המלח, יותר זמן (עד 3 דקות) לפני הנשיפה, מקבלים פעולה יותר אפקטיבית. וגם אפשר למצמצם את כמות המחזורים. * קרבול, בהודעתי הקודמת, צרפתי לינק, כי חשבתי שאולי התכשיר מופיע בארה"ב, בשם אחר. ואם לא, הרי שניתן לראות את הרכב המוצר ולהציע מוצר מקביל. יתכן השמדבקה מבצעת פעולה זהה.

למעלה