הילדים האבודים

arana1

New member
זה בדיוק אותו אוטיזם

רוב הקריטריונים שמופיעים בDSM מופיעים גם אצל האנשים שמאבחנים את עצמם
אלא מה
בדיוק כמו שאוטיזם מתבטא בצורה שונה אצל אספים ואוטיסטים קלאסים ןאוטיסטים בתפקוד גבוהה כך יש קבוצה לא קטנה של אנשים שיש להם קווים אוטיסטים מאוד מובהקים,אותם קווים המופיעים בDSM,ואפילו כל הקווים שמופיעים בDSM,אלא שאצלם זה מתבטא אחרת,אז במקום שאנשים כמוך וכמו אחרים כאן ילכו כמו כל האנשים הכחנים והממוסדים הולכים רק על הפרד ומשול היה אפשר למצוא את המשותף במקום להתעקש על המפריד ולהעזר באנשים האלה
כעובדה
הורים לאוטיסטים שנעזרו בענת זכו בדיוק לכל מה שהם לא זכו במשך השנים הארוכות שבהם הם היו מספיק תמימים בשביל לסמוך על שפוטי הDSM

אני למשל לא יכול לעשות מה שענת עושה,בדיוק בגלל שאני סובל מהמגבלות שמתאימות לאנשים מאובחנים ולכן קשר בין אישי הוא כמעט ולא אפשרי לי,אבל בדיוק בגלל זה גם אין לי ספק שהיא מבינה באוטיזם הרבה יותר מהאנשים שאיבחנו אותי
ויש גם לא מעט הורים שהגיעו למסקנה דומה
לא בגלל שהיא אמרה את הדברים האלה
אלא בגלל שהגישה שלה מביאה לתוצאות
למרות שמתנכלים לה כל הזמן

לDSMמניקים ולאנשים כמוך נח מאוד לראות את האוטיזם כמשהו המופרד מהנסיון האנושי הרחב והמשמעותי,כאיזה תסמונת,אנשים כמו ענת מצילים את הכבוד האבוד של המדע

TikvaBonneh

New member
ובגלל זה גם אי ההבנות עם רונן

אם נקרא להגדרות שלנו
אוטיזם-זהות
לעומת
אוטיזם-איבחון

אז אולי רונן לא רואה עצמו שייך לקבוצה שלך, של אוטיזם-זהות
ורק רואה עצמו שייך לקבוצה של
אוטיזם-איבחון.

וכשהוא כותב שענת ואתה לא אוטיסטים, הוא מתכוון שהוא לא בקבוצה שלכם.

arana1

New member
ולמה איבחון שולל זהות ?

אני למשל מאובחן ועדיין,בדומה ללא מעט אוטיסטים אחרים(לא בארץ כמובן,הרי הישראלים כולם עדר של פחדנים) חושב שאוטיזם זה גם זהות
גם שלומית חושבת כך ולכן אני מתאר לעצמי שגם האיש שאיתו היא חיה ,שגם הוא מאובחן

איבחון שולל זהות בגלל שהגזענות של המאבחנים לא מאפשרת להם לראות שונות כצורת קיום לגיטימית
אבל אם האיבחון היה נעשה לשם שינוי בידי בני אדם עם מצפון ומוסר וגישה אמיתית למדע ולרפואה אז הוא לא היה נתפש כמגדיר קבוצה שסותרת את קיומה של הקבוצה שרואה באוטיזם גם זהות

אין כאן שום אי הבנה,אני מבין לחלוטין שרונן ודומיו רואים באוטיזם משהו שאמור להיות מוגדר רק במונחים רפואיים
אותי זה מחליא
תרתי משמע

יש לי זהות מאוד אוטיסטית ואין לי בעיה היא זה

היא שונה במהותה מהזהות שהמציאו כל מני אנשים אחרים ומנסים להדביק אותה...
לפחות חלק מהם מודים שהתפיסה שלהם לא כוללת אלה שאובחנו

arana1

New member
אם זה נכון אז אני נורא מצטער על כך

כי לפחות לטעמי על כל אדם אמיתי וישר וכנה ואוהב למצוא ולהמציא את זהותו במקום רק לאמץ את כל מה שאחרים אומרים לו
דבר אחד בטוח
אני לא אאמץ זהות שהותוותה למעני על ידי אנשים שלא חוו מעולם אוטיזם

ענתנוי

New member
איזה מזל...

