הילדה לא אוכלת

אפרתש

New member
הילדה לא אוכלת

שאלתי גם ב"גסטרו ילדים" (נראה לי הכי קרוב), אבל אולי יש כאן מישהו שיודע - בתי בת ארבע ומשהו, ולא אוכלת כמעט כלום. היא שותה חלב או שוקו לפחות שלוש פעמים ביום, ככה שאין דאגה מהצד הקלורי של הדברים. ארוחות בוקר היא בדרך כלל שותה חלב או שוקו, צהריים וערב זה איזה משהו קטן, בדרך כלל (אתמול אכלה לביבה אחת וחמישית הפולקע, כשעל כל ביס ננטשה מלחמת חורמה. היא מצידה רצתה להפסיק אחרי ביס מהלביבה). חשבנו לתת לה ויטמינים, אבל גם אז יש בעיה - שמענו ש"אסור שהבטן תהיה ריקה", או ש"מערכת העיכול חייבת לעבוד רוב הזמן" (כששותים שוקו זה מפעיל אותה?). הגנים הפולנים של בעלי הרימו את ראשם העצבני, והארוחות הפכו להיות סיוט. הוא ממש סופר לה ביסים ... דאגתו מוצדקת?

כרמית מ.

New member
תבדקו ברזל וויטמינים

זה יכול להשפיע על הרעב וגם על המוכנות לאכול מזונות מסוימים. לא שמעתי שאסור לתת ויטמינים על בטן ריקה. אני יודעת שיש תרופות שעדיף על בטן ריקה ויש כאלו שעדיף לא (כדי שיספג יותר טוב, כי שוהה יותר זמן במערכת). ברזל עדיף בלי חלב בסביבה... מערכת העיכול חייבת לעבוד רוב הזמן???? לא שאני מקצועית, אבל זה נשמע לי ממש מוזר (בדיוק כמו המקבילה שלו, האהובה על טיפות חלב, שהמערכת צריכה לנוח בלילה ולכן לא להניק תינוקות בלילה...). מה לגבי חטיפים / ממתקים? אם היא אוכלת, זה עשוי להשפיע משמעותית על הרעב. במצב רגיל אולי לא שווה להתעסק, אבל אם ממילא נכנסתם למאבקים, הייתי מגבילה או אפילו מתנה בארוחה (לא כפרס/ עונש, אלא כי הגוף צריך אוכל בריא בשביל לגדול). אם אפשר להמנע משוקו, זה עדיף, כי הקקאו סותר את הסידן, וזה הופך את השוקו לג'אנק פוד בלבד (לא נורא אולי למי שאוכל טוב, אבל למי שזה עיקר תזונתו, זו בעיה). גם החלב לא מי יודע מה בריא... אבל עדיף על כלום. אולי היא תהיה מוכנה לקצת חלב שלך (לא ביניקה)? אפילו קצת יכול לעזור לה בתור התחלה. עוד נושא לבדיקה - אלרגיות. בכל מקרה, מלחמות החורמה לא עוזרות, רק מסבכות. נסו להניח להכל למשך כמה שבועות ואז להתחיל מחדש, תוך חיזוק אך בלי ריב (כן, שבמשך שבועיים לא תאכל כלום. זה עדיף על פני שנים שבהם תאכל רק מה שאין ברירה). ובגדול - כן, נשמע לי שיש מקום לדאגה. בגיל הזה (זה נכון בכל גיל, אבל אצל ילדים קטנים במיוחד) האוכל צריך להספיק גם לגדילה ובניית הגוף, וחייב להיות באיכות ובכמות סבירה. אני לא מצטדקת - אצלנו האוכל הוא סטנדרטי, כלומר לא בריא במיוחד (הרבה מעובד, לא אורגני, יותר מדי ממתקים לטעמי ושות') אבל אני מנסה להגביר את המודעות שלהם לבריאות של מה שהם אוכלים. עם כמויות בד"כ אין לנו בעיה (מלבד כשהם "שומרים מקום" לקינוח על חשבון הארוחה... ולהפוך סדר גם לא עוזר).

