הילד חולה-חסרת אונים!!!

הילד חולה-חסרת אונים!!!

המתוקי בן שנה וחצי. התחיל ללכת לגן בספטמבר, לראשונה.
מאז חולה והרבה.
אתמול והיום לא שלחתי אותו לגן.
בחג שמחת תורה היה לו חום, עד 38 מעלות. לא נתתי אקמולי..החום עבר. אבל...הליחה לא פסקה, כשהוא ישן הוא נחנק...מתעורר אולי 10 פעמים בלילה וככה גם אני.
שלושה לילות של סיוט ואני כבר לא מתפקדת.
זה היה נראה לי גם צמיחת שיניים, אז שמתי לו משחה שקצת הרגיעה אבל הנשימה עם הליחה והנזלת פשוט חונקים אותו.הוא כבר צרוד לגמרי המסכני:)
הלכתי אתמול לרופא שבדק לו ריאות אוזניים וגרון ואמר שזה ויראלי ורק לשים מי מלח בתרסיס לאף.

מה אני עושה?????:)))

galizoe

New member
לוקחת הרבה אויר ומכינה הרבה אופציות לחופשת

מחלה... ימי חופש/סבתא/בייביסיטר...

בשנה הראשונה ששלחתי את בתי לגן, בגיל כמעט שנתיים, ב4 חודשים שבין תחילת השנה לחנוכה, חודשיים וחצי היא היתה בבית עם וירוסים שונים... שבוע בגן שבועיים בבית, עוד חצי שבוע בגן ועוד שבוע וחצי בבית... עד שהמערכת החיסונית שלה השלימה את מערך המיגון.

לנחמך, מאז -והיא כבר בכיתה ד , בקושי היתה חולה יום פה יום שם.

אכן מתסכל מאד ועלול גם להדאיג

למרות שהרבה ילדים מתחילים את הגן עם סדרת מחלות וירליוץת, הייתי בודקת דרך לחזק את המערכת החיסונית שלו.
ראשית בדיקות כלליות (ברזל וכו) בהתאם אם יש צורך כמובן להוסיף מה שצריך ואם הכל נראה תקין יש אפשרות לחזק את הקטנטון באופן אלטרנטיבי כך שהמערכת החיסונית תתחזק ויחד איתה החוסן הרגשי.
לפעמים המערכת החיסונית יורדת בגלל קושי רגשי כמו הסתגלות לגן. כדאי לעזור לו קצת.
כמובן שכמו שאמרה גלי לפני , הוא יתחסן בכל מקרה ויתחזק, העזרה מבחוץ רק מקלה, אולי...
העיקר שתהיו בריאים, שישתלב ויצמח ויגדל בבריאות טובה.

ani gabriella

New member
אני ממליצה על דיקור

גם אצלנו כשהקטנה התחילה ללכת לגן הייתה תקופה ארוכה של מחלות שהיא פשוט לא הצליחה לצאת מהן. העומס שהמערכת מקבל הוא גדול - גם ריגשית עמוס להם ואני מאמינה שזה משפיע על המערכת החיסונית. לצד זה יש חשיפה פתאומית ומסיבית להמון חיידקים היא שחוגגים על החולשה של הגוף ולכן הרבה ילדים נהיים חולים כשנכנסים לגן.
אנחנו התחלנו דיקור בערך בגיל הזה, בהתחלה זה היה כל שבועיים וכבר תקופה שזה פעם בחודש, רק כדי "לתחזק" את המערכת. אני מאמינה גדולה ברפואה אלטרנטיבית ויכולה לומר שלפחות במקרה שלנו זה עובד. טפו טפו טפו הילדה חזקה ולמעט קצת נזלת פה ושם אין כאן חולי, וגם כשיש משהו זה לא מגיע לאנטיביוטיקות וכאלה.
חשוב ללכת למישהו שמתמחה בילדים.
מאחלת לכם רק בריאות

קודם-מקווה שהוא מרגיש טוב יותר, איחולי בריאות

לכם

צריך פשוט סבלנות, להיות בבית,לנוח...
וזה לא סוף העולם אם נחים קצת מול הטלויזיה/די וי די או שאפשר לשחק במשחקים באיזי.

An at

New member
מה שעובד בשבילנו

כמו שאמרו לפני,שנה ראשונה בגן, הרבה מחלות. עברתי את זה כבר עם שני ילדים והיו חודשים ששאלנו את עצמנו למה אנחנו בדיוק משלמים לגן. מזל שבסוף הם אכן מתחסנים.

מה שעובד בשבילנו לליחה ונזלת זה אינהלציות עם מי מלח - אפשר לקנות את המכשיר מסובסד דרך חלק (או כל) הביטוחים המשלימים. את מי המלח את מקבלת במרשם מהרופא ובטח תהיה אחות שתדע להסביר לך "מה עושים עם זה". היות ומי המלח אינם תרופה, לא נתקלתי ברופא שהתנגד לתת מרשם. לעומת זאת, אם מציעים לך כל מיני תרופות שבמקור מיועדות לאסטמה, כדאי לשקול היטב, כי רובן מכילות סטרואידים.
ועוד פטנט שלעיתים קרובות עובד: טיפה של אקליפטוס לימוני על מטפחת בסמוך לראש של הילד (על שידה סמוכה למשל). יותר טוב מכל ה"קרבולי" למינהם. שימי לב שמדובר באקליפטוס לימוני ולא שמן אקליפטוס, שפחות טוב לקטנטנים. אנחנו גם מוסיפים טיפה של לבנדר להרגעה.

לשיניים - חוץ מהטי-ג'ל המפורסמת, שהבנתי שהיום כבר פחות אהובה, יש תרסיס על בסיס טיבעי בשם "אס או אס ביוקל" הוא גם עושה פעולה של חיטוי וגם מאלחש טיפה. הוא מתוק וטעים ורק זה כבר מרגיע את הילדים. הרוקחת שלנו המליצה עליו כשהיה לבת איזה פצע בפה ומאז אנחנו חסידים גדולים שלו.

ולעניין קשיי הנשימה בגלל הליחה, אפשר לתת לו לישון מספר שעות בעגלה בחצי שכיבה- חצי ישיבה. אנחנו שאלנו בזמנו את הרופא והוא אמר שלא זה מה שיעשה נזק לגב של ילד.
ונכון שאנחנו לא רוצים לשבש לילדים שגרה ולקלקל הרגלים, אבל תמיד מחלה היא שבירת שגרה, אז החוכמה היא אחר כך לחזור ולהבהיר מהר את הגבולות. ובמילים אחרות, בזמן מחלות לא צריך להתעקש ולחנך את הילדים בתחומים שהם לא "מאסט".

וטוב שלא נתת לו אקמול על חום נמוך (כמובן שצריך להיות ערנים ולראות שהחום לא "מזנק", בעיקר בשעות הערב והלילה).

למעלה