הילד לא ישן...קצת ארוך

galia26

New member
הילד לא ישן...קצת ארוך

היי זו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום הזה ואני שמחה למצוא פה כמה שמות מוכרים. פשוט התעוררה בעיה עם אדם או יותר נכון עם הפעוטון שלו. הילד בן שנה, ומזה כחודשיים אני שמה אותו בפעוטון בקיבוץ שכן. מאז שהוא שם הילד ישן 20 דק' ביום (מ-07:00 עד 16:00) הוא מגיע הביתה משחק ומבסוט ובשעה 20:00 הוא נופל ונרדם עד למחרת בבוקר. מבחינתי אין עם זה שום בעיה אבל עכשיו המטפלת שלו מאשימה אותי שבגלל שהילד אין לו מיטה משלו (הוא עדיין איתנו במיטה) אז הוא לא מצליח לישון בפעוטון ואז הוא אחרי ארוחת הצהריים כווץ' עד שאנחנו באים לקחת אותו. היא רוצה שאני אקח אותו כל יום ב13:00 עד שהוא יתרגל לישון במיטה משלו (היועצת של אותו קיבוץ הציעה ככה). לאחרונה עברנו בית והכנו לילד חדר עם מיטה משלו אבל לא מיטת סורגים אלא מיטה רגילה שחתכנו לה את הרגליים והיא ממש נמוכה ואדם מטפס ויורד ממנה לבד ומתרגל אליה ככה ואני חשבתי שלאחר תהליך הסתגלות אני אעביר אותו לחדר שלו. היא גם אמרה לי שזה לא הגיוני שילד בן שנה יישן רק 20 דק' ביום, שאלתי את רופאת המשפחה והיא אמרה שאלו שטויות במיץ... המטפלת ברוב חוצפתה מתחה עליי ביקורת ואמרה שצריך להחליף לו את המיטה למיטת סורגים כדי שיהיה רגיל למיטת סורגים כי זה מה שיש להם שם. אני חייבת להוסיף ולומר שבסופ"שים ובימים שאדם בבית הוא ישן נהדר גם בבוקר וגם בצהריים ואנחנו שמים אותו במיטה החדשה שלו ואין לו שום בעיה. אשמח לשמוע מה לכן יש להגיד ומה אתן הייתן עושות, אני לא רוצה להעביר אותו לפעוטון אחר כי המעברים האלו קשים במיוחד בשבילו אבל אם לא תהיה ברירה אז נעשה את זה. אדם הוא ילד כל-כך חמוד ושובב ואני מרגישה שהמטפלת יוצרת מהומה רבה על לא דבר. טוב אני מאוד נרגשה ויצא לי קצת מבולבל...תודה על תשומת הלב...

נראה לי שהמטפלת מנסה להעביר אליך

את מה שאמור להיות בתחום אחריותה שלה. מתוך מעט הניסיון שלי עם הבן שלי, ראיתי שילדים יודעים, גם בגילאים צעירים מאד, לעשות הבחנה בין דרכי התנהגות בבית לבין אלה שבגן. אולי קשה למטפלת להתמודד עם קשיי ההרדמות של הילד בפעוטון, אבל מכאן ועד המסקנה שהיא מוציאה - המרחק רב. אני הייתי מתעקשת איתה שהיא צריכה למצוא את הפתרון לעניין השינה שלו בגן, מבלי להשליך על הסדרי הלינה שלכם בבית (זה באמת עניינכם המאד פרטי). ואגב גם הילדון שלי (כעת בן שנתיים) היה ישן מעט מאד במהלך היום, ועם הזמן למד לישון יותר.

