הילד בן שלושים

הילד בן שלושים

ושש, ובעוד חודש שלושים ושבע, ומשחק כדורסל שלא יאמן. אני מודה שאף פעם לא הייתי ממעריציו של קיד. תמיד הוא שיחק בקבוצות אפורות, ולמרות הסטטיסטיקה הטובה, ולפעמים מדהימה פשוט לא הדליק אותי. השנה לקחתי אותו לקבוצת הפאנטזי שלי באחת מהליגות שאני משחק בהם, מה שגורר מעקב הדוק יותר, ובסופ"ש הזה קיבלתי שידורים של שני המשחקים של דאלאס, ופשוט נשארתי פעור פה מהבחור. נגד אורלנדו הוא סיים עם 10 נקודות ב4 מ8 מהשדה, ו2 שלשות. 8 אסיסטים, 8 ריבאונדים ו4 חטיפות. נגד מיאמי הוא סיים עם 21 ב5 מ8, 3 מ5 לשלוש, ו8 מ9 מהקו, 5 ריבאונדים, 11 אסיסטים, 3 חטיפות, וחסימה. אבל המספרים זה רק חלק קטן מהסיפור. נגד אורלנדו הייתה לו שלשה סופר חשובה עמוק ברבע הרביעי. נגד מיאמי הוא קלע 14 נקודות ברבע המכריע, וכל זה בלי שלשה מחצי מגרש שהוא קלע בירידה לחצי, ונפסלה, כיוון שיצאה מהיד טיפלה מאוחר. אבל גם זה לא הסיפור. הסיפור זה לראות כמה חוכמת משחק יש לבן אדם, וכמה שכל עדיף על אתלטיות. הרגליים בהחלט לא מה שהיו פעם. לא במהירות, ובטח לא הקפיצה. למעשה למעט פעם-פעמיים, קיד לא עולה יותר מ10 ס"מ מעל הקרקע. המהירות לא מאפשרת לו לחדור, אבל זה לא מפריע לו לדחוף את הכדור קדימה כל הזמן, וזה לא מפריע לו לחטוף משחקנים זריזים ממנו ומהירים ממנו. השדרים אמרו שזה בגלל שהוא רץ בקוים ישרים, ולא בזיגזג, אבל אין לי ממש מושג מה זה אומר. בכל מקרה, הוא פשוט יודע לאן ילך הכדור. הוא כמעט לא קולע, אבל מצד שני הוא גם כמעט לא זורק. בניגוד לבראה וטרי, שכשהם מרכזים המשחק הולך לחדירות שלהם, עם קיד ההתקפה המסודרת היא בעיקר הנעת כדור. הוא לא זורק כי הוא תמיד יעדיף עוד מסירה על פני השלשה, אבל גם כאן יש בעיה שבאה עם הגיל. השחרור כדור שלו איטי מאוד, ולכן אם יש שחקן בסביבה הוא יעדיף להימנע מהזריקה, אלא אם כן זה סל מכריע, ואז אין לו בעיה לקחת אחריות. החדירות שלו גמלוניות, והוא חודר בשביל למסור, שוב בגלל השחרור האיטי. אבל אם יתנו לו יותר מדי מרחב, הוא יקלע. יש לו שני קלעים על ידו בכל זמן נתון, והוא לא יתבייש לתת להם לעשות את הנקודות (שניים מבין נוביצקי באטלר וטרי). הרבה מהאסיסטים שלו הם מסירה פשוטה לנוביצקי, שהענק עולה על השומר שלו וקולע. ועדיין מפעם לפעם הוא מוסר אסיסט שלא ברור איך הוא הצליח להשחיל כדור על המילימטר. פשוט תענוג. ואם נחזור קצת למספרים, אפשר גם כאן לראות שהוא משתבח עם השנים.הוא משחק העונה 36 דקות למשחק, לעומת ממוצע קריירה של 37 דקות. הוא זורק 5 זריקות פחות, אבל קולע ב3% יותר לעומת ממוצע הקריירה שלו. מהשלוש הוא קולע 2.1 פעמים במשחק ב42%, לעומת ממוצע קריירה של 1.4 שלשות ב34%, וזה שיפור מדהים. לעונשין הוא כבר כמעט לא מגיע, אבל האחוז נשאר זהה. הוא לוקח 5.2 ריבאונדים לעומת ממוצע קריירה של 6.6, אבל מירב הירידה היא באופנסיב, בצד ההגנתי הוא ממשיך לבצע את מלאכת הריבאונד בצורה טובה מאוד. ממוצע האסיסטים והחטיפות שלו נשאר זהה לממוצע הקריירה, אבל הוא מאבד 0.7 כדורים פחות. הוא קולע 4 נקודות פחות מממוצע הקריירה שלו. בכל קנה מידה הוא נשאר אחד מ20 השחקנים הטובים ביותר בליגה, לפחות בכל מה שקשור לפאנטזי. אבל גם בכדורסל נטו, כזה שמנצח משחקים. ונשמח לשמוע את דעתכם.

