הילד מגמגם פתאום

הילד מגמגם פתאום

לא יודעת איך קרה, כבר 3 ימים הילד מגמגם את המילה "רוצה". זה הולך ככה: אני רוווווו, רוווווו, רוווו, רווצה. וזה קורה הרבה. אתמול לפני השינה, כשכיביתי את המנורה הקטנה, הוא התכוון כנראה להגיד שהוא רוצה אור, והוא נתקע על הרווו כל כך הרבה שהוא נשבר ואמר "אני לא מצליח להגיד" והתחיל לבכות. ואז חיבקתי אותו וכמעט ישר יצא לו "אני רוווצה אור". אני לא מתערבת לו בזה, לא מאיצה (פעם אחת ניסיתי לנחש מה הוא רוצה, ואחרי זה היתה התקרית בלילה). ניסיתי לראות אם הבעיה ב"רו", אבל זה לא זה. הילד היה עד כה לגמרי רהוט וברור כקריטל בהגיה. זה קורה רק עם המילה הזו, ומדהים שהוא מנסה למצוא לה תחליפים לפעמים. הוא נשמע סובל, ואני לא יודעת מה לעשות. מישהו יודע, מישהו מכיר?

הי,

יש פורום שבו יוכלו אולי לענות לך - פורום טיפול בשפה ודיבור. יש שם קלינאית תקשורת שתוכל אולי לעזור לך.

vered4

New member
לדעתי פשוט תרגיעי אותו

יש שלב של חוסר התאמה בין מהירות מחשבה ודיבור ואז הם נתקעים. אחר כך זה עובר.

Shellylove

New member
זה נשמע כמו הפרעת שטף

תסתכלי בשרשור הזה וגם בזה. היתה פה פעם גולשת (ניריתי של יותם?) שהיא קלינאית תקשורת, אולי תנסי לשאול אותה.

../images/Emo6.gif אונומטופאה של שירשור?

קראתי, תודה רבה. אני רק לא יודעת אם אנחנו מהקטנים או מהגדולים (2.8). העניין הוא, שהוא משתגע מזה. אם זה היה כמו שיהוקים של יונק בן חודשיים שיכול לשהק שעה ולא אכפת לו, אז לא היתי דואגת. הוא מנסה להגיד "רוצה" דקה, ואז נשפך על הרצפה ובוכה. וזה קורה רק עם המילה "רוצה". אחרי הפעם השלישית שזה קרה מהבוקר לקחתי אותו עלי ודיברנו על זה, זה כבר היה לא הגיוני להתעלם, כי היה ברור שהוא מודע לזה, ואמרתי לו שאם הוא רוצה, הוא יכול לנסות להגיד אחרת, לא חייבים את המילה "רוצה". ומאז הוא לא מסתבך עם זה. אומר דברים כמו: "אני רר..יוגורט עם בננה" "לא מכנסיים" וכאלה. אני פשוט יודעת שאיתו - ככל שיש פחות פיספוסים, הקושי המקורי נעלם. אני רק מקווה שזה גם ככה עם דיבור. מקווה שלא עשיתי טעות
המצב כרגע מזכיר קצת, פרדיננד פדצור בקיצור.

אמא שרון, אני מוכנה להישבע שיש לנו

אאותו ילד! ממש מוזר העניין הזה, נראה לי שהם תאומים שהופרדו בלידתם! קודם היה עניין הצ'יפסים שהם מסרבים לחלוק, ועכשיו ההיתקעות על הרררררררוצה הזה (אם כי אצלנו יש גם היתקעות על ה"רררררררציתי").גם אצלנו התחילה התופעה בגיל 2.8. מה תגידי?

שניהם ררוצים צ'יפס ../images/Emo6.gif איפה ילדת?

וסדרת שאלות: מה זאת אומרת התחילה התופעה? כמה זמן זה נמשך? זה גם אצלו, אך ורק עם הפועל הזה?

ילדתי באמסטרדם - כך שכדאי להעמיק

ולחקור את הפרדתם... בגיל 2.8 התחילה ההיתקעות הזאת על הפועל הזה, היא נמשכת כבר חודשיים. הוא שיפר את הבעיה עם ררררציתי. וחוצמזה, הוא התחיל פתאום לדבר מהר וקטוע, מה שלא היה בעבר. קודם הוא דיבר הרבה יותר ברור. נראה לי שהוא פשוט מנסה להעביר יותר מספרים בפחות זמן, וזה מקור הקטיעות. אבל רררררציתי לומר לך שזה די משעשע אותי.

טוב, אז נצטרך לוותר על התאוריה הזו.

אבל נכון שגם נועם יפה עיניים ונבון? עידו לפעמים מדבר מהר, אבל זה תמיד ברור. מה שהדאיג אותי זה שהוא בוכה מזה. א-בוחר צריך להגיע הלילה, אחרי העדרות של שלושה ימים, וצריך לעדכן אותו (עד אתמול בערב לא חשבתי שיש בעיה). אחרי הדיבור הבוקר, היה לנו יום ללא "רוצה"... נראה מה יהיה.

nonana

New member
היי היה לי את הבעיה הזו עם שתי

בנותי- לי אמרו בהתחלה לא לתת לזה יחוס מיוחד אלא רק לעזור להן להשלים את המשפט ופשוט לזרום עם זה- וזה עבר- אצלי זה התחיל בערך באותו הגיל נגמר במספר חודשים אחדים אחר כך). והגמגום נעשה בהברות שקשות יותר להן היה לבטא. לדעתי אל תתיחסי לזה מידיי אלא תזרמי וזה יעבור מאליו. (לעיתים זה בעקבות זה שהם חושבים מהר יותר משהם מסוגלים לבטא).

Shellylove

New member
אם זה מפריע לו

וזה רק עם "רוצה", אולי למצוא מילה אחרת שתביע אותו דבר, נגיד "חפץ" או אפילו "בא לי" (המאד פופולרי אצלנו עכשיו). פשוט להגיד לו: "עידו, אני רואה שקשה לך עם המילה הזאת, מה דעתך להגיד "בא לי" במקום?"

Shellylove

New member
זה נשמע כמו הפרעת שטף

תסתכלי בשרשור הזה וגם בזה. היתה פה פעם גולשת (ניריתי של יותם?) שהיא קלינאית תקשורת, אולי תנסי לשאול אותה.

אני זוכרת את העניין הזה

עם הגמגום. הילדה שלי בת 4 ולדעתי זה היה בערך לפני שנה שהיא נתקעה עם כל מיני מילים לא אחת ולא נראה לי שמדובר בבעיה של דיבור ספצפית של הילד שלך אלא בשלב קוגנטיבי שבו המחשבות רצות מהר מכדי שהפה יצליח להגות (זה ממש לא מחקרי ובדוק זאת לגמרי השערה שלי – מה שבטוח שזה היה שלב והוא עבר) ואם הבנתי נכון הילד שלך בן 3 בערך? אני לא הייתי נלחצת ונותנת לזה קצת זמן לראות אם זה ממשיך, עובר, מתפתח או .. מה שהכי נראה לי – חולף.

למעלה