אני לא מסכימה עם התזה הזו.
אני מסכימה שבכי הוא צורך, ושלפעמים באמת יש לך פשוט צורך לבכות. אבל אני לא מסכימה עם זה שהרגעת הבכי גורמת ליצירת דפוסים בעייתיים. תחשבי על עצמך כשאת בוכה או עצובה - לפעמים את רוצה רק להיות לבד ולבכות (ואז באמת יהיה קשה מאד להציע לך ניחום אחר, נכון?) ולפעמים את שמחה מאד לנחמה. אני חושבת שניחום, שהצעת כתף, שתמיכה היא דבר מאד מאד חשוב שאפשר להציע לאהובינו, ואם נמנע מהם את זה בטענה שהם צריכים למצות את הצורך שלהם לבכות, נחטא כלפיהם. אני גם לא חושבת שהצעת ניחום מסוג כלשהו (למשל, אצל תינוקות ופעוטות, חיבוק, נשיאה על הידים, הנקה...) היא סוג של "סתימת פיות" כפי שעולה מהתזה של סולטר. מנסיוני עם הילדים שלי, גם בגיל רך מאד, לא תמיד אפשר להרגיע בכי מיד - לעתים התינוק שלך בוכה וברגע שאת מרימה אותו או מציעה לו שד הוא נרגע, ולעתים לא. אני זוכרת שכאשר הבאתי את אורי הביתה מבית היולדות, הוא היה בוכה לפעמים מן בכי כזה של עצב, ששום דבר לא היה יכול לנחם אותו, והייתי יושבת כשהוא בזרועותי, מחבקת אותו, והוא היה בוכה. אני זוכרת שחשבתי אז שהוא עצוב. הרגשתי שהתפקיד שלי הוא להיות תומכת ומכילה, ולא להפסיק את הבכי שלו, אבל גם הוא ידע את זה, והיה ממאן במקרים האלה להתנחם בהנקה או בידים שלי. לעומת זאת, במקרים רבים ההנקה או החיבוק אכן מהווים נחמה, ואני חושבת שזה נפלא שיש לנו אפשרות להרגיע ולנחם את האנשים הקרובים אלינו ביותר. אין לי שום ספק שהילדים שלי הם לא אנשים מתוסכלים משום שאני עושה כל שביכלתי כדי להענות למצוקות שלהם (ואצל תינוקות, בהעדר אפשרות תקשורת יעילה יותר, הבכי מהווה כלי תקשורת אפקטיבי מאד). ולסיכום שוב - פשוט לא מסכימה.