הילדים האבודים

ענתנוי

New member
הערה לא ראויה להתייחסות

מעולם לא פיקפקתי בך או במישהו אחר - כי אין לי אפשרות לבחון את אמיתות העובדות.

וזה המצב עבור כל הכותבים בפורום שאין ביניהם היכרות אישית....

TikvaBonneh

New member
רונן וענת אני מזהירה אותכם

לא ארשה עלבונות אישיים מעל גבי הפורום.
אם יש לכם עניין לברר ביניכם, בררו אותו במסרים.

אז את לא יכולה לדבר בשם האוטיסטים

אם אין לך לא אבחון רשמי כאוטיסטית,
או פסיכולוג/רופא שאמר לך שאת אוטיסטית אפילו בצורה לא "רשמית" כלומר לא באבחון כתוב לביטוח לאומי.
את לא יכולה לדבר בשם אוטיסטים.
לאוטיזם יש הגדרה מאוד ברורה ב- DSM.
אוטיסטים הם אנשים שעונים להגדרות ה- DSM כפי שאנשי מקצוע מבינים אותן.
לא כל אדם יכול להחליט שהוא אוטיסט ולדבר בשם האוטיסטים.

TikvaBonneh

New member
לדבר בשם מישהו אחר

איבחון זה לא דמוקרטיית נציגים.
אם אני מאובחנת במשהו, זה לא אומר שאני רוצה שמישהו עם איבחון קרוב ידבר בשמי.
רק אם בחרתי אדם כנציג שלי בבחירות דמוקרטיות, זה אומר שאני מוכנה שהוא ידבר בשמי, וגם זה, רק בנושאים שאליהם הוא נבחר, ולא בנושאים אחרים.
כשאדם מסכים שידברו בשמו, הוא מוותר על זכות הדיבור שלו.
צריך לשאוף לאפשר לכל אוטיסט לבטא את עצמו ואת המחשבות האישיות שלו, ושהוא לא יצטרך דוברים.
רוב האוטיסטים יודעים לדבר, חלק מהלא ורבאליים יודעים לתקשר בעזרת ת"תח, וחלק - זעום בינתיים לצערי , למדו לכתוב במקום לדבר.

ובמיוחד בגלל זה

אני לא חושב שיש לי זכות לדבר בשם אוטיסטים שאני לא מכיר.
וגם במסגרת שבה אני נמצא יש כמה שלא מסכימים איתי, וזה בסדר גמור. ואת זה אני מדגיק שוב ושוב. יחד עם זאת הרוב כן מסכימים בדברים העיקריים שאניתכותב ואומר ובהחלט עודדו אותי לדבר גם בשמם.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל אחד מדבר בשם עצמו בלי קשר האם אובחן ע"י איש מקצוע או באיבחון עצמי.
הכי פרטי ואישי הוא גם כללי.
למשל- סרטים מאד אישיים, שירים מאד אינטימיים,
הרבה אנשים מזדהים איתם ומרגישים שזה מבטא אותם.
לכן מאד לגיטימי שבנאדם יכתוב את החוויה שלו,
מעצמו ומהמפגש שלו עם אחרים,
שאולי מצא אצלם הד לחוויה שלו.
זה לא אומר שאין אחרים שאצלם אין הד לחוויה הזאת.

arana1

New member
אז למה לרופא ומאבחן וחוקר מותר ?

מה שאת כותבת כאן מבטא כשל לוגי בלתי נסבל
כי את בעצם קובעת שרק לאדם שאינו אוטיסט מותר לקבוע אם מישהו הוא אוטיסט
אני מכיר את ענת,קצת,והיא מבינה באוטיזם ומרגישה אוטיסטים בערך פי מיליון יותר טוב מהאנשים שאת ואחרים כאן נשבעים בהם
ואני גם לא היחיד שמכיר בכך

לדעתי ענת הרבה יותר קרובה לאוטיזם קלאסי מהרבה אנשים שמאובחנים כאספים,
הדבקות שלך ושל אחרים כאן בסמכויות זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות
אנשי המקצוע מוכיחים פעם אחר פעם שאינם מבינים כלום באוטיזם
ועדיין לך ולאחרים כאן זה לא מפריע להמשיך לתמוך ללא הסתייגויות בזכותם להרוס לאוטיסטים את החיים

