אוקי... סליחה... הסבר ארוך ומייגע...
ננסה את זה ככה מה פירוש המילה דרמה? פירוש המילה דרמה היא פעולה... מה זאת פעולה? שאלה מעולה! שנה שניה בבית ספר למשחק ואני עדיין לא מבין ב-100 אחוז. אבל זה למה אני לומד משחק

לכל ביט בתיאטרון יש פעולה... פעולה יכולה להיות פעולה פיזית (שותה, קם, מתפשט, מקיא) ופעולה יכולה להיות פעולה דרמטית (מאשים, מאשר, מתעניין - וסתם בשביל העניין. פעולה אמורה להיות כלפי פרטנר. אפילו במונולוג. אז תמיד צריך להתחיל את הפעולה ב"ל" - להאשים, לאשר, להתעניין וכו). תמיד צריך למצוא את הפעולה, גם אם אני לא יכול לתת לה שם (למשל - היה לי מונולוג שהייתי צריך להגיד משהו בצורה אבסורדית, ולא היה לי שם לפעולה, אז הפעולה שלי הייתה "לאבסרד". אין כזאת מילה, אבל אני הבנתי מה זה אומר. באמת שזה מספיק

) עכשיו, ננסה להעביר, ע"י ציור אינטרנטי, מה קורה כשהפעולה היא יחד עם הטקסט ומה קורה שהפעולה רחוקה מן הטקסט (בשביל לסמל פעולה נשתמש ב-* ואת המרחק ב- -) טלנובלה: ** (משמע, הפעולה מאוד קרוב לטקסט. "אני כועס עליך!" - נחשו מה תהיה הפעולה!) מלודרמה: * - * (משמע, יש מרחק קל מן הפעולה לטקסט. מחזה מצויין שמבהיר את זה "שבת ראשון שני") וכו וכו וכו עד אבסורד ש: * ---------------------------------------------------------------------------------------------... * (קשר הזוי בין הפעולה לטקסט - ד"א גם צ'כוב. אפילו שהוא לא אבסורד) בכל מקרה, חנוך לוין עובד על פעולות שהולכות כנגד הטקסט. כדי שהביט "אני עצוב אני אומלל" לא יהפוך לרחמים עצמיים ולסוג של "טלנובלה", אנחנו נשתמש בפעולה שרחוקה מן הטקסט. למשל "להאשים". ודווקא יש לי דוגמא טובה מתוך מונולוג שעשיתי של יהושע מתוך "סולומון גריפ" של חנוך לוין. "למישהו זה הרי מוכרח להיות איכפת שאני חי" - הפעולה שלי הייתה להאשים. בקלות יכולתי לבחור את הפעולה "להצטער" או וואטאבר. אבל להאשים זו הפעולה הנכונה. עוד דוגמא - "צריך להיות מישהו ששומע" - הפעולה שלי הייתה "קביעת עובדה". בקלות יכולתי לבחור "להצטדק" או וואטאבר. אבל "קביעת עובדה" זו הפעולה הנכונה. כמובן שהפעולה נובעת מתוך הרצון (המטרה) והמעצור (המכשול) שלך. הן פנימי והן חיצוני. ואל תשכח - מה שהכי יפה אצל חנוך לוין שאלו דמויות אנושיות! אלו דמויות שבקלות אנחנו יכולים לפגוש בחיי היום יום! נכון שעוברים עליהם דברים אבסורדים, אבל התגובות, המצבים, היחסים, הפעולות!!! הן אנושיות לגמרי. בכל מקרה, אם הצלחת לקרוא עד הסוף ונשארת בלי סימני שאלה (כי אני נשארתי) אז אתה מוזמן לפנות אלי במסר (ושם תקבל את מספר הטלפון שלי ואז נוכל לדסקס על חנוך לוין בשלווה ונחת) או לפנות אלי למסנג'ר
[email protected]