דבורי

New member
שטויות

גם הילדים שלי ישנים אתי במיטה ואין להם שום בעיה להרדם במשפחתון. הם התרגלו לזה די מהר. המטפלת צריכה אולי להתאמץ קצת יותר כדי להרגיל אותו, אבל כפי שכבר נאמר פה ילדים יודעים להבדיל בין תנאי השינה בבית לבין אלה שבגן. אני מניחה שפשוט יש לו הרבה גרויים בגן ולכן הוא לא רוצה לישון שם. זה דוקא סימן טוב.

kokopeli1

New member
הצרכים של ילד והצרכים של המטפלת

נתקלתי לא פעם בפעוטונים (ובעיקר בקיבוצים) שבהם שנת צהרים היא חובה (גם בגילאים הבוגרים), בלי קשר לצרכי הילד. עבור המטפלות, זמן שנת הצהרים נתפס כזמן המנוחה, ואסור לילדים להפריע להן. יש לי תחושה שזה מה שקורה בגן של אדם - מסיבה כלשהי הילד לא מצליח לישון במיטה שלו בגן (אולי רעשים מסויימים, אולי נוכחות הילדים, אולי המיטה לא נוחה לו...) ולמטפלת זה מאוד לא נוח. נכון שבגיל הזה רוב ילדים ישנים לפחות שעה וחצי ביום, ועובדה שבבית אדם ישן טוב, אז המסקנה היא שמשהו בגן מפריע לו לישון, ולא משהו בבית או בילד. אני הייתי מדברת עם המטפלת ומשקפת לה עד כמה היא אנוכית בגישתה, ואם היא לא הייתה מקבלת את עמדתי הייתי שוקלת ברצינות להעביר את הילד לפעוטון אחר, בעיקר כי אני רואה במצב שאת מתארת סימפטון לבעיה הרבה יותר גדולה של גישה חינוכית. בהצלחה ואשמח אם תעדכני אותנו

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif גם אני מסכימה.

וכדאי להסביר לה, שבבית הוא ישן בסופי שבוע ובחגים גם במשך היום, הרבה יותר מ-20 דקות. כדאי לנסות לבדוק בכיוון של מה מפריע לו לישון בגן, ולנסות לפתור את זה. ברור שלמטפלת קשה יותר כשהוא לא ישן, אבל הפתרון הוא בידיה. את יכולה לתמוך בה, אם זה יהיה באפשרותך, אבל לא לפתור את הבעיה עבורה. אגב, איך הוא נרדם בבית? ואיך בגן?

michal@gal

Active member
מנהל
זאת הבעיה של המטפלת

שקשה לה להתמודד עם הילד. וחוץ מזה, עובדה שהוא נרדם, אפילו אם רק ל-20 דקות, אז אין כאן בעיה של קושי להתרגל למיטה. במקרה הכי גרוע, את יכולה להציע למטפלת לשים לו מזרון על הרצפה (כמו שעושים בהרבה גנים בעיר), ואז הוא ירגיש בדיוק כמו במיטה שלו בבית.

אז הוא לא ישן אז מה?

אצלנו הם שוכבים על המיזרון בלי לישון וזה בסדר גמור ואם יש אפשרות שישחק במשהו שקט עד שכולם יקומו עוד יותר טוב,אפשר לדבר עם המטפלת ולהציע לה את זה. שלך חנה גונן

המטפלת מבלבלת במח

הילדים שלי ישנים במיטה המשפחתית מלידתם ולא היתה מעולם שום בעייה של שינה בצהריים. מאיפה בכלל היא יודעת שאדם ישן איתך? מה זה עניינה? הקיבוץ הצליח להרוס להרבה מדי ילדים את הילדות עם המושגים המעוותים הללו, שירדו מהילד שלך....מצידי את יכולה להעביר למטפלת את הודעתי כלשונה
וחוצמיזה אני לא ממש מבינה למה תינוק בן שנה צריך לישון בלילה לבד...זה לחלוטין לא קשור, אפילו לא בשוליים, לנוהגי השינה שלו בגן. יש ילדים שלא קל להם לישון בצהריים. אם המטפלת לא יודעת את זה - שתחליף מקצוע... {מחנה, שרק המחשבה על הקשר שבין קיבוץ לחינוך עושה לה צמרמורררררת}

