הילדה המתבגרת

asafar

New member
הילדה המתבגרת ../images/Emo95.gif

שלום לכל באי הפורום - זו היא לי הפעם הראשונה כאן ואני מקווה שאוכל לקבל ממכם תשובות.... אני אח לילדה מתבגרת שהתחברה לה לחבר מפוקפק ושלילי ומאז בל ניסיון של ההורים ושלי להחזיר אותה לדרך הנכונה - (לימודים והתנהגות) ממש לא מצליחים , כל נסיון לשיחה איתה נגמר בצעקות ובבריחה מהבית שלה ( היא בת 15 וחצי) וממש אין להורים את הכח או היכולת להשפיע עליה. השאלה היא מה עושים לפני שיהיה מאוחר מדי ואיך גורמים לה להקשיב ??? החינוך שקיבלתי אני לא דוגל בעונשים משמעותיים אבל אני חושב שאין מנוס ...האם מישהו מכיר את הבעיה ויכול לתת לנו קווים מנחים להתנהגות ?? תודה - אסף

AYELET1

New member
היי אסף

נראה לי שכדאי לכם להתייעץ עם איש מקצוע- ודחוף! בהצלחה!

עופר 42

New member
אין פתרון של קסם,

או שאם יש, אני לא יודע עליו. אבל אפשר להסתמך על כמה עקרונות פשוטים שנכונים לכל אדם, וגם לאחותך. כל אחד רוצה שיקשיבו לו. כל אחד רוצה להרגיש אהוב. אף אחד (במיוחד בגיל ההתבגרות) לא אוהב שיגידו לו מה לעשות. ועוד דבר שכדאי וחשוב לזכור: כל אחד עושה תמיד את הכי טוב שהוא יכול. (לא אכנס להוכחה של הטענה הזו מכיוון שהיא ארוכה ולא לעניין קבל את דברי או שבהודעה אחרת אסביר). מכאן עולה שמן הסתם אחותך התחברה אל מי שהתחברה כדי למלא איזה צורך שחסר לה. הדרך להרחיק אותה ממנו היא למלא את החוסר הזה - באהבה / תחושת-שייכות אפשר אגב לשאול את אחותך, כשתגיעו לזה שאתם מסוגלים להקשיב לה, איזה חוסר ממלא הבחור בשבילה. אם תצליחו להעביר לה את התחושה שאתם אוהבים אותה (למרות שזה לכאורה מובן מאליו, זה לא) מקבלים ומכבדים אותה (ואת התחושה הזו לא תוכלו להעביר עד שלא תרגישו ככה באמת) תוכלו גם לשוחח איתה וגם להביא בפניה את הדעה שלכם על הבחור. אבל אני חושש שלא יעזור, אתם חייבים במידת מה לקבל את שיקול דעתה, את עצמאותה. לבת 15.5 אפשר להסביר אי אפשר לכפות עליה יותר. צריך לעודד אותה להשתמש בתבונה (הדרך לעשות זאת היא על ידי דוגמא אישית - שימוש שלכם בתבונה במקום בכפיה) ובכל מקרה, לוותר על שליטה ולכבד את זכותה של אחותך לעשות את השגיאות שלה. אפילו שאתם יודעים מה המחיר שהיא תצטרך לשלם.

למעלה