הירושלמית מירושלים
New member
הילדים של החברים
כבר מרגישים שהילד שונה ומקניטים אותו על השאלות הרבות שהוא שואל ועל איך שהוא מדבר באופן כללי.
זה גם מאוד קשה לאחותו הגדולה כי היא מרגישה שהיא צריכה להגן עליו מצד אחד ומצד שני היא בסה"כ ילדה ורוצה לשחק ולהיות עם כולם ולא להיות מתוייגת כשונה.
כל המבוגרים יודעים על האבחון וכולם מתנהגים אליו מקסים והוא מאוד אהוב. הבעיה היא עם בני גילו ומעלה.
עשיתי שיחה עם האימהות שלהם וביקשתי שיסבירו לבניהן (רק בנים, לא בנות משום מה) מה זו לקות תקשורת וכו'.
אין לי בעיה איתן, הן נשים קרובות ואהובות ונרעשו לשמוע שהילדים שלהן מציקים וברור שיפעלו בענין.
אבל היום אנחנו נוסעים לטיול של כמה ימים עם קבוצה לא קטנה של חברים של הבן זוג שהם לא כאלה קרובים ויהיו שם הרבה ילדים גדולים יותר, שאת חלקם אנחנו מכירים וחלקם בקושי.
הבנזוג לא סיפר להם על האבחון ואני בקושי מכירה אותם.
אז התהיה שלי היא איך להתמודד עם הענין -
לספר על זה כשנשב מסביב למדורה בערב, אחרי שהילדים ילכו לישון?
לא להגיד כלום ולראות איך הילד מתמודד לבד?
לבקש מהגדולה שתגיד אם קורה משהו? (לא רוצה לשים על הכתפיים שלה את האחריות)
הכי טוב אם הוא היה מדבר איתם מראש, אבל זה כבר לא קרה...
כבר מרגישים שהילד שונה ומקניטים אותו על השאלות הרבות שהוא שואל ועל איך שהוא מדבר באופן כללי.
זה גם מאוד קשה לאחותו הגדולה כי היא מרגישה שהיא צריכה להגן עליו מצד אחד ומצד שני היא בסה"כ ילדה ורוצה לשחק ולהיות עם כולם ולא להיות מתוייגת כשונה.
כל המבוגרים יודעים על האבחון וכולם מתנהגים אליו מקסים והוא מאוד אהוב. הבעיה היא עם בני גילו ומעלה.
עשיתי שיחה עם האימהות שלהם וביקשתי שיסבירו לבניהן (רק בנים, לא בנות משום מה) מה זו לקות תקשורת וכו'.
אין לי בעיה איתן, הן נשים קרובות ואהובות ונרעשו לשמוע שהילדים שלהן מציקים וברור שיפעלו בענין.
אבל היום אנחנו נוסעים לטיול של כמה ימים עם קבוצה לא קטנה של חברים של הבן זוג שהם לא כאלה קרובים ויהיו שם הרבה ילדים גדולים יותר, שאת חלקם אנחנו מכירים וחלקם בקושי.
הבנזוג לא סיפר להם על האבחון ואני בקושי מכירה אותם.
אז התהיה שלי היא איך להתמודד עם הענין -
לספר על זה כשנשב מסביב למדורה בערב, אחרי שהילדים ילכו לישון?
לא להגיד כלום ולראות איך הילד מתמודד לבד?
לבקש מהגדולה שתגיד אם קורה משהו? (לא רוצה לשים על הכתפיים שלה את האחריות)
הכי טוב אם הוא היה מדבר איתם מראש, אבל זה כבר לא קרה...