הילדים של החברים

הילדים של החברים

כבר מרגישים שהילד שונה ומקניטים אותו על השאלות הרבות שהוא שואל ועל איך שהוא מדבר באופן כללי.
זה גם מאוד קשה לאחותו הגדולה כי היא מרגישה שהיא צריכה להגן עליו מצד אחד ומצד שני היא בסה"כ ילדה ורוצה לשחק ולהיות עם כולם ולא להיות מתוייגת כשונה.

כל המבוגרים יודעים על האבחון וכולם מתנהגים אליו מקסים והוא מאוד אהוב. הבעיה היא עם בני גילו ומעלה.
עשיתי שיחה עם האימהות שלהם וביקשתי שיסבירו לבניהן (רק בנים, לא בנות משום מה) מה זו לקות תקשורת וכו'.
אין לי בעיה איתן, הן נשים קרובות ואהובות ונרעשו לשמוע שהילדים שלהן מציקים וברור שיפעלו בענין.

אבל היום אנחנו נוסעים לטיול של כמה ימים עם קבוצה לא קטנה של חברים של הבן זוג שהם לא כאלה קרובים ויהיו שם הרבה ילדים גדולים יותר, שאת חלקם אנחנו מכירים וחלקם בקושי.
הבנזוג לא סיפר להם על האבחון ואני בקושי מכירה אותם.
אז התהיה שלי היא איך להתמודד עם הענין -
לספר על זה כשנשב מסביב למדורה בערב, אחרי שהילדים ילכו לישון?
לא להגיד כלום ולראות איך הילד מתמודד לבד?
לבקש מהגדולה שתגיד אם קורה משהו? (לא רוצה לשים על הכתפיים שלה את האחריות)
הכי טוב אם הוא היה מדבר איתם מראש, אבל זה כבר לא קרה...

TikvaBonneh

New member
אני הייתי שולחת להם עכשיו מייל, דחוף

שידברו עם הילדים שלהם.
למה לראות איך הוא מתמודד לבד?
מספיק קשה לו גם ככה.

כי זה יכניס יותר מדי דרמה למפגש

אני לא מעוניינת שזה יהפוך לפוקוס וזה גם לא שאנחנו משאירים אותו לבד והולכים.
הוא מן הסתם יהיה לידינו כל הזמן וכולם מגיעים ומתאקלמים, זה לא שישר מתחילים להתעסק בו, או שבכלל בהכרח יתעסקו בו.
זה גם לא שהוא נכנס להתקף חרדה או משהו. הוא אוהב ורגיל להיות בחוץ ובטבע.

לתחושתי זה משהו שמדברים עליו פנים אל פנים, לא באיזו הודעת וואטסאפ.

dina199

New member
לא תהיה דרמה אם תציגי הכל בצורה עניינית.

ואפילו אם תהיה דרמה היא תתסיים מהר, וממך ירד כל הלחץ של ההסתרה.
גם אם מספרים לאנשים משהו שגורם להם הלם, הם לא נשארים עם ההלם הרבה זמן (במיוחד אם שזה לא משהו אישי שלהם
)
ויש סיכוי שאם תהי פתוחה איתם, הם ייפתחו גם בפנייך. לכל אחד יש 'חבילה' משלו, וכשנפתחים למישהו, הרבה פעמים הוא גם נפתח בחזרה.

dina199

New member
הדעה שלי זה לספר הכל לכולם.

בלאו הכי כולם רואים שהוא 'לא כמו כולם' , אז כל מה שצריך זה לספק את השם של התופעה.
אפילו אם לא תסבירי מה זה אוטיזם, עצם העובדה שתגידי שהילד א"ס יוריד הרבה מהלחץ.
ברור שיהיו אנשים המומים וכל מני סוגי מבטים אבל זה ירגע, ולדעתי זה עדיף על כל מאמצי ההסתרה, וגם ישחרר את הבת מלחצים שמופעלים עליה.

עדכון

היה מקסים ואף אחד לא הציק לו.
כשהיה זמן פנוי יידענו והסברנו מה זה אומר.
בכל מקרה, בגלל שהרוב המוחץ של הילדים היו בנות, אף אחד לא הציק לו ובאופן כללי הייתה אווירה מאוד נעימה.

אין לנו שום מאמצי הסתרה, זה פשוט לא עלה לפני זה וזו פעם ראשונה של מפגש ילדים משותף בטיול.

ליביקה10

New member
את צודקת, אין צורך לשים על זה פוקוס, לדעתי

אין צורך לעדכן אנשים מראש. במהלך הטיול הרי אתם מדברים אחד עם השני. תמיד מדברים גם על ילדים, אפשר להזכיר את זה כדרך הגב. הרי לכל ילד יש שוני ו"סריטות". אם לא עושה מזה עניין גם האחרים לא יעשו. בעיות עם ילדים צצות או לא צצות בלי שום קשר לאוטיזם. אם תצוץ בעיה תפטרי. אם תרגישי במקום ששווה לך להגיד - תגידי, אם לא - לא. הרי את לא ממש מכירה את הילדים שיהיו שם. תזרמי. ילדים של החברים שלנו משחקים עם בני בן 12 בלי שום בעיה והם לא יודעם שהוא אטיסט, למרות שאנו לא מסתירים את זה בכלל ואני יכולה לספר את זה לכל האולם כי אין בזה משהו דרמאתי או מבייש. צורת ההודעה מראש לכולם - זה יהבוך את העניין לדרמאתי .
טיול נעים

למעלה