הילדה שלי בכיתה ב'

עקיבא13

New member
הילדה שלי בכיתה ב'

ברמת קריאה טובה וגם ברמה טובה בחשבון
אולם מבקשת שנכין איתה את השיעורים
כשאני ואשתי בשעות הערב סחוטים מעייפות
מה הדרך הנכונה לנהוג?
האם להתאמץ להכין איתה את השיעורים?...(זה בעצם להכתיב לה את התשובות כדי שזה ילך מהר כי אנחנו מאד עייפים)
או שיש דרך לגרום לה לפחות לנסות לבד לשבור קצת את הראש ?
בשעות הצהריים היא בכלל לא מנסה לעשות את השיעורים בעצמה ופונה אלי בשעות מאד מאוחרות 21:00

גרא.

New member
עקיבא13,בדרך כלל ההורים עוזרים לילד להכין

שיעורים.אלא שלא תמיד זה מומלץ כי הכנת השיעורים יכולה לגרום למריבות לעיתים.לכן כדאי תחילה לברר עם
המחנכת אם יש לילדה קשיים בכתה.ואיך היא עוזרת לה.בכל מקרה,השיעורים הם שינון של הלמידה הקודמת
והכנה לקראת הלמידה הבאה.וחשוב שהילדה תתאמץ מעט.לא מקובל למשוך את הכנת השיעורים לערב כשהילדה
עייפה וקשה לה להתרכז.כדאי להקפיד על סדר יום קבוע,לפיו אחרי שהילדה חוזרת מבית הספר,אוכלת ונחה מעט,
זה הזמן להתפנות להכנת שיעורים.בהצלחה.

עקיבא13

New member
תודה

המורה שלחה לנו פתק שהילדה לא מכינה שיעורים כדי שנחתום
בעצם העבירה את האחריות אלינו ההורים

המורה לא יכולה לפקח

אחר מה שקורה מהרגע שעוזבים את בית הספר, ובטח שלא יכול להנחיל לכל הילדים ב-5 שעות בבוקר את כל מה שאולי אתה מצפה ממנה.
אם יש שיעורים, ואתה רוצה שהילדה שלך תתקדם כמו שהמורה מצפה שהיא תתקדם, הפיקוח ותשומת הלב עליך. אין מה לעשות, צריך להיות עם היד על הדופק, לדעת מה קורה בבית הספר *גם* מבחינה אקדמית וגם מכל מיני בחינות כמו חברתית, רגשית וכד'

אם אינך רואה את עצמך יושב להכין שיעורים עם הילדה, קח מישהו בשכר אחר הצהרים שיעשה זאת, אבל תישאר עם היד על הדופק מבחינת הפיקוח.

כיום המצב הוא שאתה רק יודע שהילדה לא מכינה שיעורים. אין לך מושג למה. אולי היא מתקשה? אולי משעמם לה והיא גאונה? אולי היא טרודה בעניינים אחרים ולא יכולה להתפנות רגשית לאסוף עצמה ולהכין שיעורים? אולי חסרות לה אי אילו אסטרטגיות למידה? אולי ואולי ואולי.

אתה כל כך מתמקד בעול שזה שם עליך להיות הורה מפקח שקצת שכחת את הצרכים של הילדה, כך נדמה לי.

יכול להיות שהיא רק תריכה שתהיו שם לידה

עצם הנוכחות של ההורים מקנה לילד ביטחון.
אתם לא צריכים לעשות את הדברים במקומה.
אלא רק להראות לה שהיא יכולה לעשות זאת בעצמה, להקנות לה את הביטחון העצמי.
מי נמצא איתה בשעות אחר הצהרים?
אולי תיזמו אתם את תחילת הכנת השיעורים, בשעה סבירה יותר?

למעלה