"הילדים לא מקשיבים לי"

bajura

New member
"הילדים לא מקשיבים לי"

אוף אמא היום לא קיבלתי פרח, לא קיבלתי פרס, לא קיבלתי כלום.... הילדים לא מקשיבים לי, הגננת לא מקשיבה לי.... איך אני יכול להיות גננת שכולם יקשיבו לי ? .... כולם התנהגו לא יפה, רק גבריאל קיבל פרס, הוא מעצבן, תמיד מקשיב.
ככה סיפר הבן שלי היום כאשר יגיע מה גן. לא יודעת אם לצחוק או לבכות. בכול מקרה בוחרת בראשון כמובן.

האם יש לו קושי מיוחד להקשיב לגננת?

האם הכוונה היא לציות לדבריה שנקלטו והובנו או לתשומת לב בעת שהיא מדברת?

bajura

New member
ני חושבת שהוא משתמש ב"להקשיב" במובן לציית

אני לא מבוחה עד כמה עמוק הוא מבין את הבדל המשמועיות. לדוגמא הוא היה בגן שעשועים וביקש מילדים לשחק איתו. כאשר הילדים לא הגיבו הוא אמר לי. "אמא הילדים לא מקשיבים לי, אני אנסה חזק יותר" והכן צעק עליהם למרות שהם עמדו ממש לידו. אבל עדיין אני לא יכולה להיות בטוחה אם הוא התכוון לזה שהילדים לא שומעים אותו או שהם לא עושים מה שהוא ביקש(מצייתים) במקרה של הגן. גם אם הוא חושב שהגננת לא מקשיבה לו, הכוונה היא שבסופו של דבר לא עושים מה שהוא רוצה. ומה לעשות שתמיד יש לו דעה ברורה על איך הדברים צריכין להיות וקשה לו מאוד לדחות סיפוקים ולהתפשר לכן הגננת מדווחת על הרבה קונפליקטים מסוג הזה עם הצוות וגם עם הילדים. דרך הגף עד כדי כך גרוע ששבוע הבאה אנחנו מוזמנים ליעוץ תרופתי. ובכול זאות. אני עדיין שמחה שהוא הוא מצליח להוציא את המשפטים האלה ולשתף אותי במשה עובר עליו

סליחה שמתערבת אבל טיפול תרופתי

לא יפתור את הבעיה אצלכם. גם הוא וגם הצוות צריכים לעבור סדנא בדחיית סיפוקים והכוונה. ורק אם זה לא יעבוד שוקלים תותחים כבדים - תרופות אם כי זה בשביל רוגע וריכוז ולא עבור מה שציינת.

schlomitsmile

Member
מנהל
האם לדעתך הוא זקוק לתרופה? או שהצוות מציע זאת (מה שבעצם אסור להם) בגלל קוצר-ידם למצוא דרך אליו? אני מניחה שגם בבית הוא עומד על שלו- איך את מתמודדת עם זה? באמת יופי שהוא משתף אותך בתחושות שלו
המשפט שציטטת הזכיר לי בהפוך משפט של הבכור שלי בערך מאותו גיל: הוא התלונן שהילדים בגן מציקים לו. שאלתי מה הם עושים לו, אז הוא הסביר: אני רוצה לחשוב, והם כל הזמן באים- בוא לשחק! בוא לשחק! בהפוך, כי בנך רוצה להיות מעורב, גם אם בדרכו ובתנאיו, ואילו בני רק רצה שיניחו לו|
אגב, היום קיבלתי שיחת טלפון משונה: בחור אחד התקשר, הציג עצמו כחבר של בכורי וביקש לדבר איתו. חבר שלו? אני לא רגילה לצירוף הזה בהקשר לבכור
כבר כמה שבועות שהם נפגשים (חמישה חבר'ה) לשחק כדורסל ביום שישי. אם מישהו היה אומר לי לפני חודשיים שיהיה דבר כזה, לא הייתי מאמינה. העיקר שכייף לו

למעלה