WorldCenter

New member
שחקן מצוין

גם הוא כמו סטוקטון נשאר מאוד אפקטיבי במשחק בגיל מאוחר בזכות השכל שלו, אם אני לא טועה יש לו חוזה לסיום העונה הזו ועוד שנתיים שלאחריה (עד 2012) כך שנמשיך לראות אותו גם בשנים הבאות מרכז את דאלאס.

endorms

New member
יפה כתבת

ואני מסכים כמעט בכל מילה. אבל עדיין בתור צופה תמיד היה ב"ילד" איזה משהו שהפריע לי להתחבר אליו עד הסוף ולהנות מהמשחק שלו לחלוטין. כמעט בכל שנותיו בליגה הוא היה בטופ של ה 10-15 שחקנים ואיכשהו כמעט ולא הגיע גבוה יותר. תמיד היה שומר אישי טוב אבל לא מצויין, קלעי בינוני אבל לא טוב ולא לחלוטין יציב בתפוקה ההתקפית שלו. מפריע לי שמאז שנכנס לליגה הוא נשאר פחות או יותר אותו השחקן ולא הוסיף כמעט אף אלמנט למשחק שלו. אני יכול לציין רק את משחק הפוסט שפיתח עם השנים. מפריעות לי מאוד גם שתי תקריות האלימות בהן היה מעורב כאשר היכה את אשתו. בסה"כ שחקן טוב, אולי טוב מאוד לפרקים אבל היה חסר לו את האופי בשביל להוביל ולהפוך לשחקן דומיננטי בדורו.

WorldCenter

New member
היה אחד השחקנים הכי טובים

בשנים שהוביל את הנטס ל2 גמרים רצופים, היה אמור לזכור לפחות בMVP אחד באותם שנים, אבל זה חמק ממנו, בקשר לאלמנטים במשחק, הוא נחשב לאחד השחקנים המושלמים בדורנו, סיכוי של טריפל דאבל כמעט בכל משחק. ובקשר לשמירה הוא תמיד היה מצוין ולא רק שומר טוב, לדעתי האישית לפחות.

endorms

New member
אני חוזר ואומר

אני לא מערער על כך שהיה אחד השחקנים הבולטים בעשור האחרון. אבל לטעמי האישי, למרות כל הישגיו הוא שחקן שמוערך יתר על המידה דווקא בגלל ההישגים הסטטיסטיים שלו. אני לא חולק על העובדות שציינת אבל אני בוחר להסתכל עליהן מנקודת מבט מעט שונה. ראשית כל הנטס שהגיעו לגמר ה-נ.ב.א פעמיים היו אולי קבוצת הגמר החלשה ביותר בעשור האחרון. רק קליבלנד של 2006 מתחרה בחולשה של ניו ג'רזי. אלו בדיוק היו השנים שבהן הביקורת על חלוקת הליגה למזרח ומערב הייתה הקולנית ביותר. הקבוצות שניו ג'רזי הייתה צריכה לעבור אז בדרך לגמר היו חלשות באופן מחריד ואף אחת מהן כנראה לא הייתה עוברת את הסיבוב הראשון במערב בעונות ההן. בנוסף, על אף שהוא כמעט קיבל את תואר ה-MVP אני יכול לחשוב על מספר שחקנים שהיו טובים ממנו באותה העונה - דאנקן, אוניל, אייברסון, בריאנט, גארנט וכריס וובר אהובי הוותיק. זיכרון זה הצד החלש שלי ככה שאני בטוח שאם אני אנסה אני אזכר בעוד כמה. לבסוף, אציין שוב שאני חושב שה"ילד" באמת היה שחקן מצויין אבל כזה שמתאים בעיקר לעונה הסדירה. כמעט ולא זוכר אותו משתלט על משחקים כמו שאני זוכר את השחקנים האחרים שציינתי למעלה. כמעט ולא זוכר אותו מתעלה בפלייאוף בניגוד לעונה הסדירה. כמעט ולא זוכר אותו שומר על הכוכבים של היריבות (אולי בגלל זה הנתונים ההגנתיים שלו כל כך טובים). שחקן טוב מאוד אבל לטעמי לא שחקן גדול.