אפרתש

New member
כנראה היה ככה במשך השנה

והזנחנו כי אכלה צהריים בגן. אנחנו יודעים שהיא אכלה המון פירות בגן. (עכשו גם פירות היא לא אוכלת הרבה, אולי כי נמאס לה, ואולי בגלל מה שאמרת - שהתיאבון נפגם לה). לא יודעים לגבי "אוכל אמיתי", וזו אחת הבעיות שיש לי עכשו עם הצוות (אני חושדת שכל השנה היא אכלה בעיקר פירות וירקות ולא דברים אחרים, והם לא עידכנו אותנו). בשנה הבאה היא תהיה בבית בצהריים, ככה שנדע יותר מה קורה. היא לא אוכלת הרבה חטיפים. יש ימים שהיא לא אוכלת שום דבר בין הארוחות, בדרך כלל אוכלת איזה "פופ אייס" אחד (בזמן שאחותה הקטנה אוכלת שלושה). לא חשבתי על זה שמחסור בברזל וויטמינים יכול לגרום לכך שתאכל פחות. אציע לזוגי שיחיה שייקח אותה לבדיקות דם. זה בטח ישמח אותו
וגם אודיע לו להוריד את השוקו. זו היתה יזמה שלו שלא אהבתי מלכתחילה.

לורליי43

New member
ויטמינים ואוכל

אנחנו נותנים ויטמינים שבאים כמטבעות שוקולד (של הדס). ככה אני תופסת שתי ציפורים במכה אחת- גם ממתק וגם ויטמינים. במקרה שלכם זה יהיה גם מזין ברמה מסוימת.

כרמית מ.

New member
גמנחנו

(כי בניגוד לדעת הרופאים, שלא מצאו חסר, גיליתי שכשהוא לוקח ויטמינים, הוא גדל, וכשלא - לא. וגם ככה הוא פצפון (גדל = שומר על אחוזון 3). יש גם בסוכריות וכדומה.

1אילת2

New member
מנסיוני:

ראשית, בתי שותה שוקו לא. בוקר, אוכלת שתי כפות אורז לא. צהרים וביצה בא.ערב. זה נשמע לך קרוב? אפשר לשרול רופא, לעשות בדיקות דם, לוודא שהכל בסדר. חוץ מזה- אנחנו בשלב מסוים החלפנו את השוקו במילק שייק פירות. פירות מרוסקים בבלנדר על בסיס חלב. זה היה נחמד ובאמת היווה א. בוקר. פעם ביומיים אני נותנת קורנפלקס (או משהו דומה) בחלב לא. בוקר. את הז היא אוכלת. ולפעמים אפילו שתי קערות. בימים גרועים במיוחד אני מוכנה אפילו חצי פיתה עם שוקולד, רק שלא תכאב לה הבטן מרעב. עוד הצעות: לביבות גבינה על בסיס קמח מלא, עוגות גזר או לחם דמוי עוגה, פירות, חתוכים לחתיכות או לשמיניות, מרוסקים מאוד או מרוסקים בפומפיה, סלט פירות. אצלנו, הדרך הכמעט יחידה לאכול ירקות היא לתת לה לחתוך אותם ואז היא גונבת קצת ואוכלת. לא לספור ביסים, לא להציק לה. הכל אחרי שוידאתם שהיא בסדר, שאין מחסור בויטמינים או הפסקת גדילה. אגב, יש לי קרוב משפחה שבמשך תקופה מסוימת אכל רק מילקי. עבר לו.

אפרתש

New member
נשמע דומה

המילק שייק פירות נשמע רעיון טוב. לאחי הקטן היה מחסור בסידן, ככה שהתמחיתי בהכנת מילק שייק לילדים סרבנים. גם אני לא בעד להציק לה, אבל לאיש יש דעות משלו. אני חושבת שבאמת בדיקת דם תשכנע את כל מי שצריך להשתכנע. ואם היא תקבל מדבקות על זה שהיא היתה אמיצה, אפילו היא תהיה מרוצה מהעניין.

הייתי יורדת ממלחמת החורמה

כי זה יביא אותה לאכול אפילו פחות. היתה לנו אותה בעיה עם עומר, רק אסרטיביות נחרצת עזרה: כל מה שהוא "אהב" יצא מהבית והאלטרנטיבה היתה בין אוכל מזין ואח"כ משהו לא מזין בחוץ, לבין שום דבר. לא בכסאח אלא בנחמדות: "זה מה יש". מאוד קשה היה לי כאמא לעמוד בזה אולם אחרי שבת אחי בת ה- 12 כמעט אושפזה על עצירויות כרוניות ובעיות של איזון כימי בגוף בשל תזונה דומה, הבנתי שזה פשוט חשוב מדי. חלילה לך להתכסח איתה. גם כשהיה הרבה מתח סביב העניין אמרתי כל הזמן ש"זה לא ויכוח בינינו, חמוד, זה פשוט מה שיש בבית, אם אתה רוצה תאכל ואם לא אז לא". לא מקנאה בך על ההתמודדות הזו כי זה באמת היה מורכב (טכנית, רגשית ומורלית לכולנו), אבל חיוני מאין כמותו. וזה לא שאני נגד ג'אנק - אני לא, ויש היום לא מעט מזה בבית (שלא לדבר על בחוץ), אבל בסיס תזונתי סביר חייב להכנס לעומר לגוף מדי יום, והיום גם הוא עצמו מודע לזה ו"משתדל תחת מחאה". אגב - לגבי השוקו - זה גורם מס' 1 לעציראויות כרוניות כשלא מתלווה לזה מזון מזין , סיבים, שומנים וכיו"ב.