אני ממש לא רוצה להיות בקבוצה שלו - או בקבוצה, בכלל....

arana1

New member
לי יש תחושה שגם לאוטיסטים יש קבוצה

אבל כמו שהם שונים אז גם היא שונה מאוד בהגדרתה ואופייה
לפעמים נדמה לי שדווקא לאוטיסטים יש קבוצה
שיש בהם משהו שמכליל מהפרט לכלל,מהיחודי לכללי,בצורה שיוצרת קבוצה הרבה פחות אלימה ומוכת סתירות מזאת שנחשבת בטעות לנורמטיבית
אין פרט שאין לו קבוצה
לא יתכן זהות שאינה מורכבת גם מהיבט כללי וגם מהיבט יחודי
שהאחד משלים את השני
זה רק המבט האיבחוני שמדיר מהאוטיסטים את הזכות לזהות קבוצתית ואם הוא מתיר אותה זה רק דרך וויתור מהותי ומוחלט על הזהות העצמית
ובמצב זה ברור שאוטיסטים רבים חווים את עצמם כנטולי הזדהות קבוצתית
וזה מצב קטלני
כי אי אפשר לפתח זהות יחודית ללא התפתחות מקבילה של הזהות הקבוצתית
המבט האיבחוני אוסר התפתחות כזאת ולכן הוא כל כך פסול מוסרית ואנושית ומדעית ורפואית

בשביל להשתייך לקבוצה המבוססת על המבט האיבחוני האדם צריך לפסול את עצמו
בינתיים אפשר לבחור כיקום כולו כקבוצת הזדהות לאוטיסטים
ולקוות שיום יבוא וביקום הזה יהיו גם אנשים

ענתנוי

New member
לא קבוצה - רשת

בקבוצה יש נורמה וחלוקת תפקידים והיררכיה וכללים מוגדרים.

אוטיסטים יוצרים רשתות חברתיות שמבוססות על עקרונות שונים.

arana1

New member
הקבוצה המסורתית היא היררכית

אבל אנשים שזוכרים את העתיד יכולים להזדהות ולזהות את עצמם גם דרך קבוצות שלא מוגדרות רק לפי הדרך והתבנית שבה מוגדרות קבוצות כיום או בעבר,
למעשה,כל מי שטרח ללמוד היסטוריה או מתמטיקה אמור לדעת שאחד ממאפייני הזמן המובהקים ביותר מצטייר כשינוי מתמיד בצורת הקבוצה ולכן גם במקומו של הפרט בתוכה.
יתכן שאפשר לחזות בבטחון שהחברה משתנה לאיטה לקבוצה רשתית יותר,והטכנולוגיה שמאפשרת את הפורום הזה והשיחה הזאת היא רק היבט וביטוי מסויים וחלקי אם כי די מאפשר של התנןעה הזאת.
לאוטיסטים אלה חדשות טובות וזה לא מקרי שהרבה אוטיסטים מחפשים ומוצאים קול וביטוי דווקא ברשת,מבחינה מסויימת אפשר להגיד שכל העולם עובר לתקשר דרך תת"ח ,כך שאפשר לקוות שעם הזמן אפילו הנורמה תצליח להדביק את קצב ההתפתחות האוטיסטי.

חושב שזו טעות להשאיר את המונופול והזכות על הגדרת צורת הקבוצה רק בידי אנשים שכל העדויות מראות שאין ספק שהם ממש ממש ממש לא יודעים לחיות ביחד.

ענתנוי

New member
מעולם לא התיימרתי לדבר בשם מישהו אחר.

אני מדברת ומייצגת רק את עצמי.
הדיבורים הכללים והעקרוניים על אוטיזם קשורים למחקר שלי - אני חוקרת עצמאית ו"אוטיזם" זה הנושא העיקרי שלי כבר למעלה מ-10 שנים, ויש להניח שהעובדה שגם אני על הספקטרום וגם גידלתי ילדים "כאלו" עוזרת לי להבין צדדים שחוקרים אחרים מתעלמים מהם....

arana1

New member
רוצה להגיד על זה משהו למרות של נשאלתי

"זכרונות מהעתיד" מהווים דבר מאוד נגיש ומאוד מעצב ומאוד מהותי לאנשים עם תפישה אינטואטיבית וישירה של הזיקה בין הזמן למרחב
אצל הרבה אוטיסטים המאפיין הזה ניכר,לפעמים מאוד ולפעמים פחות
בשביל אנשים כאלה התנועה בזמן זהה לתנועה במרחב
זאת אומרת שהם יכולים לנוע "קדימה" ו"אחורה" ולחוש את העתיד בצורה לא פחות מוצקה מהעבר
וכאמור לדבר יש השפעה גדולה מאוד על הדרך שבה הם חשים את הקיום ועל הדרך שבה הם נוטים לבחור ולהתבטא ולהרגיש

החברה,עדיין,בנוייה סביב העדפה לעבר,למסורת,לשמרנות,ולכן גם נוטה להישען יותר על סמכות ופחות על חדשנות ומקוריות
גם כזה ,כידוע,משתנה,וגם הסדר החברתי כביטוי לתפישת הפרט מבטא את הזליגה המתמדת מהישענות על משקלו של העבר להישענות על משקלו של העתיד
לכן אפשר לראות גם לא מעט אוטיסטים שלא מסוגלים לסבול סמכויות או החלטות שאינן מנומקות או מוסברות לעומק
וגם קשה להם עם הנסיון להתאים ולהצמיד את תחושת הזהות לתפישה השטחית של הזמן כליניארי או קווי

כל זה לא מבטל את זכרונות העבר ומשמעותו אלא דווקא להפך,חושף מהם משמעות בהירה ומדוייקת יותר שהיא זאת שמאפשרת תחושה מדוייקת יותר של העתיד