carmelo

New member
לא "שחקן גדול" - רכז גדול

קצת מוזר לי שאתה מדבר על זה שהוא אוברייטד בגלל הישגים סטטיסטיים, ואז אתה בוחן אותו במונחים שהם אולי לא מספריים טהורים, אבל חוטאים מאוד למציאות בעיני. אין סיבה שקיד "ישתלט על המשחק" כמו הכוכבים שציינת. הוא רכז טהור ולא סקורר. אין סיבה שהוא ישמור על כוכבי היריבות, למרות המבנה הגדול והחזק שלו. קיד שמר על רכזים יריבים כשעוד היו לו את הרגליים לכך, ובזה הוא היה מהשומרים הטובים אי פעם לעמדה זו (בכלל, אחד הרכזים הגדולים בהיסטוריה). נתונים הגנתיים? לא ברור לי מה זה, חטיפות כאילו? קיד היה שומר נהדר, נקודה. מה שהוא עשה מג'פרסון ומרטין, וזה שהוא לקח את "קבוצת הגמר החלשה ביותר בעשור האחרון" (כדבריך, המוצדקים) רק מעצים את ההישג שלו. לא לחינם קובי ולברון כ"כ רצו אותו איתם בקבוצה. כל העולם ואשתו יגיד על זה, "קובי ולברון לא צריכים רכז כמו קיד לידם", אבל זה רק בגלל שהורגלתם לשיטה שבה הם (ורוי, ווייד, ג'ונסון...) מחזיקים בכדור כל הזמן ומייצרים הזדמנויות לעצמם ולקבוצה. אבל הגדולה של קיד היא שהוא מסוגל לעשות את החיים קלים לכולם, מנגרים ועד לסקוררים.

עידו17

New member
קיד גדול בכל קנה מידה

דווקא העיסוק בסטטיסטיקה לא במקום. קיד הוא אחד השחקנים היחידים אי פעם שמסוגל להשתלט לחלוטין על משחק מבלי לקלוע נקודה.

מעניין לראות שמהרגע שהאו חזר לדאלאס

החאוז שלו מחוץ לקשת קפץ מ32% ממוצע בקריירה ל 46%, 41%, 42% בעונות הבאות למרות עלייה בכמות הזריקות. אז הוא בכל זאת שיפר את האלמנט הזה במשחק שלו או שהוא תמיד היה קיים אבל לא נוצל בגלל שהוא שיחק בקבוצות שפחות מרווחות את המשחק. בקשר לכך שהוא אף פעם לא התשלט על משחק בתדירויות שהגדולים באמת השתלטו אז זה פשוט בגלל שקיד הוא לא סקורר גדול ואף פעם לא היה. בעונות הכי טובות שלו הוא קלע 17 נקודות בפחות מ45%. תמיד התרומה העיקרית שלו הייתה בכל השאר. מסירות, רבאונדים, הגנה...

endorms

New member
באמת מעניין

לא ידעתי את זה. אבל קשה לי להאמין שזה קשור לריווח המשחק. בפיניקס המשחק לא היה מרווח? גם הנטס לא שיחקו משחק צפוף מדי. להערכתי הסיבה העיקרית לעלייה באחוזים היא שהוא מקבל מבטים הרבה יותר טובים לסל עכשיו. למעשה נדמה לי שזו הפעם הראשונה בקריירה שלו (מלבד השנים המוקדמות בדאלאס) שהוא לא האופצייה הראשונה וגם לא השנייה בהתקפה. באופן טבעי בדאלאס של היום יש לו הרבה יותר מבטים פנויים לסל ממה שהיו לו כל הקריירה. זו כנראה הסיבה לעלייה באחוזים. ובקשר לפיסקה השנייה שלך, אני רק רוצה לומר שלא התכוונתי בהכרח להשתלטות על משחק באמצעות קליעת נקודות. יצא לי לראות יותר מפעם אחת את סטיב נאש משתלט על משחק כמעט בלי לקלוע, כנ"ל סטוקטון ומג'יק. דניס רודמן לא היה משתלט על משחקים לאיזה רבע? בן וואלס? גארנט עשה את זה יותר מפעם אחת בלי לקלוע נקודות בעונת האליפות של בוסטון. יש הרבה יותר מדרך אחת להשתלט על משחק וקיד מצויין בכולם אבל מבחינתי לא בקטגורייה של אלו שציינתי לפניו. חסר לו בדיוק האופי או החוש הזה לרגעים משמעותיים גם בתוך משחק אבל גם בתוך עונה או קריירה. מהבחינה הזו, עכשיו כשאני חושב על זה, והדוגמא שלך על דאלאס רק מחזקת את דעתי, ייתכן שהוא היה יכול להיות פיפן מושלם אם לא היו מתייגים אותו להיות אלפא דוג בכל קבוצה שאליה הוא הגיע.

carmelo

New member
שוב, לא נכון לדבר עליו במונחי "פיפן" או "אלפא

דוג"...קיד הוא הרכז הקלאסי של המשחק, שחקן קבוצתי שגם אם יקלע 40 נקודות (פעם...), זה לא יהיה כי הוא לא רואה כלום חוץ מהטבעת, הוא תמיד ישחק כאחד מחמישה. אז בקריירה שלו זה לא עזר עד כה, כי הוא לא שיחק בקבוצות חזקות מספיק, אבל אני חושב שהלך הרוח של "ננצח ביחד" עדיף על זה של "לברון צריך להיות כמו קובי עכשיו ופשוט להשתלט על המשחק" (ציטוט של טלפז מלפני כמה שנים). כי על כל משחק היסטורי של 25 נקודות רצופות מול הפיסטונס, יש סדרת גמר מזרח מול אורלנדו עם 38 נקודות בממוצע, והדחה.

למעלה