אפרתש

New member
אני מנסה לא במלחמה

אתמול מצאתי טריק - שתנסה לאכול בעיניים עצומות. זה שיעשע אותה, ואכלה ככה כמה ביסים. אני מקווה שאם נמחוק את השוקו מהתפריט, היא תהיה יותר רעבה ואז היא תאכל. ממש לא מתאים לי הקטע הזה. מקווה שהבדיקות יראו שיש לה מה שצריך, ושהרופאה תגיד שהכמויות שהיא אוכלת הן מספיקות והבטן שלה לא ריקה, וכולם יירגעו.

אלדורית

New member
עוד כיוון שאני מכירה מחברים

שהבת שלהם היתה סרבנית אכילה רצינית וגם לא גדלה בקצב משביע רצון: ניתוח להסרת השקדים. במקרה שלה, המקור לבעיות האכילה/גדילה היה שקדים מוגדלים (שגם גרמו למחלות). היום, שלוש שנים אחרי הניתוח היא הפכה מילדה נמוכה במיוחד (בת לשני הורים גבוהים במיוחד) לילדה גבוהה. (לא שמכאן את הולכת ומוציאה לה את השקדים באמבטיה עם גזיזת הציפורניים, אבל אולי כדאי לברר גם את הכיוון הזה עם רופא).

אפרתש

New member
אוי! אולי זה נכון!

היא ישנה עם פה פתוח. יש קשר? (או שהחרדות האלה שלי מעוררות אחת את השניה. כולה הילדה אוכלת מעט, ואני כבר מאשפזת אותה). טוב, נו, כשהוא לוקח אותה לרופאה - שישאל גם על זה.

אלדורית

New member
אולי, לא יודעת, באמת תשאלו

אבל תחסכי לך את החרדות (קל להגיד, אז אני אומרת): אתם הולכים לרופאה לשאול ולבדוק, הילדה בסה"כ משגשגת בהתפתחותה (לפחות השכלית עד כמה שזכור לי), שני הכיוונים שהציעו לך לבדוק (חוסר ויטמינים ושקדים בעייתיים) לא מגיעים לשום מקום מזוויע (אפילו ניתוח שקדים הוא שכיח ולא נורא), כך שאפילו במקרה הכי גרוע זה לא באמת נורא, ובמקרה הטוב הרופאה תגיד שהכל בסדר ושזו תקופה כזאת שתעבור (והיא באמת תעבור). אז בינתיים

נטעטע

New member
עניתי פה פעם תשובה על השימוש באי

אכילה כאמצעי להשגת תשומת לב, לא יודעת לעשות קישורים להודעות קודמות, אם מישהו יכול לעשות זאת במקומי או לתת לי הוראות איך לעשות, זאת אני אשמח. אם לא תחפשי לפי "תשומת לב" ותגיעי אליה. מלבד מה שכתוב בהודעה ההיא רלוונטי כמובן אחרי שבודקים שאין בעיה בריאותית.

צימעס

New member
את רואה את ההודעה?

יש מימינה עיגול כתן (כחול או כתום). עמדי עליו, לחצי על כפתור ימני של העכבר, בחרי ב"copy shortcut", והדביקי אותו כקישור (בטבלאות שלמטה) בהודעה החדשה שתכתבי. בהצלחה

כרמית מ.

New member
ויש גם כאלו שפשוט אוכלים מעט

נעה גל סיפרה לא פעם על בתה, שפשוט אוכלת מעט. לא חסר לה כלום. ככה היא. גם זאת אפשרות, אבל אישית, חשוב לי קודם כל לשלול בעיה אמיתית, ורק אח"כ אפשר להתייחס כתקין. ובכל מקרה אני חושבת שמי שאוכל ממש מעט, כדאי מאד שיקפיד על לאכול מזין/בריא. כי אם המעט מתבזבז על ג'אנק, אז לגוף פשוט חסר.

נטעטע

New member
הנה התגובה

לצימעס וסליחה על הבורות אמנם שם זה היה יותר מובהק לעניין תשומת הלב, אך כדאי לבדוק האם גם פה לא בזה מדובר.

למעלה