יש גם קשר ברור ומובהק בין היכולת לזכור את העתיד ליכולת להרגיש את האדם העומד בפניך בשלמות
ולכן לאוטיסטים שניחנו בתחושה הזאת יש גם יכולות שנחשבות כטלפתיות או איזה שהוא סוג של אמפטיה שונה מהדרך שבה אנשים נורמטיבים מיישמים אמפטיה
אנשים כאלה גם יודעים לנבות די בדיוק התפתחות של מצב ולכן נוטים לקיים בחירות ותנועות ומהלכים שנראים כתמוהים לאנשים שלא מרגישים את הדברים בצורה כזאת
הבעייה שיכולת כזאת גם מאוד צריכה לתמיכה ולהבנה כי העתיד הוא הרבה יותר הדדי מההווה
וכיוון שלפחות בינתיים אין כזאת אז אוטיסטים נוטים מאוד ללכת לאיבוד

הדברים האלה נשמעים אולי הזויים אבל גם הההוגים הכי נחשבים בשדות כמו פילוסופיה ופיזיקה מסכימים לחלוטין עם תיאורים מסוג זה או דומים לזה
ככה שאם באמת חשוב לאנשים כאן להקשיב למומחים אז כדאי שיהיה ברור שהדברים האלה לגמרי ממוסמכים גם מדעית
אפשר לתאר את התחושה הזאת גם כאינטואיציה מדעית
אם תשימי לב אז תראי שלא מעט אוטיסטים,ביחוד אלה המוגדרים כתפקוד נמוך,נוטים להתעמק בהתבוננות בתנועה,התנועה,טבעה ומהותה,מהווה מפתח מרכזי למי שזוכר את העתיד

בגדול מדובר בתחושת זמן ומרחב שונה
לכל האוטיסטים בלי יוצא מהכלל יש תחושת זמן ומרחב שונה מהממוצע
ובגלל שתחושת זמן ומרחב זה הדבר שעומד ביסוד הדברים כולם
וקשה מאוד לדבר על זה
אז אין גם הבנה לעומק הזהות האוטיסטית
וכיוון שהזהות הנורמטיבית מבוססת על כפיית מרחב מסויים על האחר(זה גם הפירוש המעשי של סמכות,אדם שזכה ברשיון או בגניבה או בכח או במרמה בזכות לכפות את תחושת הזמן והמרחב שלו על אחרים,או בגלל שהוא מבוגר יותר או בגלל שהוא מנוול יותר או בגלל אין סוף סיבות רעות אחרות,ולכן אנשים שמרגישים את העתיד נוטים לשנוא סמכויות,כל סמכות)

dina199

New member
אני לא יודעת אם לאספים יש 'זכות קיום'

כי הם בדיוק אותם א"סים , אבל בכל מקרה בקרוב גם הם לא יהיו קיימים רשמית.
הרי כיום קיימת רק אבחנת ספקטרום אוטיסטי בלבד.
חוץ מזה מסכימה אם כל מה שאמרת.

גם עם המשפט האחרון

לכל בני האדם יש זכות קיום

זה שאנשים מסוימים לא מסוגלים לחיות עם אחרים לא שולל את הזכות שלהם.

ענתנוי

New member
מה זה "זכות קיום"?

אנחנו אוסף הזיכרונות שלנו - ה"גנום" שמגדיר את הזהות הגופנית וה"קונקטום", שמגדיר את הזהות הנפשית.

בחברה שדוגלת באאוגניקה (גזענות על בסיס גנטי) אין זכות קיום לזהויות גנטיות מסוימות - למשל, "תסמונת דאון" זו זהות גנטית שהחברה בחרה להכחיד אותה.

הגזענות כלפי זהות נפשית חריגה הרבה יותר רחבה ונפוצה - ומכיון שאי אפשר לזהות חריגות נפשית לפני הלידה הכחדת הזהויות האלו מתבצעת בשיטות שונות שנקראות, משום מה, "טיפולים", ואם ה"טיפול" (הכחדת הזהות הנפשית) נכשל - העונש הוא מוסד סגור....

dina199

New member
השאלה מא ה'אחרים' עושים כדי שאפילו

הלוזרים ש'לא מסוגלים לחיות עם אחרים' כן יצליחו לחיות איתם.
הרי ללוזרים צריך לעזור , לא ?

ענתנוי

New member
"זיכרונות עתיד"

אני צריכה להסביר את זה כי זה הבסיס להבנת האלטרנטיבה לאוטיסטים אחרים.

קודם כל, לגבי עצמי: הלכתי פעם אחת בחיי לפסיכיאטרית. היו לי סיוטים נוראים וחשבתי שאני מאבדת את השפיות. היא לא עזרה לי, אבל אח"כ נפלו ה"תאומים" והסיוטים נפסקו. מישהו אחר איבד את השפיות....

אצל רוב האנשים ה"אני" קודם ל"אנחנו" - זו "זהות נורמלית".

יש אנשים שאצלם "אנחנו" קודם ל"אני" - זו "זהות אספי"ת".

יש אנשים שאצלם היקום, החיים, האנושות קודמים ל"אנחנו" (והכל קודם ל"אני") - לאנשים האלו יש "זהות אוטיסטית".

למעלה