הילדים שלכם טבעונים?

subatoi

New member
עדיין לא

אמיריצה

New member
חינוך הכי יעיל - לאמונתי - ע"י הדוגמא האישית

נאה דורש נאה מקיים - וגם כאשר הילדים גדולים
הטעם והתפריט יחלחלו בהדרגתיות - לא תוך יום
ולאורך זמן - אולם - ישאירו חותמם - ואין לי ספק.

ימימה

New member
לא

התחלתי עם הטבעונות לפני כשנה. הילדים שמחים לאכול בישולים טבעוניים וצמחוניים שלי ולא מבקשים במיוחד בשר, אם כי כשיש הזדמנות הם אוכלים. לגבי המנעות ממוצרים אחרים מן החי - חלב וביצים - אנחנו עוד רחוקים משם שנות אור... מדובר בילדים בוגרים (11-14-17) שכבר יש להם רצונות והרגלים משלהם, אם הם היו קטנטנים מן הסתם הייתי מטבענת אותם.

כן ולא

יש גילאי 6.5 ו - 3. אנחנו טבעוניים שנה וחצי. גם אני מאמינה שילדים לומדים הכי טוב מדוגמא ופחות מהכרח או כפייה. לכן, הבית והמטבח הביתי טבעוני. מחוץ לבית אנחנו לא מגבילים. הגדולה שכבר הספיקה לפתח חיבה למאכלים שונים בטרם הטבעונות אוכלת פה ושם אצל הסבתות או במסעדות אוכל לא טבעוני. הקטנה איכשהו היתה מלידה טבעונית, כי גם בטרם הטבעונות כמעט שלא היו בבית מוצרי חלב וגם בשר היה מצרך נדיר. ומה שמפתיע הוא שאם היא מבקשת אוכל לא טבעוני שהיא רואה שאחרים אוכלים וטועמת, היא לרוב לא אוהבת את הטעם ולא ממשיכה לאכול (חוץ ממתקים, כמובן...)

purplegiraff

New member
המצב אצלנו דומה מאד

וגם אצלנו הקטנה (2) תמיד בוחרת בגן חומוס או טחינה בבוקר ולא גבינות...

mikedoron02

New member
חלק גדול מהתינוקות נולד טבעוני

(הכוונה כמובן למי שניזון מהנקה) הבעיה היא איך לשמור עליהם טבעונים אחרי שהם מגיעים לגן ומגישים עוגה חלבית ....

l coyote l

New member
בוחרים גן בתבונה

או שלא שולחים לגן

מה עושים ילדים שאלרגיים לכל מיני דברים?

mikedoron02

New member
למי שאלרגי מצמידים סייעת

בכיתה א', של אחת שאני מכיר, יש ילד שהוא אלרגי להמון דברים בין השאר חלב ושומשום ,אבל אפילו רק נגיעה במוצרים שעשויים מבייצים יכולה להוביל לתגובה מסכנת חיים. בכיתה הזו אסור לתלמידים להביא כריכים עם בייצים ומוצמדת לו סייעת בזמן הלימודים על מנת אני מניח להגן עליו מהעולם.

l coyote l

New member
ממש לא. אתה מתאר מקרה קיצוני.

לאלרגיות רגילות ונפוצות (גלוטן, בוטנים, פול ועוד כהנה וכהנה) לא מצמידים שום סייעת. מיידעים את הגננת ואולי את הילדים ובזה זה נגמר.

mikedoron02

New member
כמובן, אבל לילד אלרגי יותר קל להסביר

מדוע הוא לא אוכל את העוגה, שלא לדבר על זה שאף אחד לא יעיז לתת לילד אלרגי לחלב עוגה, אבל כאשר אם המניעים הם אידיאולוגיים תמיד יימצא החוכמולוג שיתן לילד שלך עוגה כדי למנוע ממנו את ההתאכזרות.

l coyote l

New member
וזו הסיבה שיש לבחור גן בתבונה.

הרי לא היית רוצה לשים את הילד שלך במקום שמלמד ש"הבית של הפרה הוא הרפת" וכיו"ב, נכון?
כלומר הבעיה במסגרות פורמליות מתחילה עוד לפני האוכל עצמו.

l coyote l

New member
אגב, זה ממש לא ככה. גננות לא ששות להסתבך

עם הורים. קרא קצת בקבוצת הורים טבעונים על הנסיון של אנשים שם עם גנים. זה לא כזה נורא.

בכיתה של הבת שלי יש אלרגית לחלב

כשיש יומולדת בכיתה - יש הנחיה להורי היומולדת להביא לילדה חטיף ארוז כדי שיהיה אפשר לבדוק רכיבים והיא לא מקבלת מן העוגה.
אפילו כשאני אפיתי עוגה טבעונית - הם לא לקחו סיכון. (אולי נאפה בכלים שהיה בהם חלבי..ולא מספיק שאני אומרת שלא)

אנחנו לא שולחים לגן

וגם לא לבי"ס, (אנחנו בחינוך ביתי) אם כי לאוו דווקא מהסיבה הזו. והחשיפה של הילדים לממתקים חלביים (לא רק עוגות, יש גם גלידות, שוקולד ושאר זבל שמועשר בשומן מהחי) לצערי, לא מתחילה ונגמרת בגן. וגם ילדים בחינוך בייתי נחשפים לזה. אם כי אני חייבת לציין לטובה, שבמחוזותינו, במפגשי החינוך הבייתי ניכרת התקדמות בתחום. בשנה האחרונה כמעט אין יומהולדת שאין בה גם או רק עוגה טבעונית. ולפעמים גם בלי גלוטן.

למעלה