הילדה ממצמצת

טאטושי

New member
הילדה ממצמצת

שלום לכולם. הילדה שלי בת שנתיים, ובשבוע שבועיים האחרונים היא התחילה למצמץ חזק... כמו טיק כזה... הגננת אמרה שגם היא ראתה את זה והיא תעקוב אחרי זה. מישהי עברה את זה ומכירה? זה מעיד לרוב על בעייה או שזה משהו שחולף? אני אקבע תור לרופא עיניים, אבל עד אז אשמח לשמוע מניסיונכן.

ר ע נ נ ה

New member
מוכר

לאחיין שלי היה בעקבות מעבר גן,הולדת אח קטן וגם לקחו לו את הכלב... הגננת בגן ייעצה לאחותי לא להתייחס ואכן תוך כמה שבועות (משהו כמו 8 שבועות) זה נרגע ולבסוף נעלם. האמת זה היה מאוד מלחיץ כי זה היה מיצמוץ חזק בכל כמה שניות. לבת שלי היה מיצמוץ כשבעלי היה בחו"ל למשך 10 ימים, אבל זה היה משהו חלש וחלף תוך יומיים. אם גם אצלכם היה משהו שמהווה שינוי יכול להיות שזה קשור, אני מכירה גם ילד שבגיל 3 דיבר שוטף ובוקר אחד ללא סיבה כביכול קם מגמגם... גם שם אמרו להם לא להתייחס ואחרי כמה חודשים זה עבר. בכל מקרה תבדקו עם רופא עיניים - אני מניחה שבדיקת עיין עצלה עשיתם?

טאטושי

New member
לא זכור לי שעשינו את הבדיקה

לבדיקת עין עצלה... זה משהו שיגרתי לילדים? פעם ראשונה שאני שומעת על זה....

שhira

New member
אולי זה כמו גמגום

קחי קצת זמן אל תעירי ואל תדברי על זה לידה יכול להיות שיעבור

שבלול 555

New member
טיק מלחץ נפשי

לנו רופאת הילדים הסבירה שישנם אנשים שסובלים מהטיקים בגלל לחץ נפשי בעיקר בגיל הילדות זה משהו ש"תוקף" בעיקר כשיש משהו שמעיק ולרוב נעלם לקראת גיל ההתבגרות ואם לא אז יש צורך לפנות לניורולוג שם הטיפול הוא תרופתי, לא מדובר במחלה אלא במבנה מולד של המוח, התעלמות בדרך כלל מרגיע גם את ההורה וגם את הילד וכך הלחץ משתחרר וגם הטיקים. אצל אייל הטיקים האלו הופיעו בעיקר כשלא הרגיש טוב, כך ידעתי שהוא מתחיל לפתח מחלה, מוכר גם בתחילת שנה. בכל מקרה, מומלץ לפנותלרופא ילדים ולהתייעץ

למעלה