זה כל כך מוזר ודפוק שאת ואחרים כאן מכירים ללא שום פקפוק בזכותם של אנשי המקצוע לדבר בשם האוטיזם אבל שוללים את הזכות הזאת ממי שמבין ומרגיש אוטיזם באמת
רק בגלל שהוא לא רשמי
ענת לא צריכה ללכת לאבחון
אם יצא או ייצא לך אי פעם להכיר אנשים עם קצת מודעות עצמית אז תזכי לדעת שהאבחון הכי מדוייק הוא זה שהאדם מאבחן בו את עצמו

TikvaBonneh

New member
אנחנו לא מדברים על אותו אוטיזם

יש את האוטיזם שאתה מדבר עליו, שהינו הגדרה עצמית של קבוצת אנשים.
ויש את האוטיזם שמופיע בDSM, שאותו מאבחנים אנשי מקצוע.
לפי מה שאני מבינה, אלו לא חייבים להיות אותם האנשים.
זה בסדר גמור להגדיר את עצמכם בשם מסויים, אבל זה מבלבל כאשר הוא קיים גם בDSM, ולכן אני הרבה פעמים לא מבינה למה אתה מתכוון.

dina199

New member
מה זה חשוב 'איזה' אוטיזם?

המילה 'אוטיסט' עד כדי כך סטיגמטית ששום נ"ט לא יגדיר את עצמו כאוטיסט מבחירה חופשית .
לכן אם אדם מגדיר את עצמו א"ס , יש לו מספיק תכונות ו'אפילו' כאלה שמופיעות ב DSM .
כשכולם גם יודעים שלאף א"ס אין את 100% התכונות שמופיעות שם וגם ה DSM עצמו לא דורש את זה.

arana1

New member
כולם יודעים להגיד שהמגוון על הספקטרום עצום

ושלמעשה השונות בתוך הספקטרום גדולה יותר אפילו מהשונות בין הספקטרום לנורמה
עד שמגיעים לנקודה שבה צריך לשלול מהאוטיסטים את הזכות להגדרת עצמם כאנשים בעלי משמעות שהיא שווה לפחות לזו של הנורמה
אז לפתע מתברר שאין שום מקום לשונות בתוך המגוון האין סופי של הספקטרום האוטיסטי
מבחינתי לסלטה כזאת יש רק שם אחד,חוסר מחריד ביושרה ,אינטלקטואלית ורגשית,ולכן אני ממש לא מתפלא שהגישה הזאת תמיד תבוא ממי שמנסים לדחוק את הקיום האוטיסטי אל מחוץ לאנושי

לי יש כמה קווים משותפים עם דינה(כמו זה שלמדתי לקרוא לבד ומהר עוד לפני גיל הגן וחפרנות אין סופית ונסיון מציק לברר את האמת גם כשהיא לא מעניינת אף אחד...)
אני מאובחן,היא לא,אז מה,למי אכפת,מה שחשוב זה לא התוויות אלא הנסיון להבין מי אנחנו
אולי אם המצב היה מעט שונה אז גם דינה הייתה מאובחנת ואז היה נחסך ממנה הצורך להתמודד כל הזמן עם עולם שעושה לה את המוות
מצד שני ברגע שזה היה קורה היא הייתה מאבדת את זכותה להיחשב כבן אדם והייתה הופכת לתסמונת שלכן גם אין שום צורך להתייחס לאף אחד מהמניעים שלה כמשמעותיים
אז במצב שבו צריך לבחור בין החרא לחרא להרבה אנשים פשוט לא אכפת

כיי יש הבדלים מהותיים בין שתי הקבוצות הללו

להיות אוטיסט לא מספיק תכונות מסוימות, צריך שהן יהיו בעוצמה שמפריעה לתפקוד השוטף...
יתר על כן, חלק מהתכונות של אוטיזם יכולות להיות קשורות בדברים אחרים שלא קשורים, ורק מאבחן יכול לראות את ההבדלים...
למשל הסתגרות יכולה להיות קשורה לטראומה

arana1

New member
ברור,אלא שקודם כל לא תמיד

למשל אצלי התכונות האלה הכי מפריעות לתפקוד השוטף,אבל זה לא מונע ממני לתפוש אוטיזם גם כזהות בעלת משמעות לגיטימית ולא רק כאוסף של לקויות
להפך,זה גורם לי רק לרצות לנסות להבין מה מפריע לי,שכל מי שמכיר אותי אומר שממש לא חסר לי כלום,אלא להפך,לתפקד בחברה,וכיוון של מדובר באפיזודה מקרית או חולפת אלא מציאות שאני חי מגיל שנה,וכיוון שבניגוד לאבחון שלי אני לא לגמרי מטומטם,אספתי עם השנים כל מיני התרשמויות ומסקנות שמעלות שמאוד יתכן שאפילו אני בן אדם ולא רק אוסף מקרי של לקויות קשות

וזה ממש לא נכון שרק מאבחן יכול לראות את הדברים
אני קולט אוטיסט במבט
דרך העמידה,המבט,מייד רואים שהוא "אחר"
בדיוק כמו שכל בן אדם שראה והכיר אותי מאז ומעולם,וגם כאלה שלא,מייד קולטים שאני "אחר"
דווקא מאבחנים יכולים לפספס כי הרבה אוטיסטים יודעים להופיע בצורה שהיא סופר נורמלית למשך זמן קצר ומסויים מאוד

ואתה יודע מה דעתי על ה"תובנות" שלך

אולי אתה "אחר" זה עדיין לא אומר שאתה אוטיסט..."
זה בערך מה שקרה אצלנו כאשר נציגות של אס"י הופיעה....עד היום צוחקים כאן מה"תובנות" שלהם

arana1

New member
אז במקום לענות בחרת לאבחן אותי ?

במקום להתמודד עם מה שאני כותב בחרת להגיב באלימות ?

אתה יודע מה דעתי על ההתנגדות של אוטיסטים לגישה של אס"י
כתבתי כאן כבר הרבה פעמים ממה היא נובעת
מי שבחרו לתפוש את עצמם כמסכנים ודפוקים לא יוותרו על הפריבילגיה הזאת כל כך בקלות
ומטעמים מאוד מובנים
גם כי זה דורש התמודדות מאוד לא פשוטה
וגם כי ברגע שהם יסרבו למבט שמשפיט אותם לחיי חרפה מייד יענישו אותם בחומרה

לי אין ספק שזו הסיבה שדווקא אוטיסטים מגיבים באלימות קשה מאוד על דברים שאנשים נורמטיבים מסוגלים להבין ולקבל

האלימות היחידה פה היא שלך ושל ענתנוי

ואני לך מאוד לעניין.
זה שאתה לא מסוגל לקבל את זה זאת בעיה שלך

arana1

New member
לשמחתי אנחנו תופשים ענייניות בצורה שונה לגמרי

כי לא התייחסת אפילו לסעיף או מילה או תובנה אחת ממה שכתבתי
וגם לא הייתה לך שום בעייה לפסול אבחון של 2 פסיכולוג ופסיכיאטר מהבכירים ביותר בישראל וזאת מבלי להכירי בכלל

לא מפריע לי שאוטומטית אתה כותב שכל מה שאני אומר לא קשור לאוטיזם ואני לא אוטיסט בכלל
אני בטוח שמי שדעתו שווה משהו יודע עד כמה הגישה שלך פסולה ומעידה רק על עצמך
מה שמפריע לי שזה מופיע תמיד מול הנסיון להתייחס לאוטיסטים כאל בני אדם
ואני בטוח שאם יש מנוולים שתומכים בהתנהגות שלך זה רק בגלל שהם שותפים למעשה הנבלה הזה
במעשה או במחדל

schlomitsmile

Member
מנהל
אותם אנשים בדיוק ההבדל הוא רק למי הם פונים כדי לקבל את ההגדרה.
האם ההגדרה היא הגדרה קלינית
(שאדם חופשי לנפות את הקליניות ממנה ולהתייחס אליה כאיפיון זהות)
או ההגדרה מתייחסת מהתחלה לזהות, ולכן ממילא היא נובעת מהבנאדם עצמו, ואולי גם מקבוצת ההתייחסות הרלוונטית.

למעלה