הילדה הפסיקה לדבר

ravit281

New member
הילדה הפסיקה לדבר

יש לי ילדה בת 5 ומזה כחודשיים היא הפסיקה לדבר ונעשתה עצבנית מהרגיל ואוכלת פחות. לפני חודשיים לקחתי אותה לבית קברות ואני חוששת שמא אולי זו הסיבה שהביאה אותה למצב של אילמות. הרופאים לא יודעים מה יכולה להיות הסיבה ופסיכיאטר רשם לי מרשם לכדורים בשבילה. אני ממש חוששת לשלומה ואובדת עצות.

גרא.

New member
ravit281,כל שינוי משמעותי בהתנהגות ילדה בגיל

5,אינו מקרי אלא מתרחש עקב חווייה טראומטית .הבקור בבית הקברות,אם נעשה בלא הכנה מוקדמת,במיוחד אם היה כרוך בחווייה טראומטית כמו השתתפות בלווייה של אדם משמעותי לילדה,אכן יכול להשפיע על התנהגות הילדה ולגרום לשינוי.אבל זה גם יכול לקרות בגלל חווייה טראומטית אחרת שהילדה חוותה בגן,או מחוץ לבית. אי אפשר לדעת מה בדיוק קרה,בלא שהילדה בשיחה עימה,תספר מה קרה.כאן אפשר לפנות בבקשת עזרה לפסיכולוגית של הגן,אחרי שהחופש יסתיים כמובן, בכדי שהיא תכנס לגן,תפגש עם הילדה ותעריך בכלים המקצועיים שלה,מה קורה לה. חשובה כאן גם תצפית ממושכת של הפסיכולוגית בגן על התנהגות הילדה.האם למשל היא אינה מדברת עם אף אחד או שהיא מדברת רק עם הילדים ולא עם צוות המטפלות בגן.כמו כן חשוב לזכור שטראומה,עלולה לגרום לנסיגה כוללת בהתנהגות.לא רק אילמות מרצון,אלא התנהגויות דכאוניות,ביטויי כעס\הסתגרות\בכי ועוד.

למעלה