She Dolphin

New member
מטפלת אחת וכל כך הרבה שטויות ../images/Emo31.gif

כשתומר נכנס לגן הוא היה בן שנה ושלושה חודשים וישן כבר תקופה ארוכה בתיטה שלנו בלבד, כי שנא להכנס למיטה שלו. הוא למד לישון על מזרון שמונח על הרצפה בדיוק כמו כולם שם - בלי שום בעיה. היא חצופה, טועה ומטעה. האם הדברים האחרים בפעוטון הזה מקובלים עלייך ואת מרוצה באופן כללי? אם כן, ואת מרגישה שבסך הכל טוב לו (מה גם שמעברים קשים לו) אולי אפשר לחכות עד סוף השנה שם. אם את מרגישה שיש עוד דברים שלא נראים לך ויש לך אפשרות למצוא מקום שאפשר לעבור אליו אחרי פסח - אני הייתי שוקלת להעביר.

נורית מ.

New member
נו באמת

"ואמרה שצריך להחליף לו את המיטה למיטת סורגים כדי שיהיה רגיל למיטת סורגים כי זה מה שיש להם שם" מה היא בעצם מבקשת שתיצרי בבית תנאים של גן ילדים? (אולי כדאי גם שתאמצי איזה 20 ילד שישנו איתו, כדי שזה יהיה דומה למה שקורה בגן)? לא יותר טוב שהיא תיצור בגן תנאים של בית?

עמית@

New member
וגם אל תהיי איתו כל הלילה כדי

שיתרגל (כי ככה זה בפעוטון) ואם את כבר בסביבה, תשיגי עוד עשרה ילדים כי ככה זה בפעוטון
מה לעשות- ש*היא* נותנת השירות עבורך, והילד הוא שלך ושלך בלבד, גם תמר ישנה איתי במיטה ומעולם לא ראתה מיטת סורגים מבפנים
ובפעוטון היא ישנה נפלא בלעדי, לא נרשמו נזקים..לא ייתכן שהמטפלת תכופף אתכם רק בגלל ש*לה* נוח כך. בהחלט ייתכן שככה הוא ישן, 20 דקות היום ולילה מלא, הגיוני בעליל.

דסי אשר

New member
האם שוחחת עם הפסיכולוגית/רכזת הגיל

הרך בקיבוץ, או אלה דברים שאמרה לך המטפלת, כאילו הן אמרו? יכול בהחלט להיות, שלילד קשה להרדם- פעם נוספת, משום תהליכי ההסתגלות. בהחלט - אצל ילדים שרגילים לישון עם הוריהם במיטה, השינוי,תהליך ההסתגלות למסגרת בתחום השינה, עלול להמשך יותר זמן. נכון- לא אצל כולם זה כך- אבל אצל רבים כן. אולי זו הסיבה. כבר הזכרתי שישנו אצלי אחד שכאשר הגיע אלי בגיל שנה, לא רק שישן עם הוריו(עד היום), והלך לישון עם הנקה ונשיאה על גופה של האם. היום- חצי שנה מספטמבר- כבר חמישה חודשים שהוא נרדם בקלות ובמהירות במיטה משלו- אצלי במסגרת. אני בהחלט חושבת שכזה קטון זקוק ליותר שעות שינה ביום(תכנסי לאתר בעברית של אבי שדה..), והוא כנראה משלים אותם בשבת. אני בטוחה שמה שהיא מספרת שהוא כזה קוויצ'י הוא אמיתי. מה שקורה אחר כך, כמו אצל הרבה ילדים- הוא עובר את משבר העייפות, נכנס לסוג של רמת פעילות גבוהה, ונרדם לילה שלם מהשעה שמונה. כאשר ילד עובר משתי שינות ביום לשינה אחת, עמים רבות רואים, שכל כמה ימים הוא נהיה מאד עייף, וליום אחד חוזר לדפוס הקודם, של שנת בוקר ושנת צהריים. אני בהחלט מסכימה עם מי שכתבו כאן- שהקושי הוא של המטפלת (וגם של אדם עצמו), שהיא צריכה למצוא פתרון לאיך לעזור לו להרדם בתנאים אחרים, אבל אין לה שום זכות להתערב באורח חיי המשפחה. דסי
השבוע הוא קםמשנת הצהריים קצת "עצבן".., הוא סימן לי עם ידיו על הכורסא, כמו שמסמן לאימו, כאשר רוצה הנקה. התישבתי, אמרתי לו שאין חלב ואני לא יכולה להניק אותו. הוא הרים לי את החולצה כדי לבדוק....

galia26

New member
תודה לכולכן על התשובות -

וקצת הבהרות : אדם היה איתי בבית עד 4 חודשים ואז הוא היה עם מטפלת עד גיל 10 חודשים. תמיד הוא היה צריך תשומת לב בזמן ההרדמה וכשהכנסתי אותו לפעוטון אמרתי זאת למטפלת כמו שגם אמרתי לה שהוא ישן איתנו במיטה כי רציתי שהיא תדע הכל על הילד וכך יהיה לה ולו הסתגלות יותר קלה. אדם עד לפני שבוע עוד ינק והיה נרדם על הציצי, מלפני כשבוע הוא נרדם על הבקבוק. אני נשארת איתו בידים עוד קצת זמן ואז מעבירה אותו למיטה ובד"כ מתחלקת פנימה ביחד איתו. המטפלת שלו בבית הייתה מרדימה אותו על כדור פיזיוט' כך שהוא צריך את התנועה בזמן ההרדמות. שם אין לי מושג איך מרדימים אותו, היא אמרה לי שהיא ניסתה הכל - מזרון על הריצפה, כריות במיטה, ערסל והוא עדיין דבק ב-20 דק' שלו. חוץ מהקטע של ההרדמות נחמד לו שם, הוא מסתדר עם הילדים טוב (גם זה לקח לו זמן עד שהוא למד) בכל מקרה עוד חצי שנה הוא כבר עובר לפעוטון אחר אז לא שווה להוציא אותו מהחברה שלו. לגבי המטפלת שלו - אני עוד לא ממש מתחברת אליה, זה היה הקש ששבר את גבי היו עוד כמה מקרים כמו כל מני אבחנות שלה (כמו שאמרו שבקיבוצים יודעים טוב טוב איך לתסבך את הילדים - ראה דוגמא עליי...) ביום חמישי תהיה לנו שיחה עם היועצת החינוכית ואני מקווה שהיא תבין ותפתור את העניין... אני צר לי רק שאני לא מספיק אסראטיבית ובנוסף לכך אני בשלבי הריון מוקדמים וההורמונים שלי סוערים אז על כל שטות אני מזילה דמעות...אני מקוה שאני אעמוד בלחץ. כמו שאמרתי קודם - כולה ילד בן שנה חמוד וחייכני אולי גם קצת שובב ואני שמחה שהוא מלמד אותה מאיפה משתין הדג... טוב, שוב תודה לכן - גלי

גלי, רציתי להוסיף ולחזק אותך

תאמיני לתחושות הבטן שלך! בהודעה האחרונה שלך ממש משתקף שאת מאד מבינה את הילד שלך, אז תמשיכי עם זה הלאה, גם מול אי הבנה שבצד השני. האם הם ניסו להרדים אותו תוך נענוע של המיטה? אם הילד שלך זקוק לתנועה (כפי שכתבת לגבי המטפלת שהיתה לו), אולי זה יעזור. אל תתקפלי! וגם אם את בוכה (הורמונים, דאגה, אכפתיות וכו') - זה לא סימן שאת לא צודקת...

לחזק אותך עם סיפור כזה

הבת של חברה שלי מגיל חודש וחצי ועד גיל שנה, בערך, ישנה כמה דקות אחרי האוכל בלבד (בהנקה או בארוחות בקבוק, כשחברתי חזרה לעבודה). גם היום היא בדרך כלל לא ישנה בכלל במשך היום, כשהיא בבית. כשהיא בגן, היא ישנה כל יום צהריים עם שאר הילדים. לגן היא התחילה ללכת כמעט בגיל שנתיים, ועד אז, לא ישנה במשך היום. בלילה היא ישנה יופי. אז מה? כלום. רק האמא היתה צריכה לותר על מנוחת הצהריים שלה. זה הכל